July 1, 2022

Idrettsglede på land og i vann!

Mange barn og unge tilbringer sommerens andre uke hos Oslo Kajakklubb.

Caroline Saastad, Jamil Dost og Nina Westby Thorstad

Oslo Kajakklubb gjentar fjorårets suksess og arrangerer nok en sommerleir proppfull med padling hele sommeren. Leiren presenterer en flott mulighet for barn og unge til å skape minner for livet. Det er en flott sommeropplevelse for alle deltakere – og det gjelder også årets sommerteam som benyttet seg av anledningen til å ta våttkort. Vi har blitt invitert til klubbhuset deres like ved brygga. Der møtes vi av strålende sol, en krystallklar blå himmel og utrolig fornøyde barn lekende i vannet. Med saftservering og musikk i bakgrunnen er scenen satt for en storslått dag for padling og hygge.

Barna er ivrige etter å sette i gang

To av oss får raskt på redningsvestene og padler ut i hver vår kajakk. Samtidig bestemmer resten av sommerteamet seg for å slå av en prat med de mange påmeldte. En av dem vi møter på er Marius (11) fra Bestum. Han forteller om hvor mye han har kost seg hele uken, og at han derfor har meldt seg på klubbens padletilbud på kveldstid. Flere av kompisene hans deler den samme oppfatningen. De har drevet med forskjellige vannaktiviteter og favoritten var onsdagens SUP-padletur til Bygdøy Sjøbad. Noen av guttene forteller om at de sleit litt med balansen og falt av et par ganger, men det ble fort glemt i finværet.

Oslo Kajakklubb sitt sommertilbud har de heller ikke tilfeldigvis snublet over. De har nemlig fått et tips om årets sommerleir når de var på besøk med skolen. Veien var da kort fra besøket til påmelding. Ledige plasser forsvant på minuttet og hvorfor det er så populært er det lett å se. Flere kjenner hverandre fra før og går på samme skole, men mange har også stiftet nye bekjentskap i løpet av uken.

Unge utøvere i kajakk

Imens vi sitter på bryggekanten med flere av deltakerne klargjøres det for dagens siste aktivitet; stafettpadling! Før den tid må det imidlertid ryddes og bli helt strøkent på brygga. Leder Victoria forteller at alt utstyr må ryddes vekk, til deltakernes store fortvilelse.

"Victoria ... Ikke vær så streng med oss da!" - Marius (11)

Instruktør Victoria har all grunn til å være streng, for det skal være plettfritt før konkurransen begynner. Til tross for en lang og varm dag, er energinivået fortsatt høyt. Det er ikke lett å tyde på om de gleder seg mest til konkurransen, eller isen de har blitt lovet i etterkant. Lydnivået er uansett høyt og når konkurransen mot lederne settes i gang er konkurranseinstinktet uten tvil på plass hos alle. De ulike lagene får hver sin ungdomsleder og konkurransereglene tøyes til lagenes fordel. Her må det litt juksing til for å ta seieren i land!

Lek og moro

Etter en vel gjennomført konkurranse får barna is og det er de kjempefornøyde med! Det samme er deler av sommerteamet som nettopp har gjennomgått våttkort-kurset. Med det takker vi for oss, og ønsker Oslo Kajakklubb og alle deltakere en fortsatt fantastisk sommer videre.  

Klubbens instruktører

Om du ønsker å lese mer om Oslo Kajakklubb og deres tilbud kan du gjøre det HER.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel