July 21, 2020

Basketball og dans på Vulkan

Salsa, bachata og basketball

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Centrum Tigers og Oslo Danseklubb (Bydel Grünerløkka)

Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk

Denne uken og neste arrangeres en uvanlig kombinasjon sentralt på Grünerløkka, nemlig dansing og basketball. Med hjelp av noen gode spillere hos Centrum Tigers og profesjonelle danselærere fra Oslo Danseklubb kan du bli god i både basket, salsa og bachata! I to uker kan du begynne dagen din med kast og layup, og avslutte den med musikk og kjærlig dans. Vi i ungdomsnettverket tok derfor turen til Vulkan for å ta en bedre kikk på tilbudet.

Basketball med Centrum Tigers (Vulkan)
Her kastes det ball etter ball!

Centrum Tigers er en anerkjent norsk basketballklubb som holder til midt på Grünerløkka. Instruktørene spiller på herrelaget, så her kan du få gode tips og råd. Går du i 4.-10.klasse avholdes det treninger her hverdager og kveld hver eneste uke! Mange ledige plasser, så meld deg på nederst!

Salsa og Bachata med Oslo Danseklubb (Speilsalen på Vulkan)
Gjengen samles

Vi ankom speilsalen på Vulkan midt i oppvarmingen til danseøkten. De 9 barna fra lokale skoler som Lakkegata, Grünerløkka og Majorstuen løper alle rundt og leker "stiv heks". Når alle var gode og varme, og akkurat nok tørste, samlet danselærerne Laurentiu og Stine hele gjengen i en ring på parketten. Hver dag startes nemlig med en bli-kjent-lek, sånn at alle er komfortable og kjenner hverandre litt bedre. Én etter én forteller barna navnet sitt, hvor gamle de er, hvilken skole de går på og hva de liker å gjøre på fritiden. Favoritt-fritidsaktiviteten nevnes ofte, nemlig dans!

Dansingen har begynt

Laurentie og Stine er begge nylig ansatt i Oslo Danseklubb, men dans er langt i fra fremmed for dem. I dag er planen å lære bort både salsa, men også bachata. I vanlig stil stilles barna opp i to rekker bak hverandre. Nå skal musikken settes på! Alle barna roper høyt "en, to, tre, fram, fir, fem, seks, sju, bak". Etter kun noen få timer, sitter dette godt allerede!

Ønsker du å lese mer om dette tilbudet kan du gjøre det HER. Vi i ungdomsnettverket i OIK har også delt kule bilder og stories på vår instagrambruker og Oslo Idrettskrets sin. Ta gjerne en titt!

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel