August 10, 2020

Amerikansk fotball med Oslo Vikings

Den ultimate lagidretten?

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Amerikansk fotball med Oslo Vikings (Bydel Frogner)

Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk
Ballen tas godt i mot!

Oslo Vikings er en av Norges største klubber når det kommer til amerikansk fotball. Dette er en klubb som presterer på høyt nivå og som har sendt spillere til NFL. Denne sommeren tilbyr de flere sommercamper hvor barna kan i følge Oslo Vikings “letting off some final steam before school starts again?”. Sommercampen er delt inn etter U13 (10-13 år), U15 og U17 (14-17 år). Her kan du få gode tips fra klubbens egne spillere, som forøvrig spiller på høyeste nivå her i Norge, men også fra en som har spilt i NFL - det høyeste nivået av amerikansk fotball i verden. Campen er i tillegg ledet av en av klubbens store trenere, amerikanske Derek Mann. 

En av favorittøvelsene til gjengen

Når vi besøkte sommercampen mandag i uke 33 var det rundt 60 barn med amerikanske fotballer i hendene. Rundt 15 av disse var fra andre klubber, men hadde fortsatt tatt turen til Frogner Stadion. På hele banen var det delt inn etter aldersnivå, men også etter ulike stasjoner. Her øvde de på alt fra teknikk, spurt, lange kast, men også korte kast. 

“Hva øver dere på i denne øvelsen?” - Mia og Caroline
“ Dette er for de som dytter folk og lager hull” - Trener

Heldigvis forsto også vi, en turntrener og en innebandytrener, hva det nå innebar.

Det diskutere teknikk blant de som "dytter og lager hull"

Vi tok også en prat med Iver fra Vikings U17-lag og Ola fra klubbens U15-lag. Begge har store drømmer om å en dag spille i NFL de også. Derfor er det stor motivasjon å bli “coachet” av store profiler på Vikings sin hjemmebane denne uka. Iver og Ola forteller også at det blir ofte større lag bestående av flere spillere, jo eldre man blir i idretten.  Det er mange som søker seg til idretten i første instans, men også mange samles hos Vikings. Iver forteller at dette er nok på grunn av det gode miljøet og en sunn idrettskultur. Ola sier så at klubben blir nesten som din andre familie.

Ønsker du en uke fylt med inspirerende påfyll, både fra utøvere og gode trenere, så er Oslo Vikings sitt tilbud noe for deg. Idretten beskrives som inkluderende og oppmøte på Frogner er stort med både store og små. Kanskje det er som Oslo Vikings selv sier; "den ultimate lagidretten"?

Vil du lese mer om hva Oslo Vikings tilbyr i sommer og videre utover høsten, så kan du gjøre det HER. Vi tok også flere kuler bilder fra besøket, disse kan du se på Oslo Idrettskrets sin instagrambruker, eller ungdomsnettverket sin.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel