July 15, 2022

"Se på dette skuddet! Det går i krysset"

Da er vi godt i gang med sommerens fjerde uke med aktiviteter og vi legger nok en innholdsrik uke bak oss. Vi har møtt på en haug med idrettslag fra hele Oslo og sommertilbudet svikter ikke! Her er et lite innblikk i uke 28.

Ukens Øyeblikk (uke 28)

Osloidrettens Ungdomsnettverk
Nordstrand IF

Nordstrand IF arrangerer en parasport aktivitetsleir i sommer. I dag har de tatt turen opp til Ekeberg. På planen står minigolf, en hyggelig lunsjpause og en tur til gården i nærområdet. Vi kommer innom midt i lunsjpausen og stemningen er god. Det er musikk på høyttaleren og flere av deltakerne koser seg med lunsjen de får servert. Matpausen står dog ikke i veien for de mange danseløvene her. Isak (12) og Hozan (10) er blant de som er spesielt glad i musikken. Hozan spiser på maten sin, men det er tydelig på kroppsspråket at sangen faller i god smak. Isak spiller imidlertid musikk på egen telefon. Og i tråd med John Denver synger han av full hals.

"Country roads, take med home. To the place I belong. West Virginia, mountain mama. Take me home, country roads"

- Isak (12)
Hozan storkoser seg med både mat, musikk og instruktører!

I bakgrunnen spiller fotballtalentene Heidar (10) og Oskar (9) ball. Pasningene er på plass hos Heidar, og Oskar viser frem trikseferdighetene sine. Med så mye aktivitet er det lett å glemme at dette er en lunsjpause. Dette har instruktørene ingenting imot. Roshman (20) er blant de som jobber denne uken på aktivitetsleiren.

"Jeg lærer utrolig mye av å jobbe her"

- Roshman (20), instruktør ved parasportaktivitetsleiren

Sjekk ut videoen vi har laget på dette klubbesøket HER.

Oslo Bordtennisklubb

Inne i Bjølsenhallen er barna godt i gang med oppvarming når vi kommer på besøk. Med sangen «Crazy Frog» på høyttaleren, står de og tripper og varmer opp armen. Det er god stemning i hallen!  

Det er fire barn fordelt på to bord, og instruktørene står og følger nøye med på spillet. Det øves på ulike slag, både med og uten skru, og vi må si at vi ble veldig imponerte.  

Instruktør Daniel viser hvordan det skal gjøres!

Instruktørene har selv spilt bordtennis i mange år, og kommer med gode og nyttige tilbakemeldinger til barna som er med.  

"Pass på beinstillingen din, nå har du høyrefoten litt langt foran"

- Julie Ruud, instruktør ved bordtennisskolen

Da barna begynte å spille, ble vi enda mer imponerte. Her går det fort! Barna er flinke til å oppmuntre hverandre, også når de spiller mot hverandre.  

Bra slag! sier Aleksander til motspilleren.

Mens vi så på dem spille, prøvde vi å ta til oss noe læring. Det ble nemlig veldig fristende å prøve selv. Barna fikk det til å se enkelt ut å spille bordtennis, men det var ikke så lett som det så ut som.

Mortensrud-Aker SK

Inne i Klemetsrudhallen er Mortensrud-Aker SK (MASK) godt i gang med sine aktiviteter. MASK arrangerer hele 6 uker med aktiviteter fra mandag til fredag. Barna får muligheten til å prøve seg på landhockey, badminton, cricket og innebandy. De yngre barna får muligheten for frilek, ekskursjoner og konkurranser. I lunsjen serveres det mat og muligheten for å game. Det er med andre ord et utrolig variert program med masse på gang hele sommeren.

Her spilles det FIFA

Sommerteamet utfordres til å spille FIFA 22. Ehtsham har mest erfaring på spakene, og tar utfordringen på strak arm. Han stikker også av med seieren i begge kamper.

"Oh my days, han var god as!"

- Ahmed (12)

Isam (10) stortrives med det flotte sommertilbudet. Det gjorde han både i fjor, og i år.  

"Jeg ville ikke dra på ferie, jeg vil heller være her og ha det gøy med vennene mine"

- Isam (10)

Inne i hallen er det mange som har møtt opp for å hjelpe til. Foreldre stiller opp som frivillige og bidrar med det de kan. Noen har fri fra jobb, imens andre tar seg tid fra jobb. Det de uansett har til felles er deres ønske om at barna deres skal ha noe å gjøre i sommerferien.

Marzooq (13)

Marzooq (13) spiller landhockey på lag hos MASK og han er også lagleder for laget sitt. Han bidrar frivillig der det trengs også. Marzooq gjør dette med glede og sier at han alltid har det gøy hos MASK. Det aller beste er etter hans mening at alle kan føle seg hjemme her! 

Grüner fotball

Med 25 varmegrader og en skyfri himmel står Dælenenga kunstgress klar til å ta imot unge fotballspillere. Ved siden av treningen tilbys det også gratis vafler. Duften av disse merker vi godt når vi ankommer fotballbanen. Ungene står på rekke og rad, og venter tålmodig på å få hver sin vaffel. Om det er vaflene eller fotballen som er mest populær kan og blir diskutert. Noen påstår at fotballen alene kunne holdt dem gående hele uka, imens andre viser til hvordan de ikke hadde vært der uten vafler. Alle er uansett enige om at det er en utrolig god kombinasjon!

Før vaffelpausen avsluttes står flere fotballspillere ute på banen og trimmer skuddene. Mange tror nemlig at sommerteamet er profesjonelle fotballspeidere, og da må ferdighetene være på stell. Alle påstår å ha de beste skuddene, og være den beste spilleren på banen. En etter en tar de skudd. Og en etter en går skuddene over eller til side for mål. Bakayo (12) er en av mange som har påstått å ha den beste skuddfoten.

"Se på dette skuddet! Det går i krysset!"

- Bakayo (12)

Skuddet treffer riktignok mål, men det lever ikke opp til «fotballspeidernes» forventninger om plassering. Det er like greit, for vaffelpausen avsluttes og det settes i gang en øvelse. Det skal spilles en-spretten i lag, der taperne må knele for vinnerne. Vi rekker å få med oss et gruppebilde før turen går videre.

En gira gjeng med fotballspillere!
Høybråten og Stovner IL
Utstyr for en hver!

Like ved Stovner senteret finner man Fossumparken. I kveld vil man også kunne finne Høybråten og Stovner ILs sommerpatrulje. Det spilles musikk på høyttaleren, volleyballbanen er full og utstyret de har med er det lite å si på. Her kan du drive med alt fra stikkball og badminton til kubb og fotball. Med kveldssolen på plass koser både barn og instruktører seg.

Kevin (11) og Dalin (13) er to av de som har tatt turen ned til parken. De er brødre og bor på Stovner. De trives med aktivitet på kveldstid og akkurat nå spiller de kubb, men de kan fortelle om at fotball og cricket vanligvis er deres foretrukne idretter. Kevin er Manchester United og Ronaldo fan, imens storebror Dalin holder med PSG og Messi. Hvem som er best, kunne de diskutert lenge – og det samme kunne de gjort om hvem som er kjekkest av dem. Kevin fikser på håret og er fast bestemt på at det er ham. Dalin trekker på smilebåndene og er uenig. Brødrene tar seg godt ut begge to.

Like ved, på volleyballbanen, har det formet seg et storoppgjør. Instruktørene har dannet et drømmelag med deltakerne på sin side. På motsatt banehalvdel står en far og sønn som over gjennomsnittet er glad i volleyball. Ferdighetene strekker også til! Det viser seg at gutten skal spille aldersbestemt NM i volleyball allerede neste uke. Med de egenskapene er det lite instruktørene og deltakerne kan gjøre. Kampen blir ikke bedre når sommerteamet tar side med Høybråten og Stovner IL. Tapet går i alle fall ikke utover stemningen på banen. Alle smiler og storkoser seg med musikk i bakgrunnen. Nederlaget blir til slutt et faktum og sommerteamet tar med det turen videre.

En god gjeng med instruktører! Fra venstre: Kabishen (18), Athiyan (17), Marielle (18), Maria (18), Martine (19) og Erica (17)
Lambertseter Bryteklubb

Sommercampen hos Lambertseter ble en stor suksess i fjor, og de følger opp fire uker i år også! Når vi kommer frem til Lambertseter flerbrukshall ser vi at oppvarmingen er i gang. Det varmes opp først med stikkball og deretter klassisk bryte-oppvarming. Deretter går barna sammen 2 og 2 og skal gjøre et par øvelser sammen. Som å prøve å ta på ryggen til hverandre og den andre skal prøve å dukke unna.  

Mahad (7)

Inne i brytesalen var det et barn som tok oppmerksomheten til de fleste. Mahad (7) snakker ikke norsk eller engelsk, men han var flink til å forstå hva han skulle gjøre og hvordan. En veldig ivrig, glad og energirik gutt fra Syria. Vi fra sommerteamet hadde vanskeligheter med å kommunisere med Mahad. Vi endte opp med å bruke google translate for å få noen kloke ord fra gutten og spurte om han ville flekse muskler på et bildet vi tok av ham. Mahad nikket med hode og gjorde seg klar med poseringen sin øyeblikkelig.  

Adam (6) er også en av deltakerne ved sommercampen. En fra sommertemaet gikk bort og spurte hva han heter.  

Han ber oss gjette, og gir oss et hint. Det er et navn på fire bokstaver.

Det ble veldig vanskelig å gjette et navn på fire bokstaver. Sommerteamet gjettet “Emil”. Det er åpenbart feil, og han roper at han heter Adam, i det han bryter ut i latter med vennene sine.

Oppvarming med stikkball
Studio Step Up

Studio Step Up arrangerer hele fire uker med dansesommerskoler i sommer. Det er et allsidig og gøyalt tilbud for de som er glad i dans. I løpet av uken får deltakerne prøvd seg på masse forskjellig. Det er da snakk om cheer dance, showdans, akrobatikk og capoeira. Og til slutten av uken skal de holde en forestilling for alle foreldre! Det er det mange som gleder seg til. Det blir kult å vise frem hva man har lært, samtidig som det kommer til å være vanskelig å huske hele koreografien.

Kaja (9) jobber på invitasjonen sin

Det mener i alle fall Kaja (9). Det er pause nå, og sammen med resten av jentene sitter hun og tegner på en invitasjon hun skal få med seg hjem til mamma og pappa. Hun sier at hun gruer seg litt, men at det sikkert kommer til å gå bra. Det er totalt seks danser som skal fremføres og dette er noe hun har øvd på hele uken. Noe annet som er vanskelig, er valget av klistremerker hun skal bruke på invitasjonen sin.

"Jeg vil bruke noen, men jeg vet ikke hvilke. Det er så mange å velge mellom!"

- Kaja (9)

I rommet ved siden av har den andre gruppen begynt med akrobatikk. Jentene viser utrolig gode ferdigheter i det de slår hjul, stuper kråker og står på hodet. Instruktørene er imponerte over det de ser og gir masse skryt. Dette virker til å være en gjeng som har full kontroll på sakene sine, og når forestillingen kommer er nok alle klare til å prestere sitt beste.

Studio Step Ups egne danselærere

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel