July 14, 2020

Bækkelagets SK sin idrettsskole

#Idrettsgledeforalle

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Bækkelaget sportsklubb arrangerer idrettsskole! (Bydel Østensjø)

Mia Malmer, Hadi Mohammed, Caroline Saastad. Osloidrettens ungdomsnettverk

I nesten hele sommer arrangeres det gratis idrettsskoler hos Bækkelagets sportsklubb. De énukers aktivitetsskolene tilbys alle barn i Oslo kommune i alderen 7-15 år og foregår lokalt på Ekebergsletta og i nærområdet. Her kan man få prøve seg på både fotball, friidrett, orientering, håndball, innebandy og ski! I tillegg ønsker man velkommen uansett hvor man bor i Oslo, hvilken klubb man er fra og hvilket språk man snakker - dette er virkelig #idrettsgledeforalle!

På besøk var det barn fra hele byen, fra Røa til Grorud og helt opp til Ekeberg. Idrettsforeningen har gjort en skikkelig innsats for å skape samarbeid på tvers av idrettene, gjøre nødvendige korona-tilpasninger og sørge for at tilbudet er tilgjengelig for alle. BSK har virkelig tatt det et steg lenger og organisert påmelding på flere språk, og kjørt og hentet barn som har hatt problemer med transport. Det er kjøpt inn t-skjorter til alle påmeldte, så lag, bydeler og idretter blir glemt, for her er alle like uansett hvor de kommer fra. Det har vært stor pågang, men de har også mange trenere, store områder og heldigvis plass til mange! Ungdommene fra klubben er også så klart på plass - klare for sommerjobb! I tillegg er det gratis mat og drikke og viktigst av alt; super stemning uansett hvilke idrett man titter innom.

FRIIDRETT, ORIENTERING OG SKI (Sportsplassen)
Høydehoppet gikk akkurat ikke ...

Ved Sportsplassen var barna engasjert i friidrett når vi var på besøk. Rundt 15 barn sto oppstilt og klare til høydehopp over stang til tjukkas. Her var teknikk lært inn og alle fikk utfordre seg på eget nivå. Det var stor glede når noen mestret nye høyder og sterkt ønske om å klare mer. Til og med vi som var der på besøk fikk muligheten til å prøve. Det var ikke bare lett, men utrolig kult og prøve nytt. Det var like gøy for oss og mestre noe nytt. Hadi imponerte skikkelig med sine hopp, med god margin og det ble raskt en kamp om hvem som kunne hoppe høyest. Når lunsjtider kom var ikke barna helt klare for å avslutte helt enda, de ville gjerne prøve “bare litt til”, men heldigvis kunne trenere betrygge med at det ikke ble siste gang med høydehopp denne uken!

FOTBALL (Ekeberg kunstgress)

BSK har siden 1972 pleid å arrangere en av verdens største turneringer for barn og unge innen fotball. Norway Cup tiltrekker seg både unge og voksne når lag fra hele verden møtes på Ekebergsletta noen minutter fra Oslo sentrum.

Stor kamp i å få tak i ballen først!

Denne sommeren er det heller duket for all-idrett, i samarbeid med Oslo idrettskrets er fokuset og stå sammen for og kunne tilby barn og ungdom gratis aktivitetstilbud. Så fotball er det likevel blitt på Ekebergsletta denne sommeren. 

Duell på sletta

Omkring 80 barn var samlet rundt om på Ekeberg da vi tok turen innom. Barn fra 7-14 år var på kunstgresset og koste seg masse under solen. Forsvarstrening, dribling og pasningsøvelser var på planen og målet var å bli bedre. Etter at det var blitt delt ut gratis kyllingsalat til deltakerne fikk vi pratet med to unge trenere, de hadde det nesten like gøy som barna der ute. De spiller selv fotball i BSK og lærer sine triks og tips videre til de neste generasjonene. Nå som Norway Cup er avlyst er dette et tiltak til både trenere og deltakere, ettersom alle trenger en hjelpende hånd i sommer.

INNEBANDY OG HÅNDBALL (Bækkelagshallen)
Lagvenninner som prøver både innebandy og håndball!

Inne i Bækkelagshallen var det også full fart med både innebandyballer trillende rundt og håndballer klare. Inne i hallen kombinerer BSK idrettene innebandy og håndball, slik at man får halve dagen med hver sport. Perfekt for de som vil prøve litt forskjellig! Her var det stor overvekt av jenter, men også noen tøffe gutter som ville prøve seg! Kine (13) og Felicia (12) spiller begge innebandy til vanlig, men har også tatt turen til BSK sin idrettsskole denne uken. De forteller at instruktørene er flinke til å gi råd og tips, og at de har blitt betydelig bedre i håndball etter kun noen dager. Savnet etter idretten under den lange pausen har også vært stort, så nå utnytter de begge enhver mulighet til å pakke frem innebandykøllen igjen!

Instruktører forklarer økten

For å sikre at flest mulig fikk best utnytte av uken var det også hentet inn masse utstyr, slik at det ikke skulle stå på mangler. Instruktørene er hentet fra egen klubb og erfarne i både innebandy og håndball. Dette skaper både unge forbilder, men også gode utøvere! Dermed har Bækkelaget Sportsklub satt sammen en idrettsskole som fokuserer på mangfold, ungt engasjement og ren idrettsglede. Alt fra tiltak som å ha påmelding på mange ulike språk, t-skjorter som sørger for at alle ser like ut og engasjerte ungdomstrenere bidrar alle til #idrettsgledeforalle.

Takk for at vi fikk komme på besøk!
Ønsker du å lese mer om Bækkelaget sin gratis idrettsskole i sommer, så kan du gjøre det HER og HER.

Du kan også se kule bilder og instagram-stories fra besøket på ungdomsnettverket sin instagrambruker @ungdomsnettverk.oikIdrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel