June 30, 2023

– Jeg har blitt mer selvsikker i kajakken

Sommerens første uke har vært fylt med masse god idrett, og Oslo Idrettskrets har vært så heldige å få besøke flere av dem. Her er et innblikk fra besøkene våre denne uken.

Idrettsskole hos Bjørndal IF

Første besøk denne sommeren var hos Bjørndal IF, som arrangerte idrettsskole. Vi i sommerteamet til Oslo Idrettskrets ble møtt av en god gjeng med barn og unge som lekte «Haien kommer» i stekende sol og varmt vær.  

Når 20 barn i forskjellige aldersgrupper løper rundt, kan det fort oppstå kaos, men ungdomslederne hadde god kontroll på barna. Noen av instruktørene gjør dette for første gang i år, mens andre har vært med som instruktør tidligere.  

Leonitah (11) og Amina (10) har vært med på Bjørndal sin idrettsskole flere ganger.

Det var tydelig at barna hadde det gøy. To av dem var Leonitah (11) og Amina (10). De spiller fotball sammen på fritiden, og nå som sommeren er her, er de glade for at det er aktivitet i nærområdet.

– Nå som det er mange på ferie, er det gøy at vi har noe å gjøre her. Det er hyggelig å møte folk fra skolen, sier Leonitah.  

– Jeg syns noe av det morsomste er at vi også kan bli kjent med barn fra andre skoler, forteller Amina.  

Vi takker for et fint besøk på Bjørndal.

Allidrettsskole hos Tøyen Sportsklubb

Sommeraktiviteten er også i gang hos Tøyen Sportsklubb (TSK), og vi har vært innom klubben for å hilse på både store og små! TSK har et bredt utvalg av aktiviteter som passer for alle aldre. I dag har vi møtt to AKS-grupper, en fra Tøyen skole og en fra Gamlebyen skole. Her spilles det cricket og basket inne i flerbrukshallen, og uteområdet benyttes til å spille volleyball og fotball.  

Lhasa går i andreklasse på Gamlebyen skole og har kommet til Tøyen sportsklubb sammen med AKS-klassen sin. Hun spiller volleyball med vennene sine, men de sniker seg tidvis til det nærmeste treet for å klatre. Lhasa forteller at det morsomste hun har gjort i dag er nettopp å klatre i trærne.  

På gresset spiller klassekameratene volleyball. På den ene siden av nettet danser Matheo mens han spiller, og vennene hans roper utålmodig «start, start, start!».

– Nå må vi følge med og være seriøse, sier Lasse fra andre siden av nettet.

Klassekameratene er godt kjent med hverandre fra før av og har hatt mye moro sammen i dag. Tøyen Sportsklubb har flere uker med sommercamp. Aktivitetene og utfluktene blir mange! Følg med!

Flinke instruktører og mye aktivitet hos Tøyen SK

Vannglede hos Oslo Kajakklubb

På tirsdag besøkte vi Oslo Kajakklubb sin sommerleir, som har vært gratis de siste årene takket være støtte fra private og offentlige midler. Sommerleiren arrangeres i fem uker, og har som mål å gi flest mulig barn en flott sommeropplevelse ved sjøen.

Vi ble møtt av en gjeng på elleve engasjerte instruktører. Flertallet av dem hadde lang erfaring fra kajakksporten, og fortalte oss ivrig om de ulike grenene som eksempelvis flattvannskajakk, kajakkpolo og SUP (Stand Up Paddle).

Til tross for litt småregn, var alle barna ivirge etter å komme seg i kajakkene og ut på vannet. Vi i sommerteamet til Oslo Idrettskrets fikk også lov til å prøve oss på padling, noe som ga mersmak hos samtlige.  

Kristian og Isak tok en pause fra kajakkpoloen for å snakke med oss.

På sommerleiren møter vi de to kompisene Isak og Kristian. De syklet sammen til leiren på morgenen, og nå spiller de kajakkpolo. Isak forteller at dette er hans tredje gang på sommerleiren, mens det er Kristian sin første.  

– Jeg har hatt det kjempegøy i vannet og føler at jeg allerede har lært masse, forteller Kristian.

– Det jeg liker best er å padle SUP og dra på tur med flattvannskajakk. Siden i fjor sommer har jeg blitt mer selvsikker i kajakken, forteller Isak.  

Åpen hall på Ammerud

Onsdag kveld var vi på besøk hos Ammerud Basket på Apalløkka. Der har de hatt åpen hall denne uken, og det har vært opp mot 50 barn her. Det har vært to voksne til stede hver dag, men ellers har barn og unge drevet aktiviteten selv.

Det er høyt nivå både på prestasjoner og innsats hos ungdommen som hadde møtt opp i hallen. Både lokale ungdommer og tilreisende ungdom hadde møtt opp. Vi kom i snakk med Edvard (14) som hadde kommet til hallen sammen med kompiser fra basketballaget sitt, EB-85 i Bærum.  

Edvard har reist helt fra Bærum for å være med på åpen hall på Ammerud.

– Det er gøy å komme hit og møte nye folk! Vi har heller ingen hall vi kan bruke der vi er fra, og her er det bedre fasiliteter. Vi tar basketball ganske seriøst, så vi må fortsette å øve på å skyte før sesongen, forteller Edvard.  

Om dette hørtes fristende ut, har Ammerud åpen hall flere uker denne sommeren. Sjekk ut aktivitetskalenderen for mer informasjon!

Kveldsøkt med Bokseklubben Ørnulf

Bokseklubben Ørnulf, som holder til i kjelleren på Sandaker senter, arrangerer kveldstrening igjen denne sommeren. Vi har tatt oss turen dit i kveld, der vi blir møtt med god dose energi og høy grad av aktivitet. Boksetreningene er et gratis tilbud som varer hele sommeren.

Siri Rudberget er både deltaker og bidrar frivillig på kveldstrening. Hun forteller at det beste med Ørnulf Bokseklubb er det gode miljøet og inkluderingen.

-Jeg synes det er veldig fint med gratis aktivitet, fordi det fører til inkludering og et åpent miljø for alle, forteller hun.

Siri er frivillig på kveldstrening.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel