July 29, 2022

"Det viktigste er at barna føler på mestring!"

Sommerens sjette uke er forbi og nye aktivitetstilbud er besøkt. Til tross for en litt roligere uke, er idrettsgleden like stor hos både deltakere og trenere. Dette er ukens øyeblikk fra uke 30.

Ukens Øyeblikk (uke 30)

Skrevet av: Osloidrettens Ungdomsnettverk
Tojang Kamsportklubb byr på kampsporttrening!

På Montebello arrangerer Tojang Kampsportklubb igjen en aktivitetscamp med taekwondo og allidrett på planen. Det er et gratis tilbud der du møtes av erfarne instruktører med god kontroll på sakene sine.

Når vi stikker innom merker vi på lydnivået at de er godt i gang med dagens aktiviteter. De står to og to, og det er om å gjøre å holde igjen partneren som prøver å løpe til motsatt side av treningssalen. Latteren blant deltakerne er høylytt i det de prøver å holde hverandre igjen så godt de kan.

Treneren viser styrke og motarbeider mengden!

Trener og prosjektleder Parviz møter på stor motgang i det fem barn febrilsk prøver å holde ham igjen. De gjør en god innsats, men til lite nytte, for Parviz viser styrke og kommer seg til enden av rommet. Etter å ha holdt på en stund er det tid for en liten pause. Vi benytter anledningen til å slå av en prat med Parviz. Han forteller litt om tilbudet og hva det viktigste for ham er.

"Det viktigste er at de har det gøy med forskjellig type aktivitet. Vi trener på motorikk, koordinasjon og styrke, men det må gjøres på en morsom måte"

- Parviz, trener og prosjektleder ved aktivitetscampen
Her er også foreldrene med!

Etter pausen kommer dette godt til syne da de nå skal forsøke å treffe hverandre med skumrør, samtidig som de vil unngå å bli truffet selv. Barna stortrives med aktiviteten og den lever opp til formålet om bevegelsesglede.

Like før vi drar videre for ungene også anledning til å hoppe i et hoppeslott! Det er uten tvil meget populært og for mange det beste med dagen hittil.

Kveldstrening med bokseklubben Ørnulf!

Bokseklubben Ørnulf som holder til i kjelleren på Sandaker senter arrangerer igjen kveldstrening denne sommeren. Vi har tatt oss turen dit i kveld der vi finner et godt energinivå og høy intensitet på treningen. Dette er et gratistilbud gående gjennom hele sommeren.

Her trenes teknikken

Mohamed er både deltaker og bidrar frivillig ved kveldstreningen. Han forteller at det beste med Ørnulf Bokseklubb er miljøet.

"Jeg startet her for ett år siden og dette er ett valg jeg ikke angrer på. Siden jeg kom inn døren har jeg alltid følt meg velkommen inn i klubben, og tatt godt imot"

- Mohamed Ayser (18)
Mohamed Ayser (18) er frivillig engasjert i klubben

Han gir videre uttrykk for veldig dyktige trenere som alltid stiller opp. De er opptatt av utviklingen hos hver enkeltperson og setter det i fokus for hver treningsøkt. Ayser forteller at han liker å hjelpe til i klubben frivillig og er veldig engasjert. Han påpeker også at dette ikke bare er en klubb, men familie. Det er ingen tvang tilknyttet det å hjelpe til her. Ayser forteller også at han er her hver dag og har fått 2.plass i NM etter å ha trent i kun ett år.

Ørnulf er ikke bare en bokseklubb for meg, men det har blitt til en familie"   - Mohamed Ayser (18)

Didrika er også både deltaker og bidrar frivillig ved kveldstreningen. Hun sier at det beste Ørnulf Bokseklubb er at det føles ut som et hjem for henne. Didrika forteller at det er et ganske inkluderende miljø noe hun syntes er utrolig bra. Didrika Kaur liker også å hjelpe til frivillig på klubben.

Didrika Kaur (15) frivillig engasjert

Didrika Kaur er en av de få jentene i klubben. Hun sier at hun ikke legger merke til dette innad i klubben. Hun sier også klart og tydelig at hun er bedre enn de flere av gutta der. Det ene stedet hun legger merke til at hun er en av de få jentene i klubben, er når hun er i garderoben da kan det føles ensomt.

"Hvis du leter etter en sport, så anbefaler jeg boksing. Det er det beste du kan drive med siden du lærer mye selvforsvar og det fungerer som en fin avkobling"

- Didrika Kaur (15)

Amerikansk fotball på Ekebergsletta med Vålerenga Trolls!

Nytt av året er Vålerenga Trolls sommerturné! I sommer reiser de rundt om i Oslo og lar folk teste ut amerikansk fotball et sted i nærheten av der de bor. Stedene de skal innom er Kampen, Sofienbergparken, Stovner, Ekebergsletta, Klosterenga, Operastranda, Haraløkka og på kunstgresset bak Kampen skole.

Vi tok derfor turen opp til Ekebergsletta for å prøve litt selv! Der møtte vi tre dyktige ungdomsinstruktører som vanligvis spiller på klubbens aldersbestemte lag. En fra klubbens styre var også med og delte ut flyers til alle som gikk forbi.

Etter innføring i både kast, spark, mottak og spillsekvenser er vi i sommerteamet minst like gode som gutta og vi prøver oss derfor på litt én mot én mot er par av dem. Til tross for ganske høy selvtillit før start, dras vi fort ned på jorda igjen og må innse at det krever litt mer trening enn det vi har fått for å få til noe. Uansett koste vi oss på Sletta, og anbefaler alle som ønsker å prøve litt amerikansk fotball å ta turen!

Basketball hos Haugerud IF!

Vi ankom Haugerud idrettshall der det var god trøkk og alle var med. Kampen som var gående mellom to jentelag. Det var litt nerver og press fra lagkameratene, og det ble bom på starten av kampen. Deretter så roper hun ene lagkameraten «STÅÅÅ PÅÅ», og viser raskt at energien på det laget stiger i været. Dem slipper seg igjennom forsvaret og setter ballen i kurven, og der ble kampen blåst av.

"Basket for oss jenter er for samholdet, og bli kjent med nye folk"

- Sundus Jama (15)

Basketballene fortsetter å sprette rundt etter en tøff kamp imellom disse to jentelagene. Dem utfordrer sommerteamet de som er til stede til å treffe kurven først. Først ut er sommerteamet vårt, som såvidt treffer kurven og bommer med noen centimeter. Så er det Yasmin som skyter og treffer kurven perfekt.

"Bruker fritiden vår på en riktig måte, istedenfor å henge rundt"

- Yasmin Elmi (17)

Sommerens svømmeopplæring er i gang!
Instruktører med full kontroll på Holmlia Bad

Årets svømmeopplæring er offisielt i gang og flere hundre barn har deltatt på denne ukens svømmeopplæring. I år tilbys gratis svømmeopplæring på flere bad og dyktige instruktører fra byens svømmeklubber bidrar. I starten av uken tok vi derfor turen innom et par av dem og sjekket ut tilbudet.

Aller først tok vi turen til Lambertseter Svømmeklubbs tilbud. Denne uken arrangeres svømmeopplæringen på Holmlia Bad. Klubben stiller mannsterke med dyktige instruktører og barna svømmer både lengder, stuper og flyter på ryggen.

Etter morgenturen til Holmlia, drar vi videre til Nordtvedt bad hvor vi møter svømmeklubben Speed. I år som i fjor bidrar de til at mange barn og unge føler seg tryggere i vannet. Vi tar en prat med en av lederne, Tim Adrian, og han påpeker at målet er at flest mulig føler på mestring.

"Når det kommer til svømmetrening for barna, er det viktigste å føle på mestring" - Tim Adrian Amblie (30)

Vil du melde deg på årets svømmetilbud bør du sjekke ut linken her. Årets svømmetilbud vil også få en helt egen artikkel, som du kan lese neste uke på våre nettsider.

Hele instruktørgjengen på Holmlia Bad!

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel