August 12, 2022

"Det beste er å være med venner!"

Da er sommerens nest siste uke med idrettsaktivitet over, og det har foregått masse over hele byen. Vi oppsummerer uken med følgende øyeblikk.

Ukens Øyeblikk (uke 32)
Skrevet av: Osloidrettens Ungdomsnettverk
Bislet Basket og Centrum Tigers
Possession!

Fagerborg skole er stedet for Bislet Baskets og Centrum Tigers basketball sommerskole. Sentrumsklubbene har inngått ett samarbeid om å arrangere et basketball tilbud i sommer, og har etter et lite opphold i Vulkanhallen nå tatt turen til Fagerborg skole.

I skolegården har den eldste gruppen tatt over en bane, og trimmer basketball ferdighetene. De spiller "possession" og det er om å gjøre å spille så mange pasningen som mulig. Samtidig vil motstanderlaget få tak i ballen og gjøre det samme. Intensiteten er innledningsvis høy, og vinnerviljen stor. Det går etter hvert roligere, og det ene laget finner ut av at de kan stå i en trekant og spille nærmest uendelige pasninger.

Trener ved sommerskolen!

Her må treneren bryte inn og be gutta skjerpe seg. Gutta er dog samstemte og roper ut:

"Vi vil heller spille kamp! Det er gøyere å kaste"

Treneren forklarer at disse øvelsene er viktige for å bli bedre basketballspillere. Gjengen tar dette til seg og holder på litt til. Omsider spiller de til slutt en kamp.

Innbytterne er klare til å storme banen!

Inne i gymsalen like ved spiller den yngre gruppen. Lydnivået er høyt, og er bestående av sprettende baller og høylytte gutter. De er delt inn i to grupper, og bytter på hvem som spiller alt ettersom coach roper ut "1 mot 1", "2 mot 2", osv. Det går unna og tempoet er høyt. Kvaliteten på kastene følger etter og det renner inn med poeng.

Padleleir med Oslo Kajakklubb og Tøyen Sportsklubb

I år arrangerer Oslo Kajakklubb, i samarbeid med Tøyen Sportsklubb, igjen en padleleir. Her får man muligheten til å padle på mange forskjellige måter. Det inkluderer flattvann, hav, surfski, SUP-brett og kajakkpolo. Her vil deltakerne også lære om livredning, sikkerhet, sjøvettregler og om trygg ferdsel på sjøen. Dette er praktisk å kunne når man ferdes på eller ved sjøen.

Bella (12) og Vesber (12)

Når vi tar oss en tur innom møter vi på to svært blide jenter; Bella (12) og Vesper (12). De er tvillingsøstre og storkoser seg i vannet. Bella synes at de beste med padleleiren er å padle på så mange forskjellige måter. Hun har ikke padlet så mye før, og synes dette er ekstremt gøy. Vesper må si seg enig og legger til at instruktørene er veldig kule og at det er stort stas at de også er med i vannet. Etter praten får søstrene endelig dra ut i vannet igjen. I kor roper de ut:

"Hvem vil være med på SUP-tog?"

- Tvillingsøstrene Bella og Vesper

Victoria Wang er en av disse dyktige instruktørene og har i år et overordnet ansvar for de resterende instruktørene og padleleiren. Hun viser til at padleleiren går som planlagt og at dette gir utslag i positive opplevelser for deltakerne. Hva hun synes er best er det ingen tvil om.

"Det beste med å jobbe her gleden barna viser av å være med her. De opplever enorm mestringsfølelse, noe som resulterer i stor idrettsglede"

- Victoria Wang, instruktør og ansvarlig ved padleleiren
Studio Step Up

Studio Step Up holder denne uka til i sine lokaler på Lambertseter. Her arrangerer de en danseskole for ungdommer.

Vi kommer innom midt under oppstarten og merker fort på disiplinen. Alle følger nøye med og drar etter hvert til sine oppsatte grupper.

I sal 1 går det først i oppvarming, og deretter akrobatikk. Oppvarmingen er en svært viktig del av opplegget og nødvendig for å unngå skader. Vi lar oss imponere over de mektige bevegelsene til deltakerne. De viser stor fleksibilitet, og hvor myke de er. De står på henda og slår hjul.

Tegning er en populær måte å bruke fritiden

Like ved inngangen sitter en gjeng og tegner. De venter på å selv starte med akrobatikk, og slår i hjel tid ved å tegne. Fargene er mange, og det går i alt fra prinsesser til sommerfugler. Ved spørsmål om hva som er best med opplegget, er alle enige i at dansingen skårer best, men tegningen får en solid annen plass!

I rommet like ved holder tre jenter på med egentrening. Kroppen varmes opp med enklere øvelser, før de går over til mer avanserte bevegelser. Igjen lar vi oss mektig imponere over bevegeligheten på jentene. De heter Eni (10), Elita (10) og Esohe (10) og har drevet med dans og turn omtrent hele livet. Tross fellestrekket har de noe ulike oppfatninger om hva som er best med uka.

"Det beste med uka? Det beste er å være med venner!"

- Eni (10)

Elita er mener derimot at noe annet er høydepunktet.

"Jeg synes koreografiene er det beste med uka"

- Elita (10)

Esohe må være enig med Eni og synes at det å være med venner er best.

F.v.: Eni, Esohe og Elita
Høybråten og Stovner IL

Rett ved Høybråten Kirke har ungdommene til Høybråten og Stovner IL møtt opp for å aktivisere barna i nabolaget. Dette er et åpent tilbud for alle barn og ungdom. Det er gratis og du trenger kun å møte opp. De holder på fra klokka 10:00 - 18:00 mandag til fredag. Her er det masse utstyr! Basketball, fotball, stikkball, badminton, bordtennis og frisbee er kun noen av alternativene.

Olivia og Frida tar en kort pause.

Olivia (11) og Sara (10) har vært her to dager på rad og storkoser seg. De bor omtrent 5 minutter unna og sykler til og fra aktivitetene hver dag. De er glad de kan gjøre noe sammen hver dag like ved der de bor.

"Det beste jeg vet er stikkball fordi jeg er kjempe flink i det"

- Olivia (11)

Sara liker også stikkball, men mener at kanonball er litt bedre fordi det er større konkurranse.

En av barna, Terrence (12), ble utfordret til en 1v1 i basketball fra en i sommertemaet. Han godtok utfordringen og dermed ble det en kamp til 3 poeng. På grunn av alder og høyde forskjell ble det nærmest umulig for Terrence (12) å vinne denne gangen. Men han har et høyt potensiale og drivkraft til å vinne!


Siri (17) er en av instruktørene fra Høybråten og Stovner IL. Hun har jobbet her i flere år og er glad for å ha fått muligheten til å jobbe i sommerferien også. Ved spørsmål om hva som er best med jobben svarer Siri sikkert.

"Det er å se gleden barna får når de leker sammen med voksne og hvor glad de blir når vi instruktører er med på aktiviteter med dem. De elsker oppmerksomhet"

- Siri (17), instruktør ved aktivitetscampen
Instruktørene fra Høybråten og Stovner IL.

Frida (16) har fått seg sin første jobb og er kjempe glad og fornøyd med den. Hun er glad for å kunne jobbe med noe hun liker, altså idrett og mennesker. Hun hadde ikke forventet å få en jobb hun skulle like så godt i så ung alder.

"Det er morsomt å høre det barna sier. De har så mange tanker som de bare sier rett ut og jeg syns det er morsomt å høre på fantasien deres"

- Frida (16), instruktør ved aktivitetscampen

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel