August 18, 2023

– Å bli kasta rundt er det beste jeg vet

I den siste sommerferieuka var det duket for masse god aktivitet i Oslo. Her er et lite innblikk fra uke 33.

Norsk Judo og Jiu-Jitsu-klubb

Tobias varmer opp før trening.

I kjelleren på Haugerud Skole holder Norsk Judo og Jiu-Jitsu Klubb til. Her møter vi en liten gjeng ivrige barn som gleder seg til judotrening. Like før treningen starter, tar vi en prat med ni år gamle Tobias. Han leker seg blant tjukkasene, og imponerer med flere repetisjoner i pullup-stanga.

– Jeg elsker å ta pullups! Man blir sterk når man driver med judo, vet du, forteller han.

Tobias har vært med på judo flere ganger i sommer. Han forteller at de først lærte seg fallteknikker og grunnleggende judo. Ett av favorittkastene er kouchi gari, forteller han.

– Det eneste du trenger er å holde i drakta og spenne bein, så enkelt er det, forklarer Tobias.

– Men å bli kasta rundt selv, er det beste, syns jeg.

Camp Hauketo

Hauketo IF har i år endret sommertilbudet sitt fra ballskolen til Camp Hauketo. Vi tok turen og ble møtt av mange engasjerte og ivrige barn. Med over 100 barn til stede var det ikke noe å si på stemningen! Barna fikk prøvd seg på mange ulike aktiviteter hver dag. Håndball, innebandy og boblefotball stod på planen i dag.  

Vi snakker med Eiril (9) som aldri har prøvd innebandy før. Hun synes det er veldig gøy å prøve noe nytt.  

Gjengen fra Camp Hauketo.

– Men det beste er å se på de voksene spille boblefotball, sier Eiril.

Videre fortalte hun at hun har fått flere nye venner på campen.  

– Jeg hadde en fra før av og nå har jeg to til! foteller Eiril.

Campen har 16 instruktører hvor de fleste er unge trenere. Noah (14) og Omar (14) synes det er veldig gøy å være med barna, men det kunne bli slitsomt til tider siden de var så mange.  

UKA med MASK og Klemetsrud IL

I år igjen arrangerer Klemetsrud IL og MASK den populære UKA, hvor barn fra hele området blir delt inn i grupper og får testet ulike aktiviteter gjennom uka som går.

Mens de eldste guttene spilte fotball ute på gressmatta, var det badminton inne i Klemetsrudhallen. Nede i Mortensrudhallen var de i full gang med både håndball, landhockey, cricket og håndball.

Solveig var helt rå i håndballmålet!

På sistnevnte gruppe, var det en stor og ivrig gjeng som ga alt på håndballbanen. Solveig (10) stod i mål og reddet så å si alle ballene som kom mot henne. Hun forteller at hun pleier å spille flere steder på banen.

– Jeg husker ikke helt hvor jeg spiller til vanlig, for jeg har spilt så mange kamper, forteller hun.

Etter økten ventet det lunsj på hele gjengen som hadde møtt opp. Over 100 barn kunne kose seg med variert lunsj med brødskiver, grønnsaker og frukt.

Vålerenga Trolls

Antonio, Benjamin, Andrea og Sondre er gode instruktører for VIF Trolls.

Endelig en dag med litt finvær! Vi kom til Jordal Idrettspark og ble møtt av en stor gjeng med gutter som hadde møtt opp for å spille amerikansk fotball. Første økt bestod av en teoridel. Instruktørene er opptatte av at deltakerne skal lære det grunnleggende i amerikansk fotball for å unngå skader.

Vi blir fortalt at deltakerne kommer fra alle kanter, alt fra Bærum i vest til Lørenskog i øst, samt Sofiemyr og lokale oslogutter.

I andre økt fikk guttene en innføring i ulike spillsituasjonen. Alle som ville fikk prøve seg som blant annet quarter back, running back og reciever.

Aksel er fornøyd med treningen hos VIF Trolls.

Aksel (10) forteller at han ikke er så god til å kaste, men at han er veldig rask. Derfor spiller han running back, og forklarer at det er den spilleren som løper med ballen.

– Det er gøy å kjenne på følelsen av å ta i mot ballen, forteller han.

I det vi skulle dra, stod en gjeng og gjorde klart til lunsj. I dag var det pølser på menyen, da flere av deltakerne hadde sin siste dag før skolestart.

Pop-Up Schoolyard hos Tøyen

Tøyen SK har i hele sommer hatt Pop-up Schoolyard på Tøyen skole. Tilbudet er åpen for alle som vil, og det er en haug av aktiviteter å drive med. Vi tok turen for å sjekke ut stemninga!

Der ble vi møtt av tre engasjerte instruktører. De forteller oss at de har jobbet her et par uker i sommer, og synes det er veldig gøy å være med barna! En av instruktørene har med seg to kaniner som er veldig populært hos barna.  

Kaninene som var på besøk ble en populær attraksjon for barna.

Noen av gutta utfordrer oss til å spille bordtennis mot dem. Vi holder på lenge og det blir en intens kamp om hvem som blir kongen, men til slutt må vi gi vi oss.  

Vi tar en prat med Isak (10) som forteller oss at han synes det er gøy å kunne være med vennene sine og leke.  

– Og jeg har fått en ny venn, sier Isak.  

Fotballskole hos Grorud IL 

På Grorud idrettspark har det vært fullt kjør i hele sommer, med gratis fotballskole for barn 6-11 år. Mange barn hadde samlet seg ute på banen i det vi kom. Deltakerne var delt inn i flere stasjoner som øvde på ulike skills.  

Rekruteringsansvarlig og trener for Grorud IL, Christoffer, fortalte oss at alle som har meldt seg på får gratis t-skjorte, sekk, flaske og shorts.  

De eldste gutta har akkurat startet med konkurransen nettsus, hvor målet er å treffe nettet fra lengre avstand for hver gang.  

Sebastian og Zein stortrives i sommerjobben sin!

Rett før Alvin (11) skal skyte, roper han til noen av gutta.  

– Jeg har ikke weak foot, sier han og skyter ballen rett i krysset.  

Zein (16) og Sebastian (17) er trenere på fotballskolen og spiller selv fotball på Grorud IL.  

– Det er en veldig deilig sommerjobb, men det kan bli litt slitsomt til tider, forteller Zein.  

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel