July 22, 2020

Moro i vannet med Oslo Kajakklubb

Kajakkpadling, SUP og kajakkpolo!

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Gøy på både land og i vann med Oslo Kajakklubb (Bydel Ullern)

Mia Malmer og Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk

Hele fire uker i sommer arrangerer Oslo Kajakklubb sommerleirer som en del av tidenes aktivitetssommer! Sommerukene er fylt med aktiviteter både på land og i vann. Her kan du nemlig prøve alt fra kajakkpadling i skjærgården, SUP-hinderløype i vannet til kajakkpolo - en slags blanding av vanlig kajakkpadling og håndball! Vi i ungdomsnettverket i Oslo Idrettskrets måtte derfor ta oss en tur for å se hva dette var - og det var lurt av oss. Vi har vel aldri mer ønsket å være barn igjen, slik at vi også kunne vært med!

"Kan vi snart dra ut og padle kajakk? Jeg gleder meg skikkelig!"
Barna er raskt ute i vannet

Oslo Kajakklubb holder til på en fin liten plass ved sjøen i Bydel Ullern. Her har de et lite klubbhus og masse ulike kajakker og utstyr. Det er virkelig en idyllisk liten plass. Når vi var på besøk var det 22 barn rundt om på plassen. Halve gruppen sto spent og klare ved brygga med redningsvester og badetøy. De skulle bruke havkajakker og padle på en lengre tur med flere instruktører. Noen fra klubben fulgte også etter i båt og andre var med i kajakk. Resten av gjengen varmet opp med ballspill på bryggekanten. De skal nemlig spille kajakkpolo!

"På vår sommerleir lærer alle å padle kajakk, knyte knuter og kaste line. Og mye annet som er godt å kunne når man ferdes på eller ved sjøen. Bli med og opplev en hel uke med gleder på vann og på land. Du trenger ikke padleerfaringer for å delta. Vi har basen på klubbhuset med forskjellige aktiviteter hver dag. Fokus blir på å ha det gøy, sosialt, innblandet med trening og aktiviteter fra morgen til ettermiddag." - Oslo Kajakklubb (hentet fra OKK sine nettsider)

Jens som selv har drevet med kajakkpadling er en av de ansvarlige for aktiviteten hos Oslo Kajakklubb denne sommeren. Noe av det som har stått i fokus har vært å kunne hente inn trenere med ulik erfaring og bakgrunn for å skape en god balanse. Selv har han drevet med padling, men gjennom sommeren fått mer kompetanse innen kajakkpolo ettersom noen av de andre trenerne har delt av sin erfaring fra denne idretten. Det har også vært et bevisst valg å inkludere yngre trenere som assistenter, så de får muligheten til å utvikle seg. Enkelte dager har trenerne møttes tidligere på dagen for erfaringsutveksling så de kan jobbe med egenutvikling også. Jens forteller også at det er landslagsutøvere i klubben som er tilstede på sommerleiren. Så hvis du vil bli skikkelig god, har du muligheten her!

Fornøyde tvillingsøstre

To av jentene som er med på sommerleiren til Oslo Kajakklubb i år er tvillingene Elyzabeth og Constance på 13 år. De deltok også for noen år tilbake, men har i år valgt å komme tilbake igjen! Constance forteller at dette er et glimrende sted for å dyrke nye vennskap, men også for å bli trygg i vannet. De er begge sjøvant, men får også utfordringer tilpasset sitt ferdighetsnivå på sommerleiren - det sørger nemlig alle i trenerteamet for.

"Her kan vi få nye venner, men også prøve ting vi aldri har prøvd før" - Elyzabeth (13)

Ønsker du en uke i sommer fylt med masse moro i vannet, er Oslo Kajakklubb sitt tilbud noe for deg. Tilbudet forbeholdes barn mellom 9-14 år og varer fra 09:00-15:00 hver dag. Her er det rom for både nybegynnere, men også barn som er mer øvet. Obs: du må kunne svømme på forhånd! Men husk; hvilke andre steder kan du prøve kajakkpolo eller en hinderløype laget av SUP-brett?

HER kan du lese mer om OKK sine sommerleirer. Det er heldigvis fortsatt ledige plasser til flere badeglade unge, de kan du se nærmere på HER. Vi i ungdomsnettverket har også lagt ut flere kule øyeblikk og stories fra besøket hos Oslo Kajakklubb. De kan du se på både vår instagrambruker og Oslo Idrettskrets sin.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel