August 19, 2022

"Det beste med sommerjobben er å se idrettsgleden hos barna!"

Idrettssommeren 2022 er offisielt ved veis ende og sommerens siste uke har vært mer travel enn noensinne! Her er ukens øyeblikk fra uke 33!

"UKA" - et unikt samarbeid i bydel Søndre Nordstrand!

For første gang i sommer arrangeres konseptet «UKA».Tilbudet er et unikt samarbeidsprosjekt mellom de to naboklubbene Klemetsrud IL og Mortensrud og Aker Sportsklubb. Sommertilbudet er en del av et mer langsiktig samarbeid mellom klubbene. I løpet av «UKA» får barn fra 1. – 5. klasse prøve seg på hele sju idretter; fotball, innebandy, håndball, landhockey, turn, cricket og badminton.

De ulike idrettene tilbys av de to klubbene året rundt, og uken er derfor en ypperlig mulighet til å teste en idrett man er ekstra nysgjerrig på. Med over 300 påmeldte barn har uken alle forutsetninger for stor suksess, og vi i sommerteamet tar derfor en tur innom!

Hundrevis av barn deltar i år!

 Vi tar turen til Plasthallen på Klemetsrud hvor vi treffer på to ildsjeler fra Klemetsrud med en gang, Morten og Siri. Morten forteller at tilbudet har vært super populært og truffet mange i bydelen. I tillegg trenes barna av erfarne voksne instruktører sammen med klubbenes egne, utdannede ungdomstrenere. Dette gjør at lokalmiljøet engasjeres og mange av ungdommene i bydelen har sin første sommerjobb.

Ola!

 Vi blir tatt med på en rundtur rundt i de forskjellige anleggene som brukes gjennom uka. En stor del av barna er i Klemetsrudhallen hvor både landhockey, cricket og innebandy testes ut. Et av barna vi treffer på der er Ola på 6 år. Han har deltatt hele uken og smiler fra øre til øre. Ola forteller at selv om han kjente mange fra før av, har nye bekjentskaper blitt stiftet

«Jeg har fått fire nye venner på bare to dager!» - Ola (6 år), deltaker

Etter en rundtur innom de fleste av idrettsanleggene i nærheten skjønner vi godt at barna er fornøyde! Ønsker du å lese mer om «UKA»? Da kan du sjekke ut lenken her.

Fornøyde innebandygutter på "UKA"!

Fekting på Hovseter med Titan!

I år som i fjor tilbyr Titan Fekteklubb fekteskole i sine lokaler på Hovseter. Fekteklubben er relativt ny, men med gode erfarne fektere er tilbudet svært populært. Hovedinstruktør og tidligere fekter, Katarina, har full kontroll og tar oss godt imot på Hovseter. Nesten 20 barn har også tatt turen for litt fekteopplæring denne mandagen. Katarina forteller at idretten blir mer og mer populær i nærmiljøet og barna drar med seg nye venner på trening stadig vekk.

Patricia og storebroren fekter!

Vi treffer på en av fekteskolens deltakere, Patricia. Hun har fektet så lenge hun kan huske og drar oss med bort til matten for å lære bort et par triks. Med lite fektekunnskaper i sommerteamet blir introduksjonsøkten lang og detaljert, men vi kan en hel del når vi er ferdig!

Ønsker du å lese mer om Titan Fekteklubb og deres tilbud i sommer? Da kan du sjekke ut lenken her for mer informasjon.

Jentecamp med Ammerud basket!

Like ved Apalløkka skole arrangerer Ammerud en basketballcamp. Unikt denne gangen er at campen eksklusivt går for jenter. Nesten femti jenter har tatt turen innom for å forbedre basketball ferdighetene, men også for å lære av internasjonale proffer og svenske landslagsutøvere.

Vi kommer innom når instruktørgjengen holder et foredrag. De er åpne for spørsmål fra deltakerne og er innom alt fra viktigheten av korrekt ernæring til hvordan holde motivasjonen oppe. Det er en svært fokusert gjeng som følger godt med på det som blir sagt.

Her følges det nøye med!

I etterkant gjøres det klart for øvelser med mål om å bedre fotarbeidet. Jentene starter med en lett oppvarming og bruker hele hallen. Deretter settes det opp koordinasjonsstiger og kjegler man skal igjennom så fort som mulig. Vi ser noen ekstremt raske føtter, og ser at nivået er høyt.

Teuta (10)

Teuta (10) er en av de med raske føtter. Hun tar seg godt igjennom løypen og har ferdighetene på plass. Etter øvelsen forteller Teuta at hun nylig har begynt med basketball. Det er noe hun raskt ble veldig glad i og synes derfor denne campen er utrolig bra. Hun synes det er stas å lære nye ting og bli kjent med nye mennesker. Det legges også til at instruktørene er veldig greie med henne.

"Jeg trenger ikke å stresse med noe. Jeg er ikke redd for andre, eller ballen. Når jeg gjør feil, vil trenerne bare at vi ikke gir opp, og prøver igjen" - Teuta (10) 

Ønsker du å lese mer om Ammeruds sommertilbud og basketballtilbud? Da kan du sjekke ut lenken her.

Håndball i Holmliahallen!

Inne i Holmliahallen arrangerer Holmlia Sportsklubb håndballskole i år. Tilbudet er for små barn og ungdommer. Tilbudet er helt gratis og åpent for alle - helt uavhengig av håndballferdighetene. Tilbudet er fylt opp med ulike leker og moro. De unge ungdomslederne fyller også opp dagen mer flere ulike konkurranser for å vekke konkurranselysten hos barna. Hovedmålet er uansett at alle skal føle på mestring.

Fra venstre: Katrina

En av ungdommene i klubben med sommerjobb på årets sommerskole er Katrina. Katrina har hatt sommerjobb i klubben flere år på rad nå og er en erfaren instruktør. Denne gangen har hun til ekstra ansvar for håndballskolen inne i Holmliahallen. Katrina elsker jobben

"Det som gjør at jeg vil jobbe med barn er at det er gøy og de er så oppdaterte så du lærer deg noe nytt hele tiden" - Katrina

En av de som har meldt seg på årets sommerskole er Charlotte. Charlotte forteller at det beste med å være her er at man møter mange nye mennesker.

Charlotte forteller videre:

- Det er jo gøy når andre kommer og vil gjøre det samme som deg. Jeg slipper å sitte hjemme og kjede meg og jeg får nye venner.

Ønsker du å lese mer om Holmlias sommertilbud, så kan du trykke her!


Friidrettsskole med Lambertseter IF!

Rett bak Lambertseter flerbrukshall arrangerer Lambertseter Idrettsforening i år friidrettsskole. Friidrettskolen er populær i nærmiljøet og dyktige ungdomsinstruktører lærer bort. Før vi en gang får hilst på noen blir vi utfordret til en løpekonkurranse. Førstemann til å løpe 400 meter vinner! Til tross for relativt god kondis i sommerteamet taper vi mot den unge gutten fra Lambertseter ....

Etter en matbit og kappløp, er alle barna i gang med spydkast, kulestøt, hekkeløp og lengdehopping. Alle barna og instruktører smiler og er veldig fornøyde med dagen. Iblant fikk også instruktørene vist fram et par friidrettsferdigheter eller to.

Ønsker du å lese mer om Lambertseters friidrettstilbud? Da kan du trykke her.

Skihopp i Midtstubakken med Kollenhopp!

Kollenhopp arrangerer igjen sommeraktiviteter i Midtstubakken. Både erfarne og nybegynnere inviteres til hoppskole med dyktige instruktører. Ingenting av utstyr er nødvendig, for her kan alt lånes og tilrettelegges. Sommerhoppskolen arrangeres hver sommer og er et svært populært tilbud. I tillegg er hoppskolen et av få lavterskeltilbud i bydel Vestre Aker. Til tross for at ingen i sommerteamet har hoppet ordentlig på ski før, tar vi turen opp for å lære litt mer.

Instruktør Nicklas

Den første vi møter på er Nicklas som er en av hoppskolens instruktører. Han forteller også at det beste med å jobbe på Kollenhopp er gleden av å se barnas utvikling. De gjør store fremskritt og er svært lærevillige. For Nicklas gir det stor motivasjon og en unik mulighet til å lære bort alt han kan.

Den andre instruktøren vi møter på er Marius Solrik. Han konkurrer selv i skihopping i klubben og jobber som instruktør for barna i sommer. Solrik er ganske sikker på at han har Oslos beste sommerjobb!

Marius med tidenes sommerjobb!
"Jeg må ha Oslos beste sommerjobb når jeg er instruktør for disse barna på hoppskolen" - Marius Solrik

Han forteller også at det beste med jobben er å se idrettsgleden til barna, og ikke minst når de får til en god utvikling gjennom sommeren. Til slutt forteller han at det er et utrolig bra arbeidsmiljø og samhold innad i klubben blant instruktørene og administrasjonen - og det er merkbart for barna også.

En ivrig ung skihopper!

Vi tar også en prat med én av deltakerne på hoppskolen, Patrick Mørk. Han forteller at aktivitetstilbudet i sommer er helt fantastisk, og forteller videre om hans reise om hvordan han startet med skihopping. Han startet med å lage mini-skibakker av snø på hytta og hoppe med ski. Derfra har bakkene blitt brattere og brattere og ferdighetene bedre og bedre. Patrick forteller at det aller beste med å komme hit i sommer å få øvd og trent på skihopping. Men også å møte venner og ha det gøy sammen!  

Hundrevis av barn i aksjon på Årvoll

Det er mye liv på gressmatta når vi ankommer Årvoll IL, og det ser ut til at klubben gjentar suksessen fra i fjor. I tre dager skal barn i alle aldre få leke seg med ball en siste gang før skolestart. Omtrent 160 barn har møtt opp, fortelt på Årvoll og Tonsenhagen Kunstgress. Til tross for at vi kom på besøk i pausen, er det likevel utrolig mye aktivitet på banen. Det er tydelig at barna på Årvoll er glad i fotball!

Campen er for alle mellom fem og 15 år, og er dermed tilpasset deretter. For de yngste er det mye fokus på ballek, og for de eldre er det mer fokus på det sportslige tilpasset deres alder. Årvoll IL har også de siste årene jobbet med å rekruttere flere jenter til idretten.

– Vi har klart å engasjere utrolig mange jenter sammenlignet med hvordan det har vært tidligere, og det er vi veldig stolte av. I år representerer jentene 40 prosent av alle medlemmene våre, noe det også gjør på campen, forteller campleder Nikolai Norum. 

To av jentene som er med på campen denne uka, er Maja og Lilly. De er begge ni år gamle, og er veldig ivrige på å prate med oss. 

– Vi skal bruke hele uka vår her på campen. Vi har begge fotballgale foreldre, så det er litt derfor vi er her, forteller de lattermildt. 

– Men det er også fordi vi syns det er gøy, og så er mange fra fotballaget vårt her, sier de.

Maja og Lilly er glade for å være med på fotballkampen, og forteller at de begge syns det morsomste er å stå i mål og få målvaktstrening. 

Som en avslutning på dagen, deles det ut en fair play-pris til en spiller fra hvert årskull. Det er noe barna setter høyt. 

– På denne måten roser vi positiv oppførselen, og vi legger vekt på det å være en ordentlig lagspiller både på og utenfor banen. Ukens fair play-vinnere for hvert årskull kåres høytidelig foran hele fotballkampen den siste dagen i uka. Vinneren mottar en premie, som kan være eksempelvis en fotball, forteller Nikolai Norum. 

Fair play-prisen engasjerer alle barna. Foto: Årvoll IL

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel