July 20, 2020

Aktivitetsuke med Sinsen-Refstad IL

Håndball og mye mer!

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Aktivitetsuke med Sinsen-Refstad IL (Bydel Grünerløkka)

Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk

Sinsen-Refstad IL holder til i Teglverket idrettshall i bydel Grunerløkka. Fra mandag til torsdag denne uken holdes det en gratis aktivitetsuke for alle mellom 11-15 år. Her står primært håndball på timeplanen, men det vil også bli spilt annen ballsport. Vi fra ungdomsnettverket tok derfor turen til Teglverket idrettshall på Hasle for en nærmere titt på SRIL sin aktivitetsuke!

Så raskt man trår inn i flerbrukshallen er lyden av håndballer som spretter umulig å ikke legge merke til. Uttrykk som "stang ut", "bra redning", "litt høyere steg" og "herlig skudd" ropes ut og vi ser smilende ansikt til alle kanter. Når vi kommer rett før lunsj, går dagens håndballøkt mot slutten. Etter lunsjpausen er planen å prøve mye forskjellig. Alt fra innebandy til fotballtennis og badminton. Blant instruktørene er det hentet både erfarne håndballspillere fra egen klubb, egne keeperinstruktører og andre dyktige trenere fra SRIL. Det er derfor ingenting som står i veien for en innholdsrik aktivitetsuke med masse forskjellig, men mest håndball! En skulle nesten tro de hadde hatt camp i flere uker, ikke bare noen timer.

Arsema (12) og Ilinca (11)

To av jentene på aktivitetsuken er Arsema på 12 og Ilinca på 11. De er begge veldig fornøyde med tilbudet og gleder seg til resten av uken. Både Arsema og Ilinca spiller håndball til vanlig, men pleier å møtes med forskjellig farge på draktene. Hovedtreneren denne mandagen forteller at mange jenter fra andre klubber i nærmiljøet også har tatt turen. 

- Så lenge de får spille håndball og bli kjent med nye, spiller det ingen rolle hvor de er eller hvilken klubb de hører til, forteller han. 

Dette stemmer godt overens med det jentene forteller også. Arsema forteller at hun meldte seg på aktivitetsuken fordi mange av klassekameratene skulle være med. I tillegg synes hun at det er gøy å spille håndball og trenerne på SRIL sin aktivitetsuke lærer bort spennende øvelser. 

- Jeg er også med for å bli bedre i håndball og andre idretter, forteller Ilinca. Det er dessuten veldig gøy å lære nye ting, og ikke minst få noen nye venner.
To fornøyde jenter hos SRIL!

Etter en lang økt med håndballtrening venter ferdig påsmurte brødskiver i kantinen etasjen over. Her har frivillige foreldre bidratt, slik at barnas energi raskt kommer tilbake. I lunsjpausen snakkes det høyt om hva de alle har fått til og hvor gøy de har hatt det. Det er ingen tvil om at de alle spiser brødskivene raskt, slik at de kan løpe ned igjen og skyte litt til.

Sinsen-Refstad IL ønsker nye medlemmer til høsten, har du lyst til å prøve så er dette en perfekt mulighet! Det er fortsatt ledige plasser, men håndballcampen avsluttes på torsdag, så vær rask! Du kan melde deg på, HER.

Du kan også se stories og kule bilder fra vårt besøk på vår instagrambruker @ungdomsnettverket.oik eller @osloidrettskrets

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel