July 6, 2020

Gratis svømmeopplæring for barn og ungdom

Fornøyd og trygg i vannet

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Gratis svømmeopplæring i Oslo

Mia Malmer, Osloidrettens ungdomsnettverk

På tvers av bydelene arrangerer SK Speed, Lambertseter svømmeklubb og Oslo idrettslag svømming, i samarbeid med Oslo kommune og Oslo idrettskrets, gratis svømmeopplæring for barn og ungdom! Kursene holdes i hele sommer på Romsås Bad, Sogn Bad, Lambertseter Bad, og Holmlia Bad. Dette er en fantastisk fin mulighet for å lære seg å svømme og ha det gøy i vann. Det har raskt vist seg å være et populært tilbud med mange påmeldinger. Det er mye glede i å kunne svømme og føle seg trygg i vann, i et land med lang kystlinje og mange bademuligheter.


Da vi ankom Romsås Bad stod det mange spente barn utenfor å ventet på og få slippe inn. De var ikke sene og be, fra døren åpnet til det var barn i bassenget gikk det noen knappe minutter. Det er barn fra hele byen som denne uken har møtt opp på Romsås bad for å lære seg å svømme. Det er et kjempefint tilbud der det jobbes aktivt for å skape assosiasjoner til lek og moro i vann, så barna kan føle seg trygge. Det var mye kreativitet i opplegget, med mange ulike leker og aktiviteter. Noe av det som virket ekstra stas var når barna fikk leke stiv heks i vannet. Barna som melder seg på blir delt inn i puljer for å kunne følge reglene om smittevern. Ettersom flere klubber er med på samarbeidet er det flere bassenger på tvers av bydelene i sommer som er fylt med barn, men bare 20 om gangen så klart.

Ønsker du å lese mer om tilbudet, se HER. 

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel