August 10, 2022

Padling i Bestumkilen

Oslo Dragebåt- og Outriggerklubb inviterer til padling for alle i Bestumkilen. Selv dårlig vær setter ikke en stopper for gjennomførelsen.

Av: Jamil Dost

Skyene er mørke over Bestumkilen i det regnet daler ned mot vannoverflaten. Mange har ikke tatt turen, grunnet det dårlige været, men klubbens landslagsgjeng stiller også i dag. Vi i sommerteamet lar oss imponere over pågangsmotet og bestemmer oss for å bli med på padleturen.

I fellesskap trekker vi ut en "liten" båt som har plass til alle 8 - inkludert styrmann. Allerede nå settes lagkommunikasjonen på prøve. Å dra ut båten er nemlig ikke en enkel oppgave, og krever koordinasjon, kommunikasjon og forsiktighet. Omsider får vi båten i vannet, og er klare for å padle!

Alle får med seg en åre hver, og sprer seg rundt i båten. Den skal verken være for tung på den ene siden, eller den andre. Balanse er kjernen for en så rask, og så tørr tur som mulig. Hastighet, i kombinasjon med utholdenhet er nemlig fokuset. Man skal holde på så lenge som mulig, så fort som mulig.

Dette er nøkkelen før EM i Spania venter i september. Gjengen gleder seg til dette og benytter anledningen til å fortelle oss i sommerteamet om ulike distanser og hvor mange land som skal være med.

Vi må etter hvert konstatere med at sommerteamet er det svakeste leddet, og må beklage for dårligere teknikk og senket hastighet. Til tross for dette får vi masse positive tilbakemeldinger og oppmuntrende ord. Det hjelper på teknikken som etter hvert blir bedre.

Tilbake på land venter et bord fylt med salat, pølser, burger, dressing, pølse- og burgerbrød på oss. Hele gjengen tar seg en velfortjent matbit og hygger seg under teltet, skjermet fra regnet. Alt i alt har dette vært et slitsomt besøk der kroppens muskler har fått kjørt seg, men også absolutt et veldig hyggelig besøk! 

Sjekk ut videoen fra besøket vårt!


Lykke til med EM i Spania! Vi heier på dere!

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel