July 1, 2022

"Jeg blir helt svimmel av alle disse saltoene"

Årets andre uke med sommeraktiviteter er i gang og idrettsgleden er det lite å si på. Aktivitetstilbudet er mangfoldig og det arrangeres alt fra fotballskoler til allsidige sommercamper. Fokuset ligger på å ha det gøy – både med idrett og venner. Dette er noen av ukens øyeblikk fra uke 26.

Ukens Øyeblikk (uke 26)

Osloidrettens Ungdomsnettverk

Baskettrening med ungdomsspillere hos Haugerud IF

Basketballene spretter rundt når vi trer inn i Haugerudhallen. Øktens leder Nasser er i full gang med å starte dagens quiz om både basketball og Haugerud som område. Nasser er strålende fornøyd med at gåtene han leser opp bare blir mer og mer vriene. Likevel skjønner alle barna den siste gåten og roper ut “alle” når han spør om hvor mange måneder som har 28 dager.

Yosef og gruppen hans under quizen

Instruktørene hos Haugerud overlater heller ingenting til tilfeldighetene og sørger for at barna føler seg trygge fra første stund. For å sikre seg at alle blir ekstra kjent loddes det også ut bonuspoeng under quizen dersom man lærer noen fakta om lagkameratene.

Yosef (11) har også noen kreative måter å løse gåtene på, noe man ser tydelig når han finner ut basketballkurvens høyde ved å klatre opp og måle med skoen langs ribbeveggen.

Midt under spørsmål om både bydeler, navn på instruktører og posisjoner i basketball deler instruktør Sebastian ut oppkuttet frukt som faller i smak i sommervarmen.

Haugerud har fylt opp sommerprogrammet i år og dersom basket frister ekstra kan du spille det hver mandag. For en oversikt over Haugeruds sommerprogram hver dag kan du trykke her.

Airtrack og stuping av kråker med Høyenhall turn- og gymnastikkforening

Inne i Oppsal Arena er fokuset på turn og lek. Hos Høyenhall turn- og gymnastikkforening er det i dag 24 barn og 4 unge instruktører tilstede som bidrar til et høyt aktivitetsnivå. Ivrige første- andre- og tredjeklassinger startet dagen tidlig og blir fulgt opp av ungdomsinstruktørene hele dagen. Første halvdel av uken er holdt av til de minste barna og ukens siste halvdel avsluttes med turnlek for litt eldre barn. Vi kommer midt i fruktpausen og barna hopper rundt på både airtrack og slenger seg rundt i tauene.

Unge turnere med idrettsglede

Ungdomsnettverket merker at det er masse idrettsglede og lurer på om de kan ta noen bilder. Da kommer barna løpende og spør om vi kan ta bilder av dem også. Det ender med at de begynner å vise oss masse forskjellige tricks på airtracken.

“Jeg liker å ta salto, men får det ikke alltid helt til” - Stella, 7 år
“Jeg liker å ta flikk flakk!" - Ester, 7 år

En av ungdomslederne, Hanna (19), forteller til slutt at dagene rundes av med yoga som siste økt og det siste som skjer er tøying slik at de er mykere og klare til neste dag. Så hvis triksing på airtrack og stuping av kråker frister, er tilbudet hos oss noe for deg!

Stina, Hanna, Johanna og Tinius er turninstruktører hos Høyenhall turn og gymnastikkforening

Luftakrobatikk, cheerleading og sirkus på Camp Linderud

Inne i LF-hallen har deltagerne fått muligheten til å være med på forskjellige aktiviteter. Camp Linderud har tilbudt barna cheerleading, nysirkus og luftakrobatikk i uke 26. Dette er et tilbud litt utenom det vanlige! Barna løper rundt og klarer ikke vente med å få starte. Camp Linderud arrangeres i hele 5 uker i sommer. Utover sommeren blir det også vannkrig, løkkefotball, badminton og mange andre aktiviteter og idretter.

“Jeg er glad for at jeg har fått muligheten til å jobbe med barna, jeg vil få god erfaring som jeg kan bruke andre steder” - Instruktør Efe, 18 år
“Jeg lærer noe nytt om meg selv og om idrettene hver dag og det er det som er spesielt med denne jobben" - Instruktør Daniel, 15 år

Både Daniel og Efe koser seg og er med når barna prøver nysirkus!

Barna fikk også prøve parakrobatikk!

Ullern IF byr på mange ulike ballidretter

Mot slutten av uken tok vi turen til Ullern Idrettsforening som arrangerer aktivitetsuke med mange ulike ballidretter. Aller først tar vi turen bort til kunstgressbanen hvor en av gruppene er i full gang med fotballkamp. Med strålende sol og skyfri himmel klarer ikke sommerteamets medlemmer la vær å spørre om å bli med. Guttene som spiller er veldig opptatt av å finne ut om fotballferdighetene er gode før det er plass. Ehtsham og Aswad spiler lurt og blir  tildelt hver sitt lag før de dribler seg rundt i sommervarmen.

"Vi må vite hvem av dere som er best før vi velger"

Etter mange skåringer i fotballmålene tar vi turen inn i flerbrukshallen. Her spilles det både basketball, innebandy og håndball. Ungdomstrenerne styrer hver sin gruppe og over 60 barn deltar på dagens aktiviteter. Bandytrener Nils forteller om et god innsats og høye konkurranseinstinkt. Uansett hvilken idrett de vanligvis driver med, prøver alle seg på de ulike ballidrettene og gir alt. Ullern IF arrangerer også aktivitetsuke i uke 31. Den kan du melde deg på her.

Innebandy er blant aktivitetene man er innom i løpet av uken

Veitvet Sportsklubb har arrangert aktivitetsskole

Gutta i sofaen gamer!

Like ved Veitvetparken står den gamle aktivitetsskolen klar til å ta imot guttegjengen som har hatt planer om å spille fotball. Dårlig vær og vått underlag har medført endring i timeplanen, og det går nå heller i brettspill og gaming innendørs! Gutta har fått et eget rom med PlayStation, TV og FIFA 22 – det er med andre ord en rolig dag ute på Veitvet. Det skal dog ikke sås tvil om hva de heller vil gjøre, og det er å spille fotball. Enkelte er så ivrige at de kaster ballen imellom seg, og øver på å heade bort ballen. De to duellantene med hver sin kontroll får med seg bråket, og den ene roper ut: hvor mye sukker spiser han?

Jeg spiste masse nugatti til frokost i dag bro!

Svaret er konstant og virker representativt for energinivået. Ute i hovedrommet er det flere muligheter for brettspill, og sommerteamet benytter seg av anledningen og spiller noen runder med Ligretto. Det går fort i svingene, og vi merker knapt at de gjengen drar ut for å spille fotball. Det er altså ute på fotballbanen vi sist ser dem før vi drar videre.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel