July 30, 2021

"La oss spille mer"

Ukens Øyeblikk (uke 30)

Osloidrettens Ungdomsnettverk

Nok en idrettsuke har passert og det gjenstår nå kun to uker av årets idrettssommer. Selv om dette kanskje har vært den uken, med dårligst vær frem til nå, har vi likevel møtt på mye idrettsglede fra start til slutt. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær, sies det. Det kan stemme, men heldigvis har mange av idrettslagene også mulighet til å trekke inn i sine lokale haller.

Oppsal Dansecamp

Denne uken arrangerer Studio step up danse camp, på Oppsal Arena – med tema; Movie Magic! Hele uken danser alle disse danseløvene til ulike filmer. Frem til nå har de hatt en egen Harry Potter dans og en dans til Charlie og Sjokoladefabrikken.  Jentene øver på chasse og ulike piruetter som skal være med i dansen, til ulik musikk og rytme. Det er merkbart på stemningen i hele rommet at jentene trives her på den magiske dansecampen.

Danseløvene på dansecamp!

I drikkepausen er det tid for bilder og jentene stiller ivrig opp. Det er helt klart at bildene må være med noe stilige poseringer!

Nesten hele drikkepausen blir brukt på å ta bilder og finne ut hvem som skal gjøre hva på bildet, for det er skikkelig stas.

Når dansingen er i gang igjen er det fullt fokus på den eventyrlige dansingen til en scene fra Charlie og sjokoladefabrikken. Da har jentene allerede glemt oss som er på besøk.Det er livlig bakgrunnsmusikk og jentene fanger det kjente øyeblikket med drill og dans.

Etter en liten økt til med Movie Magic har jentene lunsjpause. I lunsjen sitter jentene å prater med hverandre, mens noen tegner og andre spiller fire på rad. Maria (9) er med på dansecampen og har ikke prøvd dansing før. Hun forteller også at hun på campen har fått prøve turn og drilling.

"Drilling var gøy, men det kunne være litt vanskelig å kaste og ta i mot igjen." Forteller Maria (9).

Hera som også er med på campen sier seg enig, men legger til at Maria (9) egentlig fikk det til veldig bra.

Danseløvene prøver seg som drillpiker!


Camp med Bislet Basket!

Nede i hallen på Marienlyst skole er basketcampen til Bislet Basket i gang og idrettsgleden stor. De har holdt på i en time allerede, og når det er på tide med pause, kommer det frem, at for noen, betyr pause egentlig bare "la oss spille mer!". Ballen kastes mot kurven, og det er vill jubel hver gang noen får den i nettet. Treffer de ikke, forsikres alle om at det kun var et engangstilfelle. Når pausen er unnagjort setter de i gang en basket-øvelse med fokus på ballkontroll, bevegelse og overblikk. Går egen ball ut av spill løper barna til midtstreken og tilbake for å «bli befridd».

Det er dessverre ikke alle som får vært med. Adene på 8 år har klart å skli på gulvet og fått et skikkelig brannsår på det ene kneet. Dette gir oss god tid til å slå av en liten prat. Hun forteller at hun vanligvis spiller håndball, men hadde lyst til å prøve basketball siden faren også spiller basket.

"Jeg har jo basket i blodet"
- Adene (8)

Med basket i blodet og en enorm stå-på-vilje gir ikke Adene seg lett. Hun hinker på et bein samtidig som ballen spretter i bakken. Slik har hun vunnet et race med instruktørene, og unngått at brannsåret svir. Hun setter seg ned igjen og forteller at det er slitsomt å bruke kun et bein. Det er forståelig, men «mamba mentaliteten» (begrep etter den kjente basketspilleren Kobe Bryant) står sterkt i den lille jenta.

Monolitten Innebandy og Håndball

På Skøyen skole er barna fullt i gang med aktivitet! Det er en varm dag, til tross for at det er overskyet og litt regn. Barna tørker svetten fra pannen, men varmen stopper dem ikke fra å fortsette med innebandy aktiviteten.

På andre siden av veggen kan vi høre lyden av mer idrettsaktivitet og når vi sjekker finner vi gjengen som driver med håndball. Vi kommer i prat med Falk (10) som herjer på denne siden av skilleveggen. Falk har drevet med håndball i 4 år og det er tydelig at han er en engasjert ung gutt som elsker håndball. Det blir også tydelig at konkurranseinstinktet står sterkt når han vinner noen av konkurransene.

“Det beste med håndball skolen er at vi har fått gjort mange skudd øvelser! Jeg spiller bekk så det er fint med trening i ferien også”
- Falk (10)

Jacob er instruktør på innebandyskolen denne uken og vanligvis hovedtrener. Han syntes det er artig å kunne kombinere det du er glad i og det du ønsker å jobbe med.

“Jeg er veldig takknemlig for at jeg får denne muligheten til å jobbe med mennesker og innebandy”
- Jacob Sortehvik (17)
Konkurransen!

Etter lunsj venter også en konkurranse hvor det er om å treffe tverrliggeren på målet. Under denne konkurransen var det veldig stille frem til Kai (9) traff. Da ble det god lyd i hallen når han skrek “Yessss” kjempehøyt. Han skjønte ikke hvorfor man skulle prøve å treffe tverrliggeren fordi da scorer man jo ikke. Derfor så prøvde han heller bare å score og det var en fornøyd gutt som dro hjem senere den dagen med en valgfri smoothie.

Haugerud IF Cricket

Vi i sommerteamet til OIK har nettopp kommet frem til kunstgressbanen bak Haugerud Skole. Her er det mange barn tilstede som varmer opp med å kaste en tennis ball til hverandre på "cricket måten". Det er ikke mye aktivitet vi rekker å se ute før regnet skyller ned på oss og cricket gjengen hastig begynner å flytte seg til Haugerud hallen. Gjengen som er her introduseres for cricket, som er nytt for mange.

Ali (13) i action!

Det er engasjerte barn som varmer opp og hjelper til med å sette opp “wickets” å legge “bat`ene på rett plass. Det er ikke lenge barna rekker å spille før trener insisterer på at vi også skal prøve oss på cricket. Mia har tidligere fått en liten introduksjon av Vestli Cricket og virker å føle seg noe mer selvsikker når hun skal ut på banen denne gangen. Litt veiledning får hun, for reglene har hun ikke helt fått med seg enda. Mia skal prøve å treffe sin første ball og ser fornøyd ut når hun faktisk treffer, helt til trener Mohammed Nawas (24) roper “OUUUTTTT” i det han tar pol på ballen til Mia som skyter rett opp.  Det ender dessverre med at Mia får en litt tidlig “out” og ikke så mye mer erfaring.

Umar (17), er en av deltagerne hos Haugerud og han har drevet med cricket i hele 7 år. Det hele startet med at han og familien så cricket på tv og Umar fikk lyst til å prøve selv. Han kontaktet Haugerud IF og har spilt hos dem siden det.

“Det beste med Cricket er at det er en sport som skiller seg ut fra andre. Du trenger ulike spillere for å ha et bra lag. Noen må kunne kaste hardt og fort, mens andre må kunne skru og variere på hvilken måte de skal kaste tennis ballen. Det samme gjelder de som skal slå (bating).”
- Umar (17)
Umar, (17) til høyre sammen med lagkameratene sine som venter på sin tur til batting

Haugerud IF - Fotballskole for jenter

Nede på Haugerud kunstgressbane like ved skolen finner vi fotball skolen til Haugerud IF som denne uken eksklusivt er for jenter. De er midt i en kamp, og det spilles med høy intensitet. Når regnet begynner for fullt, tar jentene turen inn til klubbhuset for en lunsjpause. Dette er noen kjempe glad for, imens andre synes det var deilig å spille ute i regnet. Det er en opphetet debatt rundt det at det er kjøligere ute kontra det at man er tørr innendørs. Konklusjonen blir at de er enige om å være uenige, og uansett gleder seg til å spise mat.

Jentene koser seg med maten!

Til tross for en time uten fotballaktivitet, er positiviteten høy rundt spisebordet. Når en i sommerteamet spør om hva som har vært det beste med fotballskolen svarer Mariam (9) at det å spise har vært det beste. Den påstanden står hun ikke alene om. Jentene roper nærmest i kor og bekrefter at maten har vært høydepunktet. Selv når de er enige, finner de noe å være uenige om. Noen mener at toast med ketchup oppå er det samme som toast med ketchup på innsiden, imens andre velger å vente på toast med ketchup inni fordi det ikke er det samme. De flotte instruktørene følger opp, og tar saken i egne hender ved å forberede toast med ketchup.

Furuset Landhockey

Furuset Landhockey kjører denne sommeren et samarbeid med Høybråten Basketballklubb, men i dag er det landhockey som står på agendaen i hallen til HBBK. Musikken er on point på denne sommercampen, “Please don`t stop the Music" spilles og det er god stemning. I tillegg til noen kule dance moves, spilles det landhockey, som er det som egentlig er den store stemningsskaperen.

En av instruktørene er et kjent fjes som vi har sett på flere landhockey-aktiviteter i sommer, Fahad Kayani (17) spiller landhockey selv og engasjerer seg i det som finnes av aktivitet. Selv om han er den yngste instruktøren her, så er han hovedtrener med fire års erfaring som instruktør, også har han plass på A-laget til klubben. Ved spørsmål om hvordan det er å være trener her, smiler han litt.

"Ingen rampete barn heldigvis, så det er bra".
- Fahad Kayani (17)
Efata (7) og Bushara (6), ikke rampete barn

Ved siden av praten vår med Fahad blir det satt i gang en ny aktivitet. De unge landhockey spillerne blir delt i grupper som skal føre med seg ballen med kølla, inn mot midten for å hente en lapp. "Haia, Haia, Haia" roper en av instruktørene som snakker mest engelsk, det blir en morsom greie og snart får han begrepene på plass og det ropes "Heia, Heia, Heia" på full guffe.

Bilal (11) prøver landhockey for første gang. Hans synes det er kjempe gøy og tror kanskje han vil begynne med landhockey etter sommeren. Han forteller oss at det kule med landhockey er den tunge kølla og de harde ballene, han synes det er litt vanskeligere enn han er vant til fra innebandy og det er nettopp det som er det kule.

Norstrand IF

Vi tar så turen til Nordstrand Arena der vi møtes av storhitten «baby shark» på høyttaleranleggene etterfulgt av barn i aktivitet. De spiller innebandy og merker knapt at vi er der. Det skåres mål, og det jubles med komplimenter og ros. Vi ser tidlig hvor god lagånden er.

Milliam (8) og Aksel (7)


- JA! Jeg skårte mål! Roper Aksel (8) stolt. Da roper Millian (7) "Rå bra!" tilbake til Aksel.

Kampen kjører i full sving, før det settes av tid til en kort drikkepause. Deltakerne drikker kjapt litt vann, og løper ivrig inn på banen igjen. Så gira er de på innebandy, at vi ikke får pratet noe særlig med dem.

Vi får etter hvert pratet med noen. Emilian (8) forteller at de ikke bare har spilt «hockey innendørs», men også fått tid til frilek, hinderløype og bordtennis. Kort tid etter ser vi noen suse forbi i en liten tralle. En i sommerteamet stopper dem og spør hva de driver med.

"Jeg er pappa Mikkel, og dette er baby Viktor i vognen. Vi leker far og sønn"
- Viktor (10) og Mikkel (9)

De forteller oss at duoen deres har kallenavnet «Tøysegutta» og at de en dag skal bli kjendiser. De fremtidige kjendisene må også ha noe mat, og tar gledelig imot epler i den lille fruktpausen. Senere på dagen er det varmmat på menyen, noe som virker populært blant barna som allerede har havregrøt og tomatsuppe tidligere i uken.

Oslo Outriggerklubb

Dragen til Oslo Outriggerklubb

Det var en av de varmeste sommerdagene i Oslo med skinnende sol og blå himmel, når vi for to uker siden tok turen til Oslo Outriggerklubb.

Vi står utenfor en container i Bestumkilen og vet lite om hva vi skal bruke de neste timene på. Alt vi vet er at vi skal ut på sjøen med dragebåt i finværet, heldige som vi er. Vibeke F. Rørholdt har ansvaret for aktiviteten i dag og forklarer oss og andre nybegynnere, hva som skal skje. Vi får redningsvester og er åtte som begynner å løfte ut dragebåten fra containeren. Den er lang og tung, men sammen får vi den over på hjul og triller den ned på brygga. Ut av boden hentes det store dragehoder som festes på hver sin side av båten, nå er det en ekte dragebåt.  

Vibeke skal stå bakerst i båten og sier at vi som ikke har vært med før kan sitte bak med henne. Den store dragebåten blir lagt på vann, vi får hver vår åre og nøye utvalgte plasser. Vibeke forteller oss at vi skal ro på tellingene hennes, vi jobber med å finne en rytmen, og på noen intervaller sitter rytmen perfekt og båten får god fart. Den store båten med dragehoder og tallene som blir ropt ut i intervaller får mye oppmerksomhet på sjøen. Flere av de vi møter hilser, vinker og lurer fælt på hva dette er. Når vi padler forbi er det folk som følger med fra land. Vibeke kan fortelle at de vanligvis, om de har plass i båten, inviterer folk til å være med fra land.  

På sjøen med Oslo Outriggerklubb

Det er litt av en opplevelse å få være med Oslo Outriggerklubb på sjøen en varm sommerdag som dette. Vibeke og de som hadde prøvd det før synes det er stas å vise frem aktiviteten. Ønsker du å padle dragebåt? Det er bare å sjekke ut mer om aktiviteten HER.  

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel