June 23, 2021

Fotballcamp med Årvoll IL

Hos Årvoll IL er det full fart med fotball, lek og moro. Årvoll arrangerer et lavterskeltilbud der 70 ungdommer har fått sommerjobb og 300 barn er med!

I åtte uker skal nesten 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Fotballcamp med Årvoll IL (Bydel Bjerke)

Jamil Dost og Ehtsham Nawaz, Osloidrettens ungdomsnettverk

På Årvoll og Tonsenhagen kunstgress er det full fart med fotball, lek og moro. Årvoll arrangerer et lavterskeltilbud der 70 ungdommer har fått sommerjobb og 300 barn og unge er med. Her får de muligheten til å spille fotball og få nye venner. Ungdomsinstruktørene har deltatt på grasrottrenerkurs, en del av trenerutdanningen i fotball, og er aktive i egen klubb.

Årvoll har fått rekordmange påmeldinger til fotballcampen. De startet med en begrensing på 240 deltagere, men det har vært stor etterspørsel, og de endte til slutt med å utvide til 300. Det er en rekord for klubben, som de er kjempestolte av!

Barn i aktivitet

Spente barn får spille kamper, øve på fotballferdigheter og danne sosiale relasjoner de sent vil glemme. For de minste er campen en introduksjon til fotballen. For andre er en mulighet for å lære mer, som kan hjelpe dem stort på veien videre med fotball. Også for rekruttering er sommeraktiviteter positivt;

"Fotballen i Norge drar nytte av dette fordi flere av de påmeldte melder seg inn i fotballklubber. Det er noen som har meldt seg inn her i Årvoll IL etter å ha vært med på fjorårets camp. Det er en av fordelene med å organisere fotballcamper for barn og unge."
- Eric (20), ung trener i Årvoll

Ungdom i arbeid

De fleste av Årvolls mange aktivitetsledere har en tilhørighet til Årvoll IL fra før, og får med seg god erfaring ved å jobbe i sommer. De engasjerte ungdommene bidrar til å skape idrettsglede hos barna, og til gjengjeld får de noe produktivt å drive med i sommer. Vinn-vinn.

Fornøyde trenere og utøvere
"Det beste med fotballcampen er det sosiale samholdet som skapes blant deltakerne, der alle blir sett og man danner kjennskap til nye personer i løpet av sommerferien. I tillegg får ungdommer fra nærmiljøet prøvd seg på hvordan det er å være trener."
- Eric (20)

Årvoll IL sine trenere og ansvarlige har klart å organisere et rimelig og trygt aktivitetstilbud for alle, som tar hensyn til smittevern. Aktivitetene gjennomføres på to forskjellige kunstgressbaner, så det ble god plass til alle sammen, fra start til slutt!

Sommerinstruktørene hos Årvoll med full kontroll!
"Vi har sett en positiv utvikling innad i klubben blant ungdommene. De har i større grad blitt engasjerte, modne og mange er nå trenere for et eget lag."
-
Mathias Risøy Bakken, prosjektleder for fotballcampen

Mathias forteller at ungdommene tar mer ansvar, og blir trenere der foreldre har vært det tidligere. Årvoll har det siste året sendt ungdommer på kurs der de lærer å balansere mellom kvalitetstrening, lek og moro. Prosjektlederen forteller at dette har skapt relasjoner mellom barn og trenere, som gjør at det de har et veldig godt samhold i klubben i dag.

Vi takker for besøket, og Årvoll IL har nok en gang arrangert en fotballcamp som har lykkes med å skape idrettsglede, sterke relasjoner og et godt grunnlag for videre fotballutvikling.

Vil du lese mer om hva Årvoll tilbyr i sommer og utover høsten, så kan du gjøre det HER. Du kan se kule bilder fra besøket på Oslo idrettskrets sin instagrambruker eller ungdomsnettverket sin.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel