August 10, 2020

Østmarkas idrettsuke med Rustad IL

"Topp og bredde, hånd i hånd, sammen blir vi gode!"

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Rustad IL arrangerer Østmarkas idrettsuke (Bydel Østensjø)

Mia Malmer, Osloidrettens ungdomsnettverk

Rustad IL har i uke 33 samlet 170 barn fra hele Oslo Øst til allidrett. Aktiviteten er spredt rundt for å få plass til alle, de har vært å finne ved Skullerudskole, Rustadsaga, Fjellstadbakken og ved Rustad kunstgress. Ved Rustad kunstgress denne manadagen var det barn i ulike grupper spredt utover fotballbanen og sletta. Med idretter som  håndball, fotball, lacrosse og frisbeegolf i fokus var barna godt aktivisert.

Helt i utkanten av de andre idrettene drev en av gruppene med frisbeegolf, men akkurat ved vårt besøk var det ingen av barna som var opptatt med å skulle spille selv. For nå skulle de få se norgesmester Morten kaste og da samlet de seg ivrig rundt, men et kast var ikke nok, her skulle de se flere kast, prøve litt selv og til slutt stilte alle barna seg opp for å få navnet hans på sin trøye, det var skikkelig stas.

Norgesmester Morten

Ved Lacrosse gjengen møtte vi to Lacrosse spillere som skulle introdusere barna for idretten sin. Lacrosse er en relativ liten idrett i Norge, men denne sommeren har mange barn fått prøve Lacrosse for første gang rundt om i Oslo. I denne idretten er det viktig å kunne plukke opp ballen raskt og effektivt så ingen andre tar den først og dette må det så klart øves på. Derfor hadde de samlet mange baller i midten av en stor sirkel, når trenerne ga beskjed var det om å gjøre å få tak i en ball, for i midten var det bare baller til de raskeste.


Rustad IL er et supert eksempel på hvordan man kan bruke omgivelsene til å skape gode idrettstilbud, selv uten haller.

"Man trenger ikke idrettsanlegg for å finne på idrettsaktiviteter i sommer" - Barbro Tomter Dahlen

Her er det bare omgivelsene og nærområdet som er i bruk, de sprer seg rundt på utebaner og i skog og mark, for bare kreativiteten setter grenser. Flotte utearealer har gjort dette til en super idrettsuke for Rustad IL.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel