July 7, 2021

Aktivitetscamp hos Røa IL

Hos Røa IL skal barna skal innom hele ti forskjellige idretter, i tillegg til å utforske nærmiljøet og utfordre konkurranseinstinktet.

I åtte uker skal nesten 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Aktivitetscamp hos Røa IL (Bydel Vestre Aker)
Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk

I år som i fjor har Røa samlet alle ressurser og dratt i gang en aktivitetscamp. Klubbens sportssjef, Patrik Heed, forteller om alt som skal foregå denne uken. Barna skal innom hele ti forskjellige idretter, i tillegg til å utforske nærmiljøet og utfordre konkurranseinstinktet. Heed vektlegger også at fokuset på at aktiviteten skal være gøy, står i sentrum;

"I løpet av aktivitetsuken kommer vi til å prøve oss på forskjellige idretter, samt gå turer i nærmiljøet. På programmet kommer idretter som for eksempel innebandy, frisbee, fotball, bandy, håndball, slåball, tennis, dans, friidrett og turn. Alt i et format som skal være engasjerende og gøy for barna" - Patrik Heed, sportssjef i Røa IL

Denne uken er nesten 150 barn påmeldt på idrettsaktivitet hos Røa. I tillegg til engasjement og iver fra klubbens ledelse og administrasjon, er det også engasjert ungdom fra egne avdelinger. Spillere fra klubbens bandylag (som for øvrig kan skimte med noen gull fra norgesmesterskap i bandy) og øvrige juniorlag er dermed tilbudt jobb her i sommer.

Marie (6,5 år) og Emilie (7 år)

Noen av de vi møter aller først på kunstgresset hos Røa er Marie (6,5 år) og Emilie (7). Jentene går vanligvis i samme klasse på en skole i nærmiljøet, og har begge meldt seg på Røa sin aktivitetscamp denne sommeren. Både Marie og Emilie nikker bekreftende når vi spør om uken har vært bra hittil. Hittil i dag har de prøvd både frisbee og tennis, med litt kortere kaste-avstand og mindre baner selvfølgelig. Marie sier hun har kjempelyst til å være med neste år også. I tillegg til masse morsom aktivitet har de også knyttet nye vennskap allerede.

"Jeg har blitt venn med alle på gruppen min allerede" - Marie

Etter en lang prat med de yngste barna på kunstgresset, tar vi turen videre ned til de litt eldre. Her konkurreres det i både høydehopp og hinderløype, hvor målet er å hoppe høyest og naturligvis bruke kortest tid på gjennomføringen. Likevel er hinderløypen nøye planlagt, ettersom det vil bli gitt tilleggssekunder dersom noen av hindrene velter eller ikke blir gjennomført ordentlig. Med et sterkt konkurranseinstinkt hos sommerteamet til Oslo Idrettskrets, måtte vi selvfølgelig prøve et par runder vi også!

Til Røa IL denne dagen hadde også byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal (SV) og generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, også tatt turen. Begge vektlegger at pandemien har gitt store konsekvenser, men også åpnet opp for alternative løsninger, slik som tidenes idrettsssommer. Det at barna får oppleve idrettsglede og mestring igjen er utrolig viktig for alle.

Dermed går dag to av Røa IL sin aktivitetscamp mot slutten, og det hele avsluttes med en saftis til alle deltakere. En nødvendighet etter en dag fylt med både innebandy, frisbee, fotball, bandy, håndball, slåball, tennis, dans, friidrett og turn.

Glade fotballjenter med is på slutten av dagen.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel