August 5, 2022

"Nå skal formen finpusses før sesongstart"

Sommerens syvende uke har passert og det er merkbart mange flere barn i byen. Alt fra jubileumscamp med Ammerud basket til svømmetrening utendørs på Nøklevann har blitt besøkt. Dette er ukens øyeblikk fra uke 31!

Ukens Øyeblikk (uke 31)
Skrevet av: Osloidrettens Ungdomsnettverk

Sommerens syvende uke har passert og det er merkbart mange flere barn i byen. Alt fra jubileumscamp med Ammerud basket til svømmetrening utendørs på Nøklevann har blitt besøkt. Dette er ukens øyeblikk fra uke 31!

Svømmetrening og friidrett på Bråten!

Lambertseter IF gjentar fjorårets suksess og arrangerer en egen Camp Lambertseter. De holder i år til på Bråten badeplass og driver med både friidrett og svømming. Det er et samarbeid mellom Lambertseter Svømmeklubb og Lambertseter Friidrett som har resultert i en allsidig og morsom aktivitetscamp for store og små.

Meget fornøyde barn som storkoser seg!

Når vi ankommer skal deltakerne ut i vannet, og leken det går i er hauk og due. Det er selvfølgelig gjort om for lek i vannet, og «delfinene» skal gjøre så godt de kan i å komme seg over lengden. Sola skinner, det plaskes i vannet og idrettsgleden er det ingenting å si på.

Lekene i vannet fortsetter, men på land står Mathias (8) og Lars (8) godt påkledde. De har tidligere også vært i vannet sammen med de andre, men begynte å føle på det kalde vannet. Selv om de nå tar en pause, forteller de om at det har vært utrolig gøy i dag. Senere på dagen skal de dessuten også få prøvd seg på friidrett. De velger også å poengtere at de ikke er tvillinger, til tross for at de likner.

Mathias (8) og Lars (8)

Et lite stykke unna har den eldre gruppen funnet seg en gresslette og leker hauk og due på land. Her går det fort i svingene, og latteren er høylytt. Deltakerne virker til å storkose seg, og det er forståelig. Det frister såpass at Yassin fra sommerteamet tar seg friheten til å være med selv. Det tar ikke lang tid før Yassin blir tatt og må nøye seg med hauk-stempelet. Vi takker for oss, i det aktivitetene fortsetter i full sving! Hvis du ønsker å lese mer om hva klubbene fra Lambertseter tilbyr i sommer så kan du trykke her.

Ammerud basket arrangerer jubileumscamp!

Når vi trer inn i Apalløkka idrettshall hører man kun én stemme - nemlig ukens basketballtrener. "Coach" som kan kalles forteller om dagens økt til de 35 påmeldte barna. Tydelige beskjeder fra treneren og høy disiplin fra deltakerne er oppskriften på suksess i basketballhallen. Samtidig som dagens økt blir redegjort for, tøyes muskler slik at alle er klare. "Coach" forteller at de samme tøye-øvelsene brukes av profesjonelle basketballspillere i de øverste ligaene. Med det i bakhodet, strekker alle barna litt ekstra på leggmusklene denne morgenen.

Linea og Benjamin

Etter bøy og tøy deles alle deltakerne inn i par. Første øvelse handler om å skyte med kun én hånd, for å så prøve å treffe basketballkurven! Vi tar en prat med "Coach" og blir sendt bort til to av ukens deltakere med en gang, Linea (16) og Benjamin (15). Det var nok ikke uten grunn at coach ville vise frem Linea og Benjamin, for her går alle skuddene rett i kurven. Til tross for utfordringer om høyere tempo, treffer de likevel på alle skuddene.

Linea forteller at hun bruker basketballcampen til å finpusse ferdighetene rett før sesongstart. Videre forteller Benjamin at de erfarne trenerne er til stor hjelp med nettopp dette.

"Med denne campen kan jeg finpusse formen før sesongstart og bli enda bedre" - Linea (16), deltaker på Ammeruds jubileumscamp

Neste uke arrangerer også Ammerud en helt egen jentecamp! Den kan du lese mer om her.

Fokuserte basketspillere på Ammerud

Oslo Bordtennisklubb spiller i Bjølsenhallen i hele sommer!

Innerst i Bjølsenhallen holder Oslo Bordtennisklubb til. Når vi kommer på besøk tidlig tirsdags morgen hører vi likevel bordtennisballer som spretter rundt på gulvet og bordene. Vi møter hovedtreneren og blir sendt rett bort til to italienske gutter som har deltatt hele uken. Til tross for lite bordtennis-spilling i oppveksten i Roma, har de åpenbart blitt gode i løpet av uken. Backhand og forehand sitter som et skudd og vi blir veldig imponerte!

I hele åtte av ni sommeruker arrangerer Oslo Bordtennisklubb sine sommeraktiviteter de kaller "Smashing bordtennis-sommer". Tilbudet er svært lavterskel og man trenger kun litt vann i drikkeflaske og treningstøy, alt annet får du låne. Neste uke er siste mulighet til å teste tilbudet, så meld deg på før det er for sent. Tilbudet kan du lese mer om her.

Sagene IFs stjernesommer er i gang!

Sagene Idrettsforening gjentar suksessen og arrangerer sitt konsept "stjernesommer" i nesten hele sommer. Aktiviteten foregår på Voldsløkka og inne i Bjølsenhallen. Gjennom hver uke skal barna teste hver eneste idrett klubben tilbyr, deriblant landhockey, sandvolleyball, tennis, rugby, judo, bryting, innebandy, turn, dans og håndball. Tilbudet er svært populært og trekker barn fra hele byen.

Vi tar derfor turen til Voldsløkka hvor landhockey og håndball står på planen. Unge instruktører leder hver sin gruppe og alle barna prøver seg på alt. Ukens leder fra Sagene forteller at alle ungdommene har tatt lederkurs, og har full kontroll på gruppene. Det kommer svært godt med når landhockey skal prøves for første gang!

"Jeg får så vondt i ryggen av teknikktreningen, men det er veldig gøy da!"

Sagenes stjernesommer er langt i fra over og flere idretter skal testes. Hvis du også ønsker å prøve tas du godt i mot av gjengen på Voldsløkka! For påmelding, sjekk ut lenken her.

Håndballgruppa!

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel