August 4, 2023

– Jeg blir aldri lei av bordtennis og FIFA!

Fellesferien er over og idrettsaktiviteten har tatt seg opp igjen! Variert og allsidig aktivitet har stått på agendaen denne uka. Her er ukens øyeblikk fra uke 31!

Fighter Kickboxingklubb har tilbud hele sommeren!

I Bjølsenhallen på Sagene arrangerer Fighter kickboksingsskole hele sommeren. Her er alle velkomne uansett alder, nivå og erfaring! Vi tas godt imot av Vegard og Håvard, to meritterte kickboksere som står i spissen for denne ukens opplegg. Instruktørstaben er imponerende, med flere norgesmestere i spissen. Ungdomsinstruktører fra klubben spiller også en viktig rolle, hvor de gradvis får mer ansvar og oppgaver.

- En, to, tre - kampstilling! roper instruktøren Vegard

Selv om det er midt i den daglige fruktpausen samler de en liten gjeng som viser frem litt øvelser og triks. Vegard forteller at fokus og disiplin er sentrale verdier på kickboksingsskolen, der kontroll og mestring dyrkes hver eneste dag. Samtidig er de opptatt at det skal være gøy underveis!

I dag har de øvd på hoppespark, et imponerende triks som garantert vil gi deltakerne noe å skryte av til klassekameratene etter sommeren. Hver dag har et spesielt fokusområde. Mandager gir en smakebit av ukens program, mens tirsdager og onsdager er dedikert til slag og spark, henholdsvis. Torsdager introduserer øvelser i par og en filmpause med billetter og popcorn. Fredagene er høydepunktet, med gradering og en sjanse til å vise frem alt man har lært.

Kickboksingskolen legger vekt på trygghet og forsikrer foreldrene om at miljøet er både sunt og inkluderende. Det er plass til alle, uavhengig av hvor de er på sin kickboksingsreise. Målsetting er en viktig del av filosofien, med en oppfordring til deltakerne om å pushe grensene sine og hele tiden strekke seg etter forbedring!

Bordtennis hele sommeren med Oslo Bordtennisklubb!

Fullt fokus i Bjølsenhallen!

Vi dro til Bjølsenhallen for å besøke Oslo BTK. Der ble vi møtt av mange engasjerte deltakere, både unge og voksene. Jan Berner er hovedtrener i klubben og forteller at det er et stort behov for å aktivisere unge i sommer.

Videre forteller han at bordtennistilbudet er både for de som vil bli gode og for de som bare vil ha det gøy! De har to grupper som trener utover dagen, hvor deltakerne er delt inn etter de som vil ha det gøy og de som vil bli gode.  

Vi snakket med Yusupha (11) og Saaid (11) som virkelig har utnyttet tilbudet til det fulleste. Gutta har vært her hver dag i sommer, og blir aldri lei av bordtennis

- Det beste med å være her er å møte venner på trening og vite at du kommer på trening for å spille mot venner, forteller Yusupha (11).  

Til tross for at de bare har spilt bordtennis i fire og to år, har de begge fått imponerende pallplasser under NM for gutter 13 år og 11 år. Vi prøver å spille mot gutta men skjønner fort at de er på et helt annet nivå. Vi får også noen nyttige tips!

- Du må vinkle rackerten for å kjempe mot skruen, forklerer Yusupha!

Oslo bordtennisklubb har tilbud hele sommeren og fortsatt ledige plasser!

Svømmeopplæring på Bøler og Holmlia bad!

Lambertseter svømmeklubb har i år brukt Bøler og Holmlia bad til å arrangere svømmeopplæring for barn og unge. Vi tok turen innom begge badene og ble møtt av mange ivrige barn.  

Vi møter Inger-Marie (20) på Bøler bad. Denne uka er hun mentor for nye svømmeinstruktører. Hun forteller raskt at det beste med å være instruktør er å se forbedringer og når barna blir glade i henne!  

- Jeg synes det er så hyggelig når alle barna skal ha high-five og de minste skal ha klem!

På Holmlia Bad var det over 20 barn uti vannet! På slutten av økten skulle alle prøve å dykke etter leker på bunnen. Jakob (6) syntes det var litt skummelt i starten, men med god hjelp fra en instruktør klarte han det til slutt!

- Se, jeg klarte det! - Jakob (6)

Allidrett på Ullern hele sommeren!

Ullern IF gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer sommercamp i år igjen! I år står fem ulike idretter på planen og over seksti deltakere er med. Hver dag får man nesten én time med hver idrett og dyktige instruktører er klare for å ta deg godt imot!

Fotballkampen er dagens høydepunkt!

Vi tar turen til Ullern flerbrukshall og tas vel imot av Sofie Ekeberg (18) som er ukens hovedinstruktør. Hun har planlagt årets sommercamp og ansatt rundt femten unge instruktører. Sofie forteller at alle barna skal innom klubbens fire idretter; bandy (innebandy), basketball, fotball og håndball. I tillegg får de også prøve seg på en helt ny idrett!  

Ute på fotballbanen er de eldste barna. Deltakerne er nemlig delt inn i ulike grupper etter alder, slik at alle får utfordringer og et godt læringsmiljø. Noen av fotballgutta er ivrige etter å starte den planlagte fotballkampen, og de unge instruktørene får nesten ikke delt ut vester fort nok. Til tross for at deltakerne vanligvis går på én av idrettene, har de vært ivrige uansett idrett denne uka, forteller Sofie. Idrettsgleden og iveren etter å prøve nye ting skyldes nok dyktige instruktører med stålkontroll både ute og inne.  

Sofie forteller at det har vært utfordrende å lede jevnaldrende, med at det er en utfordring hun har tatt på strak arm. Det viktigste er jo at vi har det gøy sammen og skaper god aktivitet for barna, forteller hun til slutt.  

Svømmeopplæring og livredning med SK Speed!

Vi tok turen innom Nordtvet Bad for å sjekke ut svømmeopplæringen arrangert av SK Speed. Vi ble godt tatt imot av lederen Tim Adrian som fortalte at livredding var på agendaen i dag. Livredningsopplæringen ble ledet av hovedinstruktøren Arman (19).  

Hovedinstruktør Arman (19) viser barna grunnleggende livredningstips!

- Det er viktig at barn og unge lærer seg å være trygge i vannet og å svømme i tilfelle de skulle komme over en drukningsulykke i fremtiden. Det er derfor vi har livredning i dag, selv om det ikke er en del av opplegget, forteller Arman.

Etter livredningskurset, ble barna delt inn i tre grupper. De ble så plassert på hver sin stasjon ved bassenget, og hadde ulike aktiviteter knyttet til livredning og svømming. 10 år gamle Adnan var en av deltakerne på dagens opplegg. Han har svømt siden han var fire år gammel, og synes fremdeles det er gøy å drive med svømming.  

– Det morsomste med svømming er å svømme under vann. En gang klarte jeg å svømme tre meter dypt ned i vannet!  

Vi snakket også med en annen instruktør, nemlig 36 år gamle Ahmed. Han er opprinnelig lærer der han kommer fra, i Syria, men nå har han bodd i Norge i åtte år. Derfor ble han veldig glad da han fikk jobben i SK Speed for ett år siden.  

– Jeg elsker å jobbe med barn, så dette er virkelig en favorittjobb. Når barna smiler til deg, glemmer du alt annet utenfor, og må bare smile tilbake, forteller han.  

I likhet med de andre instruktørene, ser også Ahmed stor verdi i arbeidet med å lære barn og unge om svømming og livredning. Han er særlig berørt etter drukningsulykken i Lyngdal hvor to syrere omkom, og tok derfor med seg sin 3-årige sønn på svømmetrening i dag.  

– Jeg ønsker at han skal bli trygg i vannet fra tidlig alder, forteller han.  

SK Speed har også svømmekurs utover høsten, og tar gjerne imot nye barn. På tryggivann.no kan du finne påmelding, både til SK Speed sine kurs, og andre ulike svømmekurs i Oslo.  

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel