July 16, 2021

"Dette er jungelen"

Ukens øyeblikk (Uke 28)
Osloidrettens ungdomsnettverk

Monolitten Sommercamp

Monolitten IL har flere aktiviteter denne sommeren. Ved Sandaker skole er sommercampen godt i gang med sin andre uke. Gymsalen i første etasje er de yngste barna sitt territorium og blir nå bare kaldt for jungelen. I jungelen bestemmer villdyrene alt, tauene er dratt ut fra veggen, tjukkaser ligger spredt og trampetten er i god bruk.

Jacob Hotvedt (21) og villdyrene

Akkurat nå har noen av dyrene full kontroll over en tralle med matter, dette er båten deres, der Jacob Bueudnes (22) blir fraktet rundt av tigere, geparder og aper. Dyrene forteller oss med hviskende stemmer, at akkurat her må de kjøre sakte, for det er et monster i nærheten de må passe seg for.

Snart er det villdyrene som blir kjørt rundt. Jacob Franquillo Hotvedt (21) blir satt på jobben som motor for båten. Det er tydelig at dette er en speed-båt og at fart og spenning er på agendaen. En av dyrene roper en advarsel for å unngå kollisjon.

"Dette er jungelen, så her må vi passe på oss selv!" svarer Jacob med humor i stemmen, før han bremser ned.

I etasjen over er vi ute av jungelen og har for øyeblikket forlatt villdyrene. Her er de litt eldre barna midt i rigging, de er klare for å spille hjørnefotball og har akkurat gjort seg ferdige med kanonball. Victor (11) forteller oss at det er veldig viktig at vi nevner det var han som kom med ideen å spille hjørnefotball.

Monolitten Tennis

Ved tennisbanene på Frogner holder Monolitten Tennis til denne sommeren. Men det er ikke bare tennis de driver med denne sommeren, selv om det så klart blir god tid til det også.

Tre av trenerne har bakgrunn fra akrobatikk og bidrar denne sommeren med litt varierte aktiviteter. Det er disse tre gutta som starter dagen med barna i parker der fokuset er på motorikk og bevegelsesglede. Turene inn i Vigelandsparken er populære blant barna, selv om tennis er gøy er det fint med andre aktiviteter gjennom dagen.

En liten tur opp fra tennisbanen kommer vi til favorittstedet til barna fra Monolitten Tennis. De møter nemlig til lunsj oppe ved fotballbanen hver dag. Her er det alltid digg mat, og akkurat nå får barna wrap med kylling. Når det ikke er nok med en wrap setter de voksne i gang med å lage toast. Her på fotballstadion er det musikk og god stemning. Noen av trenerne danser med musikken, de er i strålende humør, veldig inkluderende og prøver å få med seg barna i dansen. En av trenerne stopper dansen lenge nok til å fortelle at det gjerne blir lek mot slutten av lunsjen når barna begynner å få ny energi. En av de tidligere dagene resulterte i tidenes tautrekking-turnering.

Grorud IL

I deres nye hall rett ved Grorud Kirke finner vi nå Grorud IL mens de spiser lunsj. Det virker som om det er barn overalt, for hvert eneste barn er som en energi-bombe. Barna snakker ivrig om hinderløypa de akkurat har gjennomført, mens de beveger seg mot sin plass i garderoben der de får servert lunsj og saft. Instruktørene setter seg sammen med barna og det er snart en livlig diskusjon i garderoben - hvem burde ha vunnet EM finalen i fotball. En av barna lurer fælt på hva som skal skje etter lunsj og det er glade utbrudd når de får vite at de snart skal på spille frisbee.

Grorud IL


Sidra Rana, (20) fortalte oss at de tidligere har prøvd mange ulike og spennende aktiviteter. Barna har fått gjøre tradisjonelle idretter, men også frisbee, hatt frilek som alltid er populært, brettspill og til og med FIFA. Hva som er mest populært er vanskelig å si, det kan virke som om alt er like spennende. Grorud IL er også ute i naturen, der de blir kjent med nærområdet. Når de har tatt turen opp til Steinbruvannet har det vært kult at de har med fiskestang til de som ikke ønsker å bade, det har for mange vært spennende å prøve å få en fisk på snøret.

Lindeberg SK

På Lindeberg er det på ny fotballcamp etter fjorårets suksess. Dette er en fortsettelse på fredags-fotballen som de prøvde ut før pandemien, som også viste seg å være et populært tiltak i nærmiljøet. Lindeberg bruker fire faste instruktører hver dag som får gode mulighet til å bygge fine positive relasjoner til barna. Klubben bruker fotballbanen sin effektivt under sommeren og prøver å få med så mange barn som mulig, inkludert de som ikke er påmeldt. En av instruktørene her forteller oss at det er viktig for dem å få med alle. Så de tar gjerne turen rundt i nærområdet for å høre om det er flere barn som ønsker å være med.

Haider (16), instruktør hos Lindeberg IL

Haider (16) har aldri jobbet før og han syns at det er lærerikt å komme seg ut i arbeidslivet.

“Det er første gang jeg prøver ut hvordan det er å jobbe med barn. Det er veldig gøy og man må ha masse tålmodighet”  
- Haider (16)

At Oslo idrettskrets etter en tung periode med nedstegning er med å bidra til gratis aktivitetstilbud er noe Haider, sammen med andre ungdommer denne sommeren, setter pris på.

Grüner fotball

På Dælenga arrangerer Grüner noe de kaller “Fotball og vafler”. Mandag til torsdag er det masse fotballtrening og vafler på Dælenga, helt gratis. Tilbudet er for alle som ønsker å være med, her kan man bli kamerater og venninner på tvers av klubber og idretter.

Fokuset er på idrettsglede og at barna har noe å gjøre i sommerferien etter en tung periode med korona. De yngste barna lekte leker som var mer rettet mot lek og moro, men men med en touch av fotball. Flere av de eldre barn syntes at det var et fantastisk tilbud fordi de da kunne holde seg i fysisk god form.
Mange av disse barna er fra nærområdet og bruker denne fine muligheten til å sparke fotball og bli kjent med nye mennesker.  

"Gjennom denne uka som flyr så fort har jeg fått mange nye venner!"
- Mikael 9år
"Gruner IL, Mikael (9)

En av de yngre guttene på banen, lurer på om vi ikke kan filme mens han dribler. For det hadde jo vært litt ekstra stas. Vi er ikke sene og be, og tar raskt opp kamera. Driblingen fortsetter på Dælenga mens de unge fotball engasjerte ivrig viser frem sine fotballferdigheter.

Sinsen-Refstad IL

I Tegleverkshallen har Sinsen – Refstad IL et tilbud for barn og unge med vekt på håndball. Dette er en gratis aktivitetsuke for alle. Uansett om du spiller håndball eller ikke. Her driver de med basketball, innebandy, volleyball og håndball. Det er det 27 engasjerte barn som koser seg med mange forskjellige idretter og god lunsj. Det er kjempebra stemning. Barna har fått prøvd seg på fotball tennis med lavt volleyball nett som de syntes var kjempe morsomt og rett før lunsj ble det skuddtrening i håndball. Etter lunsj ble det basistrening i volleyball og tilslutt kamp i både volleyball og basket for få frem konkurranseinstinktet. Stemningen og samholdet har vært kjempe bra hele dagen og denne fine gjengen har kost seg masse!

Mye aktivitet i Tegleverkshallen

Hall ansvarlig viser viser oss rundt i hallen som er ganske ny når vi kommer inn den sorte døra til Tegleverkshallen.
da hun ga oss detaljer på aktivitetene under hele dagen og viste oss rundt og frem til sportslig direktør hos Sinsen – Refstad som fortalte oss hvordan uka har gått og hva de har drevet med.

Rett etter at vi ble ferdige med å snakke med sportslig direktør bestemte vi oss for å ta noen bilder av aktiviteten. Deretter kom det et barn løpende bort til oss med et lurt og søtt smil. Han spurte om vi kunne ta bilder av han og legge ut dette på Instagram så han ble “Kjendis"

Bygdø Badmintonklubb

Hos Bygdø Badmintonklubb er første av fire uker med aktivitet akkurat startet. Det er planlagt for masse spennende aktivitet innenfor både badminton, turer i nærmiljøet, lek, fotball og basket. Akkurat nå har barna søkt inn i hallen, og. etter mange timer med stekende sol er det godt og komme seg inn hvor det er litt kjøligere.

Stovner SK

Like ved siden av Fossum gård på Stovner så finner vi hallen til Stovner Sportsklubb. Til tross for egen hall er det ikke sikkert du finner de akkurat i flerbrukshallen her ved siden av gården, de kan fort befinne seg i nærmiljøet. Noen dager arrangerer de store fotball- og volleyballturneringer inne i hallen. Det er et allsidig fokus gjennom ukene hos Stovner, der barna får teste mange forskjellige idretter, både inne i hallen og i nærmiljøet. Dette er en kjempe mulighet for å prøve noe nytt for de som er, og ikke er medlemmer fra før.  

Stovner SK, Adam (9

Adam (9) som er med her hos Stovner SK i dag trives veldig med sommerdagene sine hos Stovner.

- “Stovner sportsklubb er det beste stedet å være, spesielt når det gjelder fotball”.

Adam er her for å prøve ulike aktiviteter gjennom sin nærmeste klubb, for å få flere eller en helt ny favoritt idrett. Han begynner å bli bedre kjent med noen av de andre deltakerne og er glad for mange nye relasjoner. Vi får ikke snakke med han lenge, for han har det travelt med å komme tilbake til aktiviteten som arrangeres for han og resten av gjengen som er her.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel