August 20, 2020

Skateskole med Løkka Tigers Turn

Skating på Lakkegata skole

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Løkka Tigers Turn, Skateskole (Bydel Grünerløkka)

Hadi Mohamed, Osloidrettens ungdomsnettverk

Midt i Oslo´s hjerte, et steinkast unna Akerselva og tvers over fra Botanisk hage på Tøyen, har Løkka Tigers Turn stelt i stand en av sommerens kuleste aktiviteter. Skateskolen på Lakkegata skole engasjerer barn og voksne i alle aldre. Fra førsteklassingene på barneskolen som øver balanse, til 15-åringer som vi en dag vil se på tv.

De to siste ukene av skoleferien har det vært skateskole på ettermiddagene. Erfarne skatere fra jentegruppa Grlshred er instruktører. Geir Listhaug fra Løkka Tigers håper skating kan bli minst like populært blant jenter som gutter, og mener en viktig faktor er unge jenter som forbilder. I tillegg bidrar engasjert ungdom fra Tøyen SportsklubbTøyenakademiet alle dagene.

Foto: BUA

BUA Oslo stiller med utlån av utstyr. BUA er en frivillig organisasjon, som ble stiftet i 2014 i håp om at det ville bidra til at flere barn og unge ble mer fysisk aktive. «Unger bør være fysisk aktive. Det er viktig for normal utvikling, vekst og helse - også når de blir eldre», skriver BUA på sin hjemmeside.

BUA ble etablert for å å styrke og synliggjøre utstyrssentraler som låner ut sport og fritidsutstyr. Det finnes mellom 300 - 400 utstyrssentraler i Norge, men tilbudet kan virke som en godt bevart hemmelighet. BUAs visjon er alle unge i jevnlig fysisk aktivitet uten økt forbruk. De ønsker å gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og nye sports- og fritidsaktiviteter. BUA bistår med mye i Oslo denne sommeren, som på Lakkegata skole, der låner de ut hjelmer og skateboard. «En liten klubb som Løkka tigers trenger litt støtte» sier Daniel (23) som idag står i teltet til BUA.

Løkka Tigers Turn (Grunerløkka turnforening) tilbyr gratis turn og akrobatikk på Grünerløkka i Oslo. Tilbudet gis til barn i 1.-7. klasse på nærskolene på sentrale Grünerløkka. Dette gjelder også barn som bor i området men av ulike grunner går på andre skoler. Løkka Tigers Turn har som målsetning å utgjøre en forskjell i nabolaget, og være mer enn bare et sted hvor barna kan komme på trening. Her kan du lese mer.

Da vi dro innom Lakkegata skole så vi med en gang en nesten stappfull skatepark. Med masse glade, spente og litt redde barn og unge. Flere trente på basic skate bevegelser. Andre litt mer erfarne skatere fikk gjort litt triks. Vi ankom da barna var på vei ned en liten bakke og kjørte slalåm gjennom en liten hinderløype. Vi i nettverket synes det alltid er litt gøy å prøve forskjellige idretter, derfor valgte vi å finne oss et par med hjelmer og et skateboard hver og heiv oss (bokstavelig talt) ut på betongen. Det endte med noen blå merker og masse morro. Absolutt verdt et forsøk!

Foto: Oslo idrettskrets

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel