July 26, 2022

Stovner Sportsklubb fyller sommeren med idrettsaktivitet!

I år som i fjor har sommeraktivitetene vært en stor suksess for Stovner Sportsklubb. I år arrangerer klubben hele 9 uker med gratis idrettsaktivitet for barn og unge på Stovner.

Skrevet av: Ehtsham Nawaz og Caroline Saastad, OIKs sommerteam

Et idrettstilbud hele sommeren!

I år som i fjor har sommeraktivitetene vært en stor suksess for Stovner Sportsklubb. I år arrangerer klubben hele 9 uker med gratis idrettsaktivitet for barn og unge på Stovner. Aktivitetene holdes på fire forskjellige områder; Rommensletta, Vestli idrettshall, Fossumparken og Jesperudjordet og barna får teste mange ulike idretter. Sandvolleyball, badminton, fotball, basketball og en rekke andre aktiviteter står på agendaen hos Groruddalsklubben i sommer.

Det trikses mye med ballen hos fotballgutta!

Vi i OIKs sommerteam drar derfor på et besøk til Stovner Sportsklubb for å sjekke ut aktiviteten. Vi bestemmer oss for et besøk til fotballskolen på Jesperudjordet en tidlig tirsdagsmorgen. På planen er fotballaktivitet for barn født fra 2008-2015. Senere på kvelden har de eldre barna muligheten til å spille fotball på Rommensletta. Vi blir godt tatt imot av dyktige ungdomstrenere og et par av barna viser oss et par skudd. De oppmøtte fotballgutta er ivrige og kan ikke vente med å starte aktiviteten. Noen av fotballene går i alle retninger men skuddene sitter limt i krysset.

Stovner Sportsklubb satser på unge instruktører

En av instruktørene vi møter er Dilogen som er 16 år gammel. Dette er hans første jobb noensinne, og han skal jobbe for Stovner Sportsklubb hele sommeren i år. Vi benytter muligheten og intervjuer Dilogen om jobben hans. Han forteller aller først om hva som er aller best med jobben og videre om hvordan han fikk sin aller første jobb i sin barndomsklubb.

Dilogen forteller følgende:

Jeg syns det er kjempegøy å jobbe med barn og jeg er veldig glad for å ha fått muligheten til det! Det kan være utfordrende til tider. Første dagen var de skikkelig rampete og hørte ikke på oss. Jeg brukte noe av det jeg lærte på kursene med å ta prat med dem én og én og det var til stor hjelp. Utover uken skjønner de hva som er lov og ikke lov også hører de på beskjeder.
Jeg spilte fotball for klubben og sluttet i fjor. Jeg ble så kontaktet av han som styrer og har oversikten over sommeraktivitetene for sommeren og han lurte på om jeg ville ha sommerjobb. Jeg er glad jeg fortsatt er en del av klubben på en litt annen måte så får vi se om det dukker opp enda flere muligheter som jeg kan gripe!

Et krafttak for barndomsklubben

Flere av instruktørene vi snakker med trekker frem viktigheten av å gjøre en jobb for barndomsklubben. Kaihaan (16) har også fått sin første jobb her hos Stovner. Han forteller at han syns det er viktig med slike tilbud. Ikke bare i sommerferien men prøve å ha så mange så mulig tilbud året rundt. Det hjelper med å holde barna aktive og opptatt med noe bra istedenfor å bruke tiden andre steder. Videre forteller han at sommerjobben ikke føles som en jobb og at han koser seg skikkelig! Han avslutter med å si at han stiller opp hvor enn det trengs for barndomsklubben!

"Jeg stiller opp hvor enn det trengs for barndomsklubben min" - Kaihaan

Instruktørene fra klubbens idretter har et felles mål: å skape idrettsglede!

En annen instruktør vi treffer på Jesperudjordet er Liin som er 22 år gammel. Liin har hatt sommerjobb i klubben før og kan derfor regnes som en veteran i forhold til de andre. I år har hun et særlig ansvar for Sandvolleyballen som foregår i Fossumparken i hele sommer. I tillegg til dette hjelper hun til der det trengs, og i dag ble det litt ekstra fotball på morgenkvisten.

Linn elsker sommerjobben sin og forteller oss hvordan aktivitetene er. Hva som er det beste med å jobbe med barn og spesielt hva som er spesielt med å jobbe hos Stovner Sportsklubb. Konklusjonen er at målet er å skape mest mulig idrettsglede og det å se fornøyde barn må være det beste!

Ivrige deltakere med store mål

En av deltakerne på fotballskolen i dag er Adam (9). Han er en ivrig deltaker på Stovner Sportsklubbs sommeraktiviteter. "Jeg elsker Ronaldo", sier han samtidig som han begynner å trikse med ballen. Adam har vært med hver eneste dag de har hatt fotballskole. Han møter opp først og drar sist. En av instruktørene nevner også at om du gir han en ball i hånden eller ved føttene så blir den ikke der så lenge. Adam forteller videre at målet er å bli profesjonell fotballspiller, akkurat som Ronaldo!

Adam er også en av de vi treffer på igjen når vi drar tilbake til Stovner Sportsklubbs sandvolleyball-skole torsdag kveld. Vi hører stemmen hans med en gang vi kommer:

"Fikk vi poeng? Fikk poeng?  - Adam (9)

Sandvolleyball-skolen foregår i Fossumparken gjennom hele sommeren. Her møtes barn i alle aldre, dyktige trenere og til og med junior-norgesmestere! Aktiviteten er åpen for alle og miljøet er svært inkluderende. Trener Marcelo forteller oss først litt om idretten. Etter nok innføring, lar vi oss friste stort av aktiviteten. Heldigvis har vi i sommerteamet treningsklærne klare i bagen, og med strålende sol og blå himmel klarer vi ikke å la vær å bli med. Resultatet kan du se under:

Lar du deg også friste av Stovners sommertilbud? Sjekk ut linken her.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel