July 20, 2021

Jetski i Hvervenbukta!

Et samarbeidsprosjekt mellom Lambertseter Svømmeklubb og Osloungdommens motorsenter i Hvervenbukta

I åtte uker skal nesten 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Jetski i Hvervenbukta (Bydel Søndre Nordstrand)
Aswad Iqbal, Ehtsham Nawaz og Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk

Osloungdommens motorsenter i Hvervenbukta har i år inngått et unikt samarbeid med Lambertseter Svømmeklubb. Målet er en fartsfylt uke, med varierte aktiviteter og mye moro! Blant mye annet skal alle de påmeldte få prøve både padling i kano og kajakk, ATV-kjøring, Zipline og dagens aktivitet; jetski-kjøring i Hvervenbukta!

Det lokale motorsportsenteret er flittig brukt av alle byens bydeler, men særlig Søndre Nordstrand denne uken. Motorsenteret tilhører nemlig bydel Søndre Nordstrand, men er fremdeles et fritidstilbud barn og unge i Oslo kan benytte seg av. Motorsenteret har flere viktige funksjoner, deriblant konseptet "Nærhjelp" som sikrer viktig jobbtrening for ungdom. Senteret sørger også for at du har stor boltreplass til å teste både ATV og Trial. Barn og unge kan i tillegg benytte seg av motosenteret sitt verksted for å så ta seg en bolle og brus i kiosken etterpå.

Tilbudet er et unikt samarbeidsprosjekt hvor motorinteressert ungdom kan forbedre svømmeferdigheter og tryggheten i vannet.
Stor spenning og litt nervøsitet hos de femten barna før start

Vi i sommerteamet til Oslo Idrettskrets tar derfor turen til Hvervenbukta en tidlig morgen for å sjekke ut den kule aktiviteten! Helt ytterst i vannkanten blir vi så møtt av 15 barn i alderen 10-15 år som alle er klare for mye fart og spenning. En av campens ledere, Jostein, klargjør nemlig en jetski. Planen er at alle som vil skal få prøve å sitte i en oppblåsbar ring, eller en såkalt "tube", festet til en jetski. Flere av barna er litt smånervøse, men satser på at det blir gøy. En av de som gleder seg aller mest er Nicolai, som til og med er førstemann ut;

Nicolai på ti år er første deltaker som setter seg ned i den oppblåsbare ringen. I likhet med flere andre er han også spent, men nervøsiteten forsvinner så fort Jostein setter opp farten. Med et stort smil om munnen og masse energi svinger og spretter Nicolai sin ring rundt i vannet. Så fort Nicolai er i land tar vi en liten prat med han;

"Det var kjempekult når han bare svingte med jetskien, det var akkurat som at jeg "slædda" rundt hele banen her" - Nicolai (10), en av deltakerne

Etter mye vannsprut og fart er Nicolai klar for flere runder! Dessverre er det bare én runde på alle i dag. Likevel er majoriteten enig om at dette har vært det kuleste hittil!

Viktigheten av svømmeopplæring

Oslo Idrettskrets tar svømmeopplæring på alvor og hele 4700 barn vil få muligheten til å delta på svømmeopplæring i sommer. Likevel vil dette tilbudet foregå innendørs i svømmeanlegg. Osloungdommens motorsenter sitt samarbeid med Lambertseter Svømmeklubb vil derfor være et særegent tilbud denne sommeren.

"Mye av aktiviteten som foregår i Norge, foregår i vannet. Jeg tror derfor at det er gøy å være med på aktivitetstilbud som ikke bare er svømmeopplæring og teknikk. Det blir derfor flere som kanskje får gleden av å prøve seg"- Gard, svømmeinstruktør fra SK Speed

Idretts- og kulturkonsulent i bydel Søndre Nordstrand, Kathrine Klungland, trekker frem det samme poenget.

"Det vil nok være lettere for eldre å være med på dette enn vanlig svømmeopplæring" - Kathrine Klungland

Vi i Sommerteamet til Oslo Idrettskrets fikk også ordentlig erfaring med viktigheten av svømmeopplæring utendørs. En i teamet vårt, Ehtsham, skulle nemlig kjenne på vanntemperaturen rett før Nicolai satte utfor. På vei ned Svaberget (som viste seg å være glattere enn forventet), ble det nemlig et lite bad i tillegg. Heldigvis fikk vi god hjelp av svømmeinstruktører fra den lokale klubben, Lambertseter Svømmeklubb og Ehtsham kom trygt opp igjen, men naturligvis litt våt. Hele svømmeturen kan du se på vår instagrambruker her.

Etter mange timer i Hvervenbukta tidlig på morgenen takker vi så for oss. Det unike samarbeidet i Hvervenbukta sikrer trygg svømmeopplæring gjennom fart og spenning. Dessuten får barna en særegen mulighet til å forbedre trygghetsfølelsen i vannet i norsk natur - som naturligvis er noe helt annet enn å være innendørs i en svømmehall.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel