August 11, 2023

– Mye bedre enn å være hjemme

Sommerferien går mot slutten, men idrettssommeren lever i beste velgående. Her er ukens øyeblikk fra uke 32:

Basketcamp med Ammerud!

Midt i bydel Grorud finner vi Apalløkka-hallen, som denne sommeruka har blitt fylt opp med nesten femti unge basketballspillere. Med flere erfarne instruktører er hallen fylt med energi og lidenskap for sporten. Deltakerne, som varierer mellom 13 og 17 år, kommer fra hele Oslo. Her møter vi alt fra nybegynnere til de som har spilt i mange år allerede.  

"Dunking" på Ammerud!

Spillerne er delt inn i grupper etter alder, slik at alle får utfordret seg og stifter nye vennskap med jevnaldrende. På dagens plan er det ferdighetstrening før lunsj. Når vi kommer inn i hallen spretter det derfor basketballer i alle retninger og aktivitetsnivået er høyt! På den ene stasjonen øves det på ulike kast og andre øver på dribling. Instruktørene er hentet inn for å gi gode råd og tips, men også for å motivere de unge utøverne. På basketballcampen til Ammerud brukes nemlig lunsjpausen til mer enn å bare fylle opp magen. De dyktige instruktørene er nemlig hentet inn til å holde motiverende foredrag i løpet av uken også. Her får deltakerne innsikt i hva det vil si å spille på toppnivå i Norge, men også det å reise på college i USA for å satse basketball.  

Med dyktige instruktører, et trivelig miljø og aktivitet hele dagen, er det ikke rart at så mange ungdommer velger å tilbringe sommerukene her!  

Nesten hundre deltakere på jentefotballskole hos Grei!

I dag er det uværet Hans som herjer når sommerteamet til OIK tar turen til Grei-hallen. De har arrangert fotballskole i fire uker for både jenter og gutter. Denne uken er det jentene i klubben som får muligheten til å føle på Idrettsgleden!

Adina i aksjon!

Siden det vær så dårlig vær ute ble fotballskolen flyttet inn og her det mange energirike og ivrige barn! Inne i hallen møter vi på Adina (9) hun er med på jentefotballskolen og spiller for Høybråten/Stovner IL. Adina har deltatt på fotballskolen fordi vennene hennes er på ferie i utlandet og da har hun ikke noe å gjøre. Hun forteller at hun har fått mange nye venner som liker akkurat det samme som henne, som nemlig er fotball. Videre så forteller hun at hun er så glad for at det er unge instruktører fordi det gjør at det er mindre seriøst og vi kan leke mer og spille mer kamp.

- Jeg synes det beste her er at det er unge trenere her med oss fordi da kan vi leke mer og spille mer kamp! Du skulle ha sett i sted da to av barna løp og hoppa på Aurora sånn at hun falt ned i bakken, forteller Adina (9).

Her kan du se en video fra besøket vårt på fotballskolen!

Stjernesommer på Sagene IF

Sagene idrettsforening gjentar suksessen i år igjen og arrangerer stjernesommer! Gjennom sommerens åtte uker inviteres barn i skolealder til mange ulike aktiviteter i klubbhuset på Voldsløkka og innendørs i Bjølsenhallen. Med hele fjorten ulike idretter og aktiviteter er tilbudet på Sagene unikt. Barna får blant annet prøve seg på landhockey, rugby, håndball, turn og fotball!  

Mye regn og dårlig vær stopper ikke Sagene, som for dagen har flyttet aktiviteten innendørs. På dagens plan står nemlig innebandy, judo og bryting. Hver aktivitet ledes av eksperter på feltet, og dyktige ungdommer i sommerjobb hjelper til.  

Inne i Bjølsenhallen er to av ukens ledere, Siham og Hajar i gang med en innebandyøkt for de mellomstore barna. Etter en nøye gjennomgang av alle reglene og dagens plan, deles det ut køller og vester. Noen av barna har prøvd innebandy før, og gleder seg stort til de skal spille kamp.

Etter å ha sjekket ut innebandyøkten, går vi opp en etasje hvor de har judo. Alle barna er kledd i hvite judodrakter og står oppstilt på en linje. Siden det er første gang de prøver judo, skal de i dag øve på ganske grunnleggende teknikk, forteller instruktørene. Vi knipser noen bilder og tar en prat med to av guttene som er med på økten. De ruller rundt på matta og teller ned fra ti samtidig som de holder hverandre nede. Begge forteller at det er veldig gøy, og at de gleder seg til resten av uken. Sturla (6) gir alt og puster tungt når pausen endelig kommer.  

– Det blir jo så varmt med kåpen på!

Håndballskole med Monolitten IL

Hos Monolitten ble vi møtt av en gjeng som trente på et treningsrom oppe på tribunen. Alle guttene spiller på 13-årslaget til Monolitten, og de kunne fortelle oss at de trente til Haslum-cup. I dag var det fysisk trening og løping som stod på agendaen. Guttene var ivrige, og energinivået var høyt.  

Vi tok turen videre ned i hallen, hvor en annen gjeng øvde på finter og spill. Hermine og Filippa (11) ga alt både i forsvar og angrep, og da de satte seg ned for en pause, tok vi en prat med dem. De spiller på lag sammen til vanlig, og har vært med på denne håndballskolen i to år.  

Hermine og Filippa tar seg en velfortjent pause på benken.

– Vi kjenner de fleste her, siden det er mange som spiller på Monolitten. Men det er også noen nye her, så det er gøy, forteller de.

Begge jentene syns det morsomste er å spille håndballkamp, noe som syntes godt. På slutten av økten kom også 13-åringene ned i hallen, og de ble delt inn i tre lag som spilte mot hverandre på tur. Vi måtte også spørre Hermine og Filippa om hvem de ser opp til på håndballbanen. Det var ingen tvil, og begge to svarte det samme i kor:  

– Nora Mørk!  

Nordstrand IF arrangerer aktivitetsleir med paraidrett!

På Nordstrand Arena har det i sommer blitt arrangert aktivitetsleir for barn, ungdom og unge voksene med utviklingshemming. Vi tok turen innom for å sjekke ut stemningen! Vi ble godt tatt imot av leirkoordinator Kristoffer, som forteller oss at på planen i dag står det innebandy, volleyball og kokkekurs.  

Erika (18) jobber på aktivitetsleiren for andre år på rad og synes det beste med jobben er deltakerne og å se hvor forskjellig folk er.  

Isaaq og Viktor har blitt gode venner på aktivitetsleiren.

– De har så mye å by på, forteller Erika.

Vi tar også en prat med deltakerne Isaaq (20) og Viktor (21). De har vært på kokkekurs og er på vei ned til volleyballen.  

Isaaq liker håndball best, mens Viktor har fotball som favorittsporten. Han peker fort ut at favorittspilleren er en lokal spiller på Bjørndal.  

– Han har så god spenst når han skal heade inn i mål, forteller Viktor.  

Tøyen skateskole

Tøyen sportsklubb har i år tilbudt skateskole på Jordal Skatepark. Der ble det godt oppmøte av både nybegynnere og erfarne skatere. Tøyen SK har fått med seg to instruktører som skater på landslaget.  

Petter (22) og Daniel (21) har begge skatet siden de var små. Nå håper de å kvalifisere seg til OL 2024.  

Vi tok en prat med noen av deltakerne. Selma (16) og Silas (13) satser skating begge to. Selma som trener med rekruttlandslaget foreller at hun nesten ikke driver med noe annet enn skating. Hun skal til NM om to uker på Torshov.  

– Det beste er friheten. Du kan være med vennene dine og skate hvor som helst! foreller Selma.  

Silas (13) forteller at skatemiljøet er veldig bra og han er fornøyd med tilbudet om skateskole.  

Når de øver på et nytt triks, faller de ganske ofte. Til tross for det, reiser de seg opp og high-fiver hverandre og prøver igjen helt til de lander!

I skateparken kom vi også i snakk med Maja (17). Hun deltok i Ungdoms-OL (EYOF) i juli, og kom på en imponerende 6. plass. Hun forteller at det var veldig gøy, og at hun nå ser fremover mot neste mesterskap.  

– I oktober skal jeg delta i VM, så det gleder jeg meg veldig til, forteller hun.

Maja, Silas og Selma.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel