August 13, 2021

"Jeg skal bli proff fotballspiller"

Ukens Øyeblikk (Uke 32)

Osloidrettens Ungdomsnettverk

Vi avslutter nok en uke fylt med idrettsglede og masse aktivitet. Uken har bydd på allsidig aktivitet, med alt fra styrketrening til karate, og fotballcamper til allidrettsskoler. Dette er noen av ukens øyeblikk fra uke 32; 

Allidrettsuke med Haugerud IF

Rett ved Haugerud skole arrangerer Haugerud IF en allidrettsskole for barn og unge i nærområdet. De har gjort en kjempejobb og har klart å fylle opp hele sommeren med idrett. Her har man mulighet til å prøve mange nye aktiviteter. Deltakerne jobber med en bestemt aktivitet i flere treningsøkter, og får prøve blant annet innebandy, fotball, judo, basketball og mer.    

Naomi (9) er en av deltakerne allidrettsskolen i dag. Hun spiller basketball og prøver å kaste ballen mot kurven. Det er vanskelig når ballen er så tung. Hun forteller oss hvordan allidrettsskolen har vært for henne. “Jeg vant nesten, scoret noe, men de andre scoret så mye” - Naomi (9).

Dag Endal

Dag Endal, daglig leder i Haugerud IF, forteller om fordelene med en slik allidrettsskole.

"Det er et lavterskel aktivitetstilbud åpent for alle, der man får muligheten til å prøve seg på en ny idrett. Slik finner de kanskje noe de har lyst til å drive med videre. Poenget er å få flere barn og unge i aktivitet"
- Dag Endal, daglig leder i Haugerud IF

Styrketrening med Tojang Kampsportklubb

Et lite stykke unna Montebello T-banestasjon driver Tojang Kampsportklubb med styrketrening for barn og unge. De har holdt på siden før sommerferien startet, og holder det gående fra morgen til kveld. Her får deltakerne en unik mulighet til å kombinere styrketrening med annen idrett de holder på med. Instruktørene er dyktige, og bidrar med gode tips til trening for å unngå skader.

Variert trening i full sving!

En av de som har tatt turen ned for å trene styrke er Misgu (14).

Talent Misgu og trener Parviz

Han trener eksplosivitet, og forteller at han trenger det som venstrevingback på fotballbanen. Det vil være en stor fordel for ham når han skal bli proff fotballspiller for et topplag. Første valget er Manchester United, favorittklubben hans, men han er åpen for andre store klubber.

Misgu er ikke den eneste fotballspilleren til stede. På lik linje med ham, spiller de andre også for Vålerenga, som de alle mener er Norges desidert beste lag. Nesten alle spiller i forskjellige posisjoner, men trening har de uansett til felles. De vet hvor viktig det er å trene styrke, og synes det er bra at de får muligheten til å gjøre det under godt tilsyn. Sommerteamet tar turen videre, imens gjengen trener hardt.

Karateskole med Samurai Karateklubb

Hver tirsdag og torsdag kveld er det gratis karatetreninger for alle som vil i sommer, både barn, ungdom og voksne. Vi er innom for å teste, og får utfordret både balanse og fokus. Karate krever raskt fotarbeid, og vi blir fort andpustne. Øvelsene passer for både nybegynnere og mer erfarne, og de tre instruktørene Cæsar, Nora og Omar følger opp underveis.  

Fra venstre: Cæsar, Nora og Omar stiller som instruktører

I dag er deltakerne mellom 4 og 27 år. Flere er der for første gang, og innsatsen er upåklagelig. Karateskolen foregår i skolegården på Løren skole, der det er god plass til alle som vil være med. Til høsten får de endelig komme inn i gymsalene igjen, etter å ha trent utendørs og på zoom gjennom hele fjorårssesongen.  

Lek og moro med Mortensrud-Aker Sportsklubb

Gruppebilde er alltid moro

I Klemetsrudhallen driver MASK med allidrett for barn og unge i nærområdet. Dette har de holdt på med fra fra starten av ferien, helt til siste uken før skolestart. Her får man prøvd ut mye forskjellig, og kanskje til og med finne seg en ny favorittidrett. Instruktørene er med på alle øvelsene, som gjør det mye mer artig for deltakerne.

Sommerteamet vårt er også med på å prøve ut stikkball og danseleken med innebandyballer. Dette gjorde at deltakerne ble mer ivrige og konkurranseinstinktet økte drastisk, også instruktørene var med på leken for å vinne!  En av instruktørene forteller oss hva denne sommerjobben betyr for henne. “Jeg blir skikkelig glad i barna, mer for hver dag som går" - Yasmina Amer (17)

Idrettsleker med Lambertseter IF

På Lambertseter stadion arrangeres friidrettsleker. I dag er kanonball og stikkball på planen, for variasjonens skyld. Barna forteller at de også har hoppet lengde og høyde. De har løpt fort på friidrettsbanen og over hekker. Barna forsøker å være like raske som Warholm og Ingebrigtsen, stjernene fra årets sommer-OL.  

En av Norges utøvere i OL er faktisk å se på stadion denne uken. Eivind Henriksen, nylig tilbake fra Tokyo med et imponerende OL-sølv i slegge. Barna får stille spørsmål og lære grunnteknikk i kast. De eldste får teste et par ganger, og forteller at det er vanskelig å svinge sleggen i riktig retning. Henriksen er med og gir tilbakemeldinger, og kanskje skapes fremtidens sleggekastere akkurat i dag.

Et par journalister er med Henriksen rundt på arenaen, og anledningen byr seg til at vi også får øvd på intervjuferdighetene våre.

Eivind Henriksen intervjues av Osloidrettens sommerteam v/ Sigrid og Jamil

Instruktørene på årets idrettsleker på Lambertseter har drevet med friidrett i flere år, og blir raskt forbilder for deltakerne. Mange av barna er ikke medlemmer i idrettslaget fra før, så sommercampen er en fin rekrutteringsarena for klubben før høstsesongen. Friidrett er virkelig i vinden om dagen.

Fotballskole for jenter med Klemetsrud IL

Juletre av kjegler!

Det er en fin og solfylt dag ute på landet der Klemetsrud IL holder sin fotballskole for jenter. Ved klubbhuset blir vi møtt av hyggelige ansvarlige som tilbyr te, kaffe, lefser og frukt. Vi har nettopp spist, men setter stor pris på tanken. Like ved klubbhuset spiller en haug med jenter fotball. Sommerteamet tar turen ned, og får være med på aktivitetene. Noen av oss bygger juletrær av kjegler med de minste, andre har fått i oppdrag å være på hvert sitt fotballag.

Det er satt opp fire mål med fem spillere bak hvert mål. Når instruktøren roper ut et tall, skal personen med tallet løpe ut og prøve å skåre mål, imens resten av laget heier.

Forsvarskjempen Eira

Jamil fra sommerteamet fikk den store æren av å spille med det hvite laget, og lagånden er uten tvil tilstede. De spiller meget godt sammen, og vinner til og med en av de fire rundene.

Særlig godt kjent blir han med forsvarskjempen Eira. Favorittlaget er selvfølgelig Klemetsrud og i aksjon får vi se hvorfor hun spiller i forsvar. Hun er god på taklinger, og leser spillet godt. Eira har spilt fotball lenge, og synes det er kjempemorsomt med fotballcamper på sommeren. Jentene tar en velfortjent pause, imens vi i sommerteamet turer videre.

Fotballcamp med Lille Tøyen FK

På Caltexløkka finner vi Lille Tøyen FK og deres fotballcamp for barn og unge. De holder på hele uken og fokuset ligger på teknikk, pasninger, skudd og forsvarsarbeid. Her spiller de for å ha det gøy, samt for å bli bedre fotballspillere. En av deltakerne forteller oss at fotballcampen gir han ekstra motivasjon til å bli bedre og fortsette med fotball i lang tid fremover.

Fornøyd gjeng koser seg med fotball

Lille Tøyen FK bruker egne spillere, enten nåværende eller tidligere, som trenere. Hauk Iddeng (18) er en av trenerne og gir uttrykk for at barndomsklubben er meget spesiell for ham. Det er fint å kunne lære bort det han selv har lært i sin tid i klubben.

Idrettssommer 2023

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel