July 21, 2022

Aktivitet og moro med Bygdø Badmintonklubb

Badmintonskolen til Bygdø Badminton fokuserer på en aktiv og moro hverdag. Gjennom badminton og annen allsidig aktivitet lykkes de med dette.

Jamil Dost, Osloidrettens Ungdomsnettverk

Bygdø Badmintonklubb arrangerer en badmintonskole der barn og unge får muligheten til å prøve ut badminton! Det er et gratistilbud der man kun trenger å melde seg på. Enten du kommer hit for å perfeksjonere allerede eksisterende ferdigheter, eller aldri har prøvd badminton før, tas du imot med åpne armer her.

En varm velkomst!

Det samme gjør vi i sommerteamet når vi tar en tur innom Bygdøhus der badmintonskolen holder til. Det er en stor hall med mange badmintonbaner. Noen ungdommer spiller når vi kommer inn. Vi imponeres over nivået og hastigheten på badmintonfluene! Det går utrolig fort, og det merkes at flere av disse har spilt badminton før. Her kommer de for å terpe på teknikken og bli bedre badmintonspillere. Samtidig er det mulighet for å drive med andre ting også.

Ute på kunstgressbanen like ved hallen spilles det stikkball under perfekte omgivelser. Det er ingen sky å se og solen står høyt på himmelen. Og etter å ha spilt badminton i noen timer, passer det bra med en tur ut. For det er nemlig lagt opp for andre aktiviteter i løpet av dagen også. Det går i idretter som basketball og fotball, og aktiviteter som stikkball og capture the flag. Utover dette er deltakerne med på å bestemme hva som settes i gang ved siden av badminton. Formålet med dette oppsettet er å sørge for at alle trives med badmintonskolen. På den måten sikrer man både et godt humør blant barn og unge, og en aktiv dag fylt med mye forskjellig å gjøre.

Aktivitet og moro

Fredrik Kristensen er til vanlig hovedtrener i klubben, i tillegg til å være en aktiv landslagspiller. Nå tilbringer han sommeren sin som instruktør på badmintonskolen. Han poengterer hovedfokuset med tilbudet deres.

"Hovedfokuset hos oss er at alle barna skal kose seg, samtidig som vi forsøker å skape en mest mulig aktiv dag med forskjellige leker, idretter og aktiviteter"

- Fredrik Kristensen, instruktør ved badmintonskolen
Fredrik Kristensen

Å se barna ha det gøy med badminton er også noe Fredrik, som selv elsker badminton, synes er utrolig artig. Han forteller videre at noe av det beste med badmintonskolen er å se utviklingen hos barna, og hvordan dette resulterer i stor mestringsfølelse og idrettsglede.

"Det er gøy å se hvor lite som skal til før de tar viktige steg videre"

- Fredrik Kristensen, instruktør ved badmintonskolen

På den andre siden er det også utrolig spennende å følge den videre utviklingen av de mer erfarne deltakerne. Når de stikker innom, møtes de av instruktører med erfaring fra landslaget. På denne måten får de god oppfølging med gode råd på veien mot å bli bedre utøvere selv.

"Vi stiller med nok kompetanse til å undervise hvem som helst. Det gir god oppfølging og tilrettelegger for god utvikling"

- Fredrik Kristensen, instruktør ved badmintonskolen
Sommerteamet prøver seg

Å se deltakerne spille badminton vekker interesse og vi i sommerteamet lar oss friste. Vi tar oss en racket hver, og setter i gang en double. Nivåforskjellen er merkbar, og vi bruker store deler av kampen på å beundre nabospillerne våre som leverer imponerende kamprallyer.

Sommerteamet i aksjon!

Etter hvert stepper også Fredrik inn, og gir oss etterlengtede tips. Det handler mye om hvor vi plasserer oss på banen, viktigheten av kommunikasjon mellom hverandre, kroppsposisjonering og grepet på racketen. Vi tar til oss det vi kan av lærdom og gjør justeringer. Det blir noe bedre spill, og vi kan etter en halvtimes spill med trygghet si at vi har blitt litt bedre i badminton alle sammen.

Var det smash? 

Det er en spesielt ivrig deltaker som drar nytte av de dyktige instruktørene. Hun og en annen deltaker står på samme side av nettet. På motsatt side står det en instruktør som lobber opp fluer slik at de kan øve på å slå dem over. Det er et spørsmål som går igjen, og det er:

"Var det smash?"

En smilende instruktør svarer gang på gang, at det er en smash. Det etterfølges av en svært fornøyd badmintonspiller som roper ut «jaaa!».

Bygdø Badmintonklubb

Fredrik oppfordrer alle lesere til en siste ting før vi drar, og det er å ta turen innom for å lære seg badminton! Dersom man ikke finner tid i løpet av en hektisk sommer, viser han til tilbudet deres ellers. Hvis noe av dette virker interessant, sjekk ut lenkene under.

Lenke til sommertilbudet finner du HER.

Lenke til klubbens hjemmeside finner du HER.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel