August 17, 2022

Minnerik og allsidig aktivitetscamp i Hvervenbukta!

Lambertseter Svømmeklubb og Osloungdommens Motorsenter inviterer til en allsidig aktivitetscamp der man danner minner for livet.

Av: Ehtsham Nawaz og Jamil Dost

Mandag morgen tar vi en tur innom Hvervenbukta. Vi møtes av strålende vær og deltakere som er spente før en allsidig aktivitetscamp. Barna varmer opp på stranda og gjør seg klar for økten. Vi blir tatt godt i mot av Seddik, som er hovedinstruktør, og resten av instruktørene. De forteller litt om tilbudet denne uka. Dette tilbudet er nemlig litt utenom det vanlige hvor barna får muligheten til å prøve seg på Zip-Line, kajakk, ATV, bading og det å padle kano. Det er med andre ord moro på land og i vann. Gruppen nede ved Hvervenbukta er kun en av to grupper. Den andre holder til oppe ved Osloungdommens Motorsenter.

På Ungdommens Motorsenter prøver barna seg på Zip-Line og her er det Jo Stian som er ansvarlig. Motorsenteret er for de som er motorinteressert i alderen 10-25 år. Jo Stian blir kliss våt når 3 av barna angriper han med vannballonger.

"Jeg er jo det eneste offeret!"

- Jo Stian, instruktør ved aktivitetscampen

Heldigvis er det kjempe varmt og Jo Stian og klærne tørker fort. I løpet av uken står også ATV på agendaen. Flere av barna gleder seg til dette. Brødrene Martin (10) og Fredrik (12) er noen av de som har meldt seg på for å kjøre ATV og prøve Zip-Line. Fredrik var med på aktivitetscampen for to år siden og synes det var kjempegøy. Programmet er noe annerledes i år, men det ødelegger ikke for brødrene som liker å bade og svømme - noe de også skal få muligheten til å gjøre ned ved Hvervenbukta.

"Broren min fortalte meg om tilbudet og viste meg bilder på nettet og det så skikkelig kult ut. I år reiste vi ikke på ferie heller så dette blir som en ferie for oss. Det jeg gleder meg mest til er å kjøre den tjukke motorsykkelen!"

- Martin (10)
Seddik

De andre deltakerne er nede på bukta og bader og svømmer. De har det kjempemoro og tøyser rundt. Seddik er hovedansvarlig for denne gruppen og jobber til vanlig i Lambertseter Svømmeklubb. Der har han jobbet i 7 år som livredningsansvarlig i klubben.

"Målet med tilbudet er å tilby noe som ikke alle klubber har. Zip-Line, ATV og gaming er noe veldig mange barn vil prøve. Hadde jeg vært barn ville jeg i hvert fall meldt meg på!"

- Seddik, instruktør ved aktivitetscampen

Han legger videre til at de vektlegger det å ha det gøy med andre på lik alder. I tillegg til dette vil han understrekke at de også tar aktivitetscampen på alvor. Å ferdes i, og ved, dype vann kan være farlig og de har derfor valgt å tilby et livredningskurs. Det er også en veldig viktig del av opplegget.

Lambertseter svømmeklubb har vært på å markedsføre aktivitetscampen for å få med flest mulig. De har blant annet brukt programmet "trygg i vann" som er et program fra Norges svømmeskole. Mange av deltagerne har tidligere vært med på programmet og lært seg blant annet forskjellige svømmeteknikker. Disse deltagerne har deretter fått vite om aktivitetscampen på Hvervenbukta. Det er da vanskelig å takke nei. Dessuten fungerer dette som en fantastisk anledning til å bruke det de har lært hos Norges svømmeskole.

Det går fort i svingene!

Gaming er også svært populært! Det går i det nye Gran Turismo og utstyret er det ingenting å si på. Det er snakk om ratt, pedaler og store flatskjermer.

"Gran Turismo er noe av det beste jeg vet! Jeg gleder meg skikkelig til onsdag når vi skal kjøre ATV. Det er en av grunnen til at jeg meldte meg på"

- Theo (11)

Karianne som jobber i Kafeen på Osloungdommens Motorsenter trives skikkelig godt her. Hun har jobbet her i 3 år og drifter kafeen på kveldstid. Hun er alltid tilgjengelig når det trengs.

"Det som gjør at jeg får lyst til å være her er det sosiale. Det er et skikkelig bra sosialt samhold her som gjør at du føler du er på riktig sted. Jobbmessig syns jeg jobben er veldig bra siden den er veldig allsidig. Jeg drifter kafeen på kveldstid og når det er slike aktivitetstilbud som nå i sommer liker jeg å bidra og hjelpe til der det trengs"

- Karianne, instruktør ved aktivitetscampen

Aktivitetscampen på Hvervenbukta ligger an til å bli en stor suksess - på lik linje som med i fjor. Det er et unikt tilbud med særegne opplevelser. Barn og unge storkoser seg med masse forskjellig, og fyller dagen med fantastiske opplevelser.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel