July 20, 2020

Aktivitetsuke med Frigg FK, BUL og Oslo Tennisklubb

Fotball, friidrett og tennis

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Aktivitetsuke med Fotball, friidrett og tennis

Mia Malmer og Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk

Denne uken har Frigg fotballklubb, Bondeungdomslaget og Oslo Tennisklubb slått seg sammen for å kunne lage et variert og gjennomført aktivitetstilbud. Totalt har de fått inn 112 deltakere, som er blitt fordelt i flere grupper. Hver dag denne uken fra 09:00-15:00 er barna på ulike idretter. Vi har vært innom alle; noen på Frigg sin egen bane ved Majorstuen, friidrett ble arrangert på Bislett stadion og Tennis ble spilt hos Oslo Tennisklubb der de har mange egne baner. Gjennom uken skal alle barna få prøve de ulike idrettene. 

Frigg Fotballklubb (Frigg Feltet)

Mye muskelkraft!

Ved Frigg Feltet var det full aktivitet i gang når vi var innom tidligere i dag. Her var det rundt 40 barn fordelt i mindre grupper med ulik fotballaktivitet, når de hørte fløyta visste alle barna at det var tid for rullering. Ved den ene “stasjonen” var det et lite avbrekk med rødt, grønt, lys, men så klart måtte man også få med seg fotballen sin. Andre stasjoner trente på skudd og ulik teknikk. Trenerne kunne fortelle det at det var rene luksusen å være så mange trenere fordelt på færre barn enn de er vant til, det ga så gode muligheter til oppfølging og kreativitet. 

Friidrett (Bislett Stadion)

Ved Bislett Stadion har Bondeungdomslaget sin base denne uken. Her er det mange ulike friidrettsøvelser, akkurat når vi var der trente de på hekkeløp, lengdehopp og kulestøt. Gruppen som gjorde hekkeløp var veldig opptatt av å heie på hverandre. Når en av de yngste der fikk det til, utbrøt flere av barna “du klarte det jo!”. Det var en gutt som hadde vært litt nervøs, men til sin egen overraskelse fikk han det til uten problemer. Hos kulekasterne var det stort fokus på hvem som kunne kaste lengst og det var ikke bare lett å skulle vente på sin egen tur.

Oslo Tennisklubb (OTK-banen)

Her øves det på serve!

Hos Oslo tennisklubb som er en av Norges største tennisklubber var det omtrent 20 barn fordelt over ulike baner. Lederen av opplegger her på tennisen sa det at han sjelden ser så mye engasjement for idretten på camp. Det er mange som har prøvd tennis for første gang og helst vil spille hele tiden. De minste barna lekte asteroiden da vi kom. Da trillet det en asteroide i form av en stor ball rundt i verdensrommet foran dem, for å passe på "planeten" eller området sitt, måtte de skyte asteroiden bort med tennisballer. Trener sa dette var en fin måte og blande lek og trening, vi kunne ikke vært mer enige! Virkelig en kreativ og morsom lek for de små og virkelig overførbar til andre ballidretter.

Den populære leken "Asteroide" - kreativt opplegg av trenere!


Det er fortsatt plass til flere barn på denne aktivitetsuken, så vil du være med er det bare å ta kontakt med noen av klubbene.
Frigg FK, BUL eller Oslo Tennisklubb.

Du kan også se kule stories og flere bilder fra besøket på vår instagrambruker @ungdomsnettverket.oik og @osloidrettskrets


Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel