June 24, 2022

"Det som motiverer meg til å stå opp hver dag er gleden av å være med barna"

Første uke med sommeraktiviteter er i gang og det er også Ungdomsnettverket til Oslo Idrettskrets. Vi besøker idrettslag og får være med på de morsomme aktivitetene idrettslagene har å tilby. Her deler vi ukens øyeblikk fra første uken i sommer.

Av: Osloidrettens Ungdomsnettverk

BJØRNDAL IF

På Bjørndal Idrettspark arrangeres det sommeridrettsskole for barn mellom 6 og 13 år i hele uke 25. Bjørndal IF er fullt i gang med sommeraktivitetene, og første dagen har 80 barn møtt opp. Deltakerne har fått mulighet til å prøve mange forskjellige aktiviteter. Noen av disse er fotball, tennis, dødball og bomben.  Barna er engasjerte og her ser vi idrettsglede!

Amina (9) og Leonita (10)

Leonita (10) er en av de mest engasjerte deltakerne, hun mener hun er best og utfordrer en av instruktørene til kamp. 

- Jeg meldte meg på sommeridrettsskole fordi jeg ville prøve tennis - og jeg elsker det!

Amina (9) er glad det finnes slike tilbud så hun slipper å sitte hjemme og kjede seg. 

- Jeg meldte meg på fordi idrett er gøy og da slipper jeg å kjede meg hjemme. Det er varmt og deilig og da vil jeg være ute.

- Det som motiverer meg til å stå opp hver dag er gleden av å være med barna, forteller Benjamin (15), en av instruktørene på idrettsskolen.

FIGHTER KICKBOXING

Fighter Kickboxingklubb arrangerer sommerskole gjennom hele sommeren, både på Bjølsen, Bislett og Stovner. Vi besøker dem i Bjølsenhallen for å se hva deltakerne får oppleve.

Her møter vi 22 barn, og det ser ut som at alle koser seg veldig. Deltakerne er delt inn i to partier, der det første partiet består av barn mellom 6 og 9 år, og det andre mellom 10 og 13 år. Klubben forteller at de har kickboksing nesten hele sommeren, så om det er noen som har lyst til å være med er det fremdeles muligheter for å melde seg på. Sjekk ut hjemmesiden deres for mer informasjon.

Hedda (11) deltaker på Fighter Kickboxingklubb

Hedda (11) har drevet med kickboksing siden hun var tre år gammel. Vi spør hva hun syns er det morsomste med kickboksing.

– Det beste er skyggeboksing og når vi lekesloss. Men egentlig alt annet vi gjør også, som for eksempel å gå gjennom ulike kombinasjoner og å leke, forteller hun.

Kasper og Hugo er begge åtte år og startet nettopp med kickboksing. Nå har de meldt seg på idrettsskole for å drive enda mer med det. – Det beste med kickboksing er at man lærer seg å beskytte seg selv, forteller Kasper. Hugo (8) sier seg enig, og legger til: – Og det å lære seg selvforsvar ved hjelp av lek. 

Kasper (8) og Hugo (8) deltaker på Fighter Kickboxingklubb

TØYEN SPORTSKLUBB
Foto: Øystein Olsen Amdam

Tøyen Sportsklubb har som mål å arrangere en minneverdig sommer for nabolaget. Denne uken er det fullt kjør med sommeraktiviteter, og det er rekordmange barn tilstede. Over 100 barn møtte opp på POP UP utenfor Tøyen arena, på allidrettsskolen i arenaen og i Vahl flerbrukshall, allerede andre dagen etter at aktivitetene startet. Inne i idrettshallene ble det gjennomført karate, håndball, cricket, bryting og mye mer. Tøyen Sportsklubb vil fortsette med dette hver sommer fremover. 

Daglig leder Sindre Andresen er utrolig fornøyd med alle ungdommene i klubben som stiller opp, han forteller at over 50 ungdommer har fått minst to uker jobb i sommer. Han nevner også at dette er den mest meningsfulle jobben han har hatt, og slenger med visjonen deres: #landets viktigste klubb. 

Sindre Andresen (daglig leder)

Abdi (23), en av de mest engasjerte ungdommene i klubben, nevner at han alltid er glad for å være her og at klubben er hans andre hjem.

- Uten Tøyen sportsklubb hadde jeg ikke hatt ett sted å være, og klubben er veldig inkluderende for alle sammen. 
Abdi (23) instruktør hos Tøyen sportsklubb

Når vi ankommer Tøyen sportsklubb ser vi at de har utrolig mange aktiviteter å tilby. Yassin blir frista til å teste ut brytingen, men innser fort at landslagsbryteren Sebastian var litt for sterk.

Aktivitetsleder Amna (22) legger til at i Tøyen sportsklubb kan du drive med hva som helst og vil få veiledning til det du trenger. Det er ikke bare en sportsklubb, men en arena der du kan utvikle deg som person og få venner for livet. 

Amna (22) som instruktør hos Tøyen sportsklubb

AKERSELVA PADLEKLUBB

Akerselva padleklubb er en av klubbene vi er innom denne uken. Hver onsdag har de onsdagspadling for sine medlemmer, og denne uken markerer de Pride. Klubben har med regnbueflagg og andre rekvisitter til ukens padletur nedover Akerselva. Turen starter ved Olafiagangen på Grønland, og går til Sukkerbiten, Sørenga og Munch-museet. Det er utrolig god stemning i vannet, og på land er det flere som jubler og blir med på markeringen. Vi i Oslo Idrettskrets er med både på land og på vann. Sjekk ut video på vår Instagram-konto.

Sigrid Nestgaard Rød (t.v.) fra Oslo idrettskrets fikk være med å padle
SINSEN-REFSTAD IL

Sinsen-Refstad fortsetter suksessen med sommeraktiviteter i idrettslaget. De har fått med seg mange barn, og spiller hovedsakelig håndball. Da vi var på besøk spilte de også varianter av volleyball og basketball. Klubben arrangerer denne aktivitetsuken i både uke 25 og 26. Tilbudet er gratis, og det blir servert frukt og drikke til barna. Ikke alle deltakerne er medlemmer av håndballklubben, så dette er en unik mulighet for å rekruttere nye utøvere. 

Imran (10) er en av de som vil begynne å spille håndball i klubben etter sommeren.

- Det er fint å få prøve litt før man begynner ordentlig, sier Imran. 

Han synes det beste med aktivitetsuken er å få møte nye folk og å få beveget kroppen sin. Imran er ivrig og synes tilbudet er bra. 

Imran (10)

- Hvis ikke jeg kunne vært her ville jeg prøvd å finne et annet sted jeg kunne melde meg på, sier han. 

Vi snakker også med Erika (15) og Tijana (15). Begge spiller håndball for Sinsen-Refstad, og ble kjent der. De synes det beste med tilbudet er det sosiale. 

- Det beste er å møte venner og få være sosial, sier jentene. 

Vi spør de om hva de ville gjort dersom de ikke hadde vært på aktivitetsuken. 

- Hvis ikke vi hadde vært her hadde vi nok bare sittet hjemme, svarer Tijana. 
Erika (15) og Tijana (15)

Sinsen-Refstad har også tatt imot tre ukrainere som får delta gratis på aktivitetene slik som alle de andre. Til tross for at de ikke har lært seg norsk ennå, skled de rett inn i aktivitetene. De forteller at de syns det var gøy å være med. Dette er en unik mulighet til å bli inkludert i idretten. 

Valeriia (15), Artem (12) og Ella (13) er flyktninger fra Ukraina og er med på årets sommeraktiviteter

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel