July 8, 2022

"Kall meg Neymar Jr."

Sommerens tredje uke er overstått og sommeraktivtetene har vært i full sving hele uken. Vi har vært innom alt fra haller og klubbhus til fotballbaner og gressletter. Aktivitetene har vært mange og varierte. Uke 27 oppsummeres med disse øyeblikkene.

Ukens Øyeblikk (uke 27)

Osloidrettens Ungdomsnettverk
Vålerenga Samfunn

Intility Arena er vanligvis hjemmet til Vålerenga Fotball, men denne uken har Vålerenga Samfunn tatt over gymsalen! Tradisjonen tro, arrangerer de nok en idrettsskole der fokuset ligger på allsidig- og lavterskelaktivitet. Det er godt tydeliggjort når vi kommer inn i hallen. Der er det delt opp i to grupper etter alder. De yngste barna er godt i gang med hjørnefotball og stemningen er god. Zakaria (7) spiller til vanlig for Vålerenga og synes det er gøy med fotball. Han har ikke lykkes med å skåre mange mål ennå, men lover oss at han skal sette inn noen. På andre siden av gymsalen sitter de eldre barna i en sirkel og leker «to sannheter og en løgn». Det tar ikke mange minutter før skilleveggen går ned og det settes i gang med kanonball.

Kanonball kamp med sommerteamet og Vålerengas unge ledere!

Dean (10) er spesielt gira og roper ut: «beast mode activated!». Det er ingen tvil om at han er glad i kanonball. Ferdighetene er det også lite å si på for Dean hopper og dukker unna det meste. Kraft i kastene har han også. Etter en runde slenger sommerteamet seg på. Det samme gjør Vålerengas unge ledere Maria og Eira. Det er duket for en storkamp. Konkurranseinstinktet blir høyere, og hastigheten på ballen øker i takt med dette. Dean går nå over fra «beast mode» til «nugget power». Det er lite å forstå av, men det ser i alle fall til å funke. Laget hans spiller tre kamper og vinner alle tre! Med den suksessraten blir det godt med en lunsjpause, der gratis frukt og smoothie venter alle. Med pausen i boks takker vi for oss.

Tøyen Sportsklubb

Tøyen Sportsklubb inviterer til en morsom og variert uke med idrett. I løpet av uken vil man få muligheten til å prøve turn, akrobatikk og capoeira. Det er en spennende kombinasjon og alle er velkomne! Aktivitetscampen finner sted på Tøyen og nærmere sagt Tøyen Arena.

Både instruktører og barn stiller med glede til gruppebilde!
Jemila (10) viser frem noe av det hun kan

Når vi kommer inn i hallen møtes vi av en tredeling der energinivået er like høyt uansett alder. Jemila på ti år holder godt på med ulike saltoer, men synes det er rart at vi står og ser på. Hun løper bort til oss og spør om hvorfor vi gjør akkurat det. Vi forteller at vi kommer fra Oslo Idrettskrets og at vi er på besøk i dag. Vi får ikke sagt så mye mer før det er hennes tur igjen, og hun løper for å gjøre en stift.

I etterkant forteller Jemila at stift er favoritturnøvelsen hennes. Hun kunne det fra før, men ble langt mer tygg på dette under oppholdet sitt her på Tøyen. Samtidig har hun lært nye ting som å slå en forlengs salto.

Gode instruktører står alltid klare til å hjelpe med teknikken

Det neste på planen er en pause, men turngleden er stor, og flere av ungene fortsetter å hoppe på airtracken og viser hverandre øvelser de kan. Instruktørene får dem til slutt ut. Nå skal det fylles på med energi, for etter pausen står capoeira for tur!

Klemetsrud IL

Klemetsrud ILs sommerpatrulje er godt i gang med aktiviteter. Sommerpatruljen arrangerer forskjellige turneringer og konkurranser hele uken. I dag står en fotballturnering på agendaen. En guttegjeng har kommet tidlig og varmer opp til turneringen. Samtidig bærer instruktørene på brus og potetgull. Det ligger med andre ord an til å bli en kjempesuksess.

Hassan (18) er en av instruktørene på sommerpatruljen.

"Jeg elsker sommerjobben min! Det er så vibe å være her, og delta i turneringene med barna!"

- Hassan (18), instruktør ved sommerpatruljen

Før turneringen starter blir sommerteamet utfordret til en fotballkamp av deltakerne. Vi godtar utfordringen på strak arm. Martinus (12) og Daniel (12) spiller på lag med oss og Sajandan fra sommerteamet melder seg frivillig til å stå målvakt. Under kampen er det flere som blir med - både instruktører fra sommerpatruljen og andre deltakere. Begge lagene sliter med å score og Sajandan redder oss gang på gang. Deltakerne er langt flere, men etter 20 spilte minutter blåses kampen av og sommerteamet stikker av med en knepen seier! Det er ikke akkurat det beste utgangspunktet for ett av lagene før turneringen, men de står klare til å vinne de resterende kampene.

Forsvarsgigantene Daniel (12) og Martinus (12)

Lindeberg SK

På onsdag var vi på besøk hos Lindeberg SK. Der arrangerte de fotballcamp for barn og unge i området, både jenter og gutter. Vi tok en liten prat med to av guttene som deltok. Kristupas og Natnael er begge ni år gamle, og de har allerede spilt fotball i flere år.  

Kristupas og Natnael.

Det beste med å være her er at man lærer masse, og at vi får mange forskjellige øvelser vi skal gjøre, forteller guttene.  

Men det de liker aller best er å spille fotball, spesielt kamper.  

Og det aller morsomste er å score mål, sier de samstemt.  

Kristupas og Natnael kjente hverandre fra før av, men forteller at de har blitt kjent med mange nye. Det syns de er veldig gøy. "Evig vennskap" er nemlig Lindeberg SK sin visjon, og så langt vi kunne se, lever de opp til dette på fotballcampen. Alle 16 barna som var der viste glede og brorskap overfor hverandre, og hadde det gøy med ball.  

Fotballcampen ble startet opp i 2020, og startet som et tilbud for dem som ikke hadde noe annet å gjøre. Lederen av fotballcampen, Kristoffer Kvikstad, forteller at det møtte opp litt færre enn de hadde forventet i år, og at det egentlig var flere som hadde meldt seg på. Dette er likevel ingen hinder for dem, og han forteller videre at det er viktig for dem å stille opp for dem som faktisk ønsker å komme og spille fotball.  

"Fokuset vårt er å gjøre det hyggelig for barna å være her"

- Kristoffer Kvikstad, prosjektleder ved fotballcampen
Skeid Fotball

Skeid har fått muligheten til å arrangere en fotball skillcamp. Det arrangeres i hele tre uker, og det starter på fantastisk vis. Idet vi ankommer Nordre Åsen kunstgress ser vi mange barn. Fotballaktiviteten er i full sving og ungene koser seg i solen. Hele 11-er banen brukes, og hver gruppe har dyktige instruktører som grundig følger opp hver enkelt deltaker. Trenerne er A- og B-lagspillere. Det er veldig artig for barna at profesjonelle fotballspillere tar seg tid til å være med dem. Dessuten skaper dette gode muligheter for fotballteknisk utvikling.

Vi slår av en prat med Isak (10) og på spørsmål om hvorfor har er her, er svaret tydelig.

"Jeg er selvfølgelig her for å bli bedre!"

Isak (10), deltaker ved skillcamp
Kevin (11) og Isak (10) i aksjon

Kevin (11) viser oss noen av hans kuleste triks. Han dribler på brasiliansk vis. Han legger til en representativ kommentar: 

"Kall meg Neymar Jr."

- Kevin (11), deltaker ved skillcamp

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel