August 18, 2022

Håndball med Monolitten IL

Skøyenhallen er hallen som i år åpner dørene for en sommerhåndballskole. Monolitten IL arrangerer og inviterer til aktivitet der fokuset først og fremst ligger på å ha det gøy!

Skrevet av: Jamil Dost

Monolitten IL er et allsidig idrettslag, og har arrangert masse forskjellig i sommer. En av aktivitetene er deres sommerhåndballskole, der hovedformålet er bevegelsesglede og at deltakerne skal ha det gøy med hverandre!

I det vi trer inn i hallen spiller barna "kongeball". Det handler om å spille pasninger på eget lag, og til slutt må lagkapteinen ta imot ballen for å skåre poeng. Utfordringen ligger i å kun ta tre skritt, samtidig som kapteinen står på en benk! Da settes kommunikasjon, samarbeidsevne og balanse på prøve. Dette har deltakerne ingenting i mot - de storkoser seg med leken!

Full sving med kongeball

Unge håndballspillere med full kontroll!

I det det suser med baller og latter, benytter vi anledningen til å prate med Malin (16). Hun er til vanlig trener i klubben, og jobber i sommer som instruktør ved håndballskolen. Hun forteller kort om tilbudet og hva som er hovedoppgaven til instruktørene. Den er tydelig, og det er å sørge for at alle synes det er morsomt å være her. I tillegg til dette er hun fult klar over hva det beste med jobben er.

"Det beste med jobben er når de begynner å like meg"

- Malin (16), instruktør ved sommerhåndballskolen

Få kan være uenig i den påstanden. Å knytte bånd til barna er sentralt i arbeidet man gjør som instruktør, og har positivt innvirkning på en selv. Videre legger hun også til at barna ofte er veldig søte. De sier og spør om rare ting, og dette synes Malin er veldig hyggelig.

Dagen fylles med lek og håndball!

I det vi avslutter praten er det klart for en kort drikkepause. Det trengs etter nivået vi så under "kongeball". I etterkant av pausen setter instruktørene i gang "katt og mus". Det handler om å reagere kjapt, være rask og unngå å bli tatt. De løper med høy intensitet og heier på hverandre. Alle ønsker å være mus så lenge som mulig. Det til de grader at instruktørene må begynne å telle ned slik at de legger seg ned ved noen. Deltakerne lar det ringe i det siste sekundet før de omsider legger seg ned. En ting er sikkert, og det er at leken er en stor favoritt blant barna!

Velfortjent matpause for alle mann!

Etter å ha drevet med kongeball, katt og mus og lekt med tauene er det endelig på tide for å fylle på energilagrene. Det gjøres klart for en lunsjpause og mange benytter anledningen til å gå ut for frisk luft. Med energinivået vi har vært vitner til, skjønner vi at dette må føles forfriskende.

I pausen tar vi oss en videre prat med de andre instruktørene. Karoline (15) og Ingeborg (15) har drevet med håndball omtrent hele livet og stortrives som instruktører ved sommerhåndballskolen. De er selv ikke fra Monolitten IL, men hjelper til.

Jentene er samstemte og svært enige om at håndballskolen frem til nå har vært en suksess. De forteller om stor glede blant deltakerne, og at dette er et perfekt tilbud for mange. Når skolen nærmer seg, og ferien snart tar slutt, har mange kanskje ikke ferieplaner. En håndballskole kan derfor komme godt til unnsetning. Karoline beskriver det som en "idrettslig AKS" der barna får være med venner, men også drive med idrett.

Samtidig er denne håndballskolen også fin å være med på for instruktørene. Ingeborg kan fortelle om at hun har lyst til å jobbe som trener, og en slik erfaring er akkurat det hun trenger. Det er mye å hente fra dette opplegget og i møte med barna lærer man stadig nye ting. Det er selvfølgelig også utrolig hyggelig å tilbringe en uke sammen med barna.

"Det er også enkelt og greit noe fint å gjøre i slutten av sommerferien. Jeg får både erfaring og har det gøy"

- Ingeborg (15), instruktør ved sommerhåndballskolen

Den siste av de fire instruktørene er Synne (16). For henne betyr denne håndballskolen kanskje spesielt mye. Begrunnelsen er hvordan hun selv som barn var med på liknende aktiviteter. Det vekker gode minner og hun ønsker å videreføre disse følelsene. Nå som hun selv er instruktør ser hun på aktivitetene med et litt annerledes syn.

"Det beste nå er jo å se mestringsfølelsen på deltakere. Spesielt fordi vi fikk noen meldinger om deltakere som var redde for ballen. Det er det omtrent ingen som er nå. Det er kjempe kult!"

- Synne (16), instruktør ved sommerhåndballskolen

En svært ivrig gjeng!

Pausen er snart over og flere av deltakerne er ivrig på å gå inn i gymsalen igjen. De må vente litt til, men det er klart for oss at energinivået kommer til å være høyt nå også! En gjeng med aktivitetslystne barn er det siste vi får med oss før vi drar videre. Vil du lese mer om Monolitten IL Håndball? Trykk HER.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel