July 7, 2023

– Jeg vil bli som Ronaldo når jeg blir eldre

Nok en uke er omme, og det er fremdeles masse aktivitet å velge mellom for dem som ikke er bortreist.

Turn og Mesternes Mester hos Uranienborg

Det er god stemning ute i Frognerparken, med 40 barn som heier på hverandre. Uranienborg Turneforening arrangerte varierte øvelser til konseptet Mesternes Mester. De ulike øvelsene var trafikklys, henge i stang, 50 meter, planke og flere stafetter, der den ene handlet om å flytte en yogamatte med mellom tre og seks personer fremover raskest mulig. Uranienborg arrangerer sommerskole for alle som er født mellom 2010 og 2016.

Hermine og Mali har vært med fire år på rad.

Vi møtte på Hermine (8) og Mali (8) som driver med turn hos klubben. De har vært med på sommerskolen fire år på rad, og synes det er like gøy hvert år.

– Det som er gøy er at vi ikke bare driver med turn, men masse forskjellig, forteller Hermine.

– I går hadde vi cheerleading i parken, og da øvde vi på cheerleadinghopp, forteller Mali.  

Jentene synes det er gøy å være med, og gleder seg til resten av uken.

Håndball og innebandy hos Holmlia SK

Holmlia Sportsklubb tilbyr morsomme og inkluderende aktiviteter for barn i alderen mellom 7 og 12 år denne sommeren. Klubben arrangerte en spennende fotballskole forrige uke, og denne uken retter de fokus mot håndball og innebandy. Her får barna muligheten til å utforske og prøve ulike idretter under trygge og engasjerende omgivelser.

Instruktøren Lucas har bred erfaring fra innebandy.

Da vi kom dit, ble vi ønsket velkommen av elleve unge og ivrige instruktører. Noen av dem hadde erfaring med håndball, mens andre er aktive innebandyspillere. Ungdommene vi møtte hadde fått opplæring og kompetanse som ungdomsledere.

Vi fikk gleden av å treffe Sophie og Sarah, som har blitt kjent med hverandre på sommerleiren. Sarah har tidligere deltatt på håndball- og innebandyskolen i regi av klubben, og hun er også med denne sommeren. Sophie er også ivrig, og har blitt med fordi hun syns det er gøy å spille innebandy. Det er gøy å se at de begge deltar og nyter aktivitetene.

Variert aktivitet hos MASK

Denne uken har vi også vært hos Mortensrud-Aker Sportsklubb (MASK), som hver sommer tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter. Her er det full hall med 93 barn og unge! Vi ble møtt av unge instruktører og frivillige foreldre med smil.

Mahnoor og Yasmin er unge ledere i MASK.

Alle flatene i flerbrukshallen ble benyttet, og barna var fordelt i ulike grupper og fikk oppleve aktiviteter som innebandy, cricket, fotball og frilek. Idrettsklubben introduserer en rekke idretter for nærmiljøet. Det er tydelig at MASK er en ressurs for lokalsamfunnet, da de skaper engasjement, glede og sikre omgivelser for barna i løpet av sommerferien.

Vi pratet med Abdulahad på ni år som spiller innebandy hos MASK. Han synes det er gøy at han får spille masse innebandy, men liker at han kan velge å prøve noe annet også. 

– Jeg synes det er gøy fordi jeg møter venner og vi har masse aktiviteter, forteller Abdulahad.

Vi snakket også med Mahnoor. Hun er 15 år og ung trener, og er med på jentesatsingen i klubben.

– Jeg er glad for at jeg får lov til å være med, og elsker å leke med barna, forteller Mahnoor.

Badmintoncamp hos Haugerud IF

I Haugerudhallen var både barn og instruktører godt i gang med oppvarming. De spilte basket, og barna måtte sentre ti pasninger gjennom laget før noen fikk lov til å skyte. Da de var ferdig oppvarmet, fikk barna utdelt badmintonracket og –ball.  

Søsknene Adam og Zina.

– Nå skal vi trikse litt med racketen, forteller instruktøren Mathias.  

Barna øvde på å skyte ballen opp i luften både med forehand og backhand. I mellomtiden tok vi en prat med søsknene Zina (11) og Adam (8).

– Jeg spilte badminton for to år siden, men har ikke prøvd det ordentlig før, så det er veldig gøy, forteller Zina.  

Både Zina og Adam syns det er morsomt å trikse, og gleden er stor når de får ny rekord på antall treff.  

– Yes! Jeg klarte seks, roper Adam.  

Etter triksingen spilte barna mot hverandre, og selv om mange er nybegynnere, må vi si at vi ble imponerte over hvor flinke de har blitt på så kort tid!

Idrettsskole hos Vålerenga Samfunn

Da vi kom til Intility Arena var barna på Vålerenga Samfunn sin idrettsskole i full gang med aktivitet. Mens de yngre spilte stikkball, spilte de eldre fotball. Julia (9), Henrik (11) og Abdullah (10) var tre av barna vi fikk prate med i pausen. De er fornøyde med opplegget Vålerenga Samfunn har denne uken.

– Det er veldig gøy at vi prøver masse forskjellig idrett. Jeg likte særlig gårsdagen, for da spilte vi innebandy. I dag gleder jeg meg til å prøve amerikansk fotball, sier Julia.  

Henrik, Abdullah og Julia er fornøyde med opplegget hos Vålerenga Samfunn.

Henrik forteller at han driver med svømming til vanlig, men at det er morsomt med all slags ballspill. Abdullah er enig, men liker aller best å spille fotball.  

– Forbildet mitt er Christiano Ronaldo, og jeg har lyst til å bli som han når jeg blir eldre.

Denne uken har Vålerenga Samfunn invitert med barna på mange ulike aktiviteter. Ballspill er blant favorittene hos barna, men de har også vært innom innebandy og frisbeegolf. Blant ballspill finner vi basket, stikkball, kanonball og amerikansk fotball.

Finn aktiviteter for deg og din familie her.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel