August 14, 2020

Sommer hos Kjelsås IL

Sommer og idrettsglede! 1491 barn og unge har i løpet av 4 uker deltatt på aktiviteter i Kjelsås IL i sommer.

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk og Oslo idrettskrets har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Kjelsås IL(Bydel Nordre Aker)

Marit Slupstad, rådgiver Oslo idrettskrets

Håndballskoler på fem arenaer

Vi var innom på Beachbanen og hilste på Elisabeth Rustad Edvardsen, en av primusmotorene for håndballgruppa. I uke 33 har det der vært mulig å delta på Beachhåndball for de eldste barna hver dag i tidsrommet 09-15. I tillegg til beachhåndball på Myrer har det også vært annen håndballaktivitet på fire forskjellige lokasjoner fordelt i Engebråtenhallen, Grefsenhallen, Stadionhallen, Kringsjåhallen, Rønningenhallen.

Med til sammen 174 barn som har deltatt, ser man at idrettsgleden blomstrer. På ønskelista til Elisabeth står det flere beachbaner på sletta. Hun forteller at beachhåndball tilfører idretten mer lek og moro, og hun heier på flere beach-turneringer.

I uke 26 og 27 ble det også arrangert håndballskoler, med totalt 270 barn. De fleste barna har spilt håndball tidligere, men det har også kommet til noen nye. Kjelsås IL har benyttet engasjerte ungdommer fra egen klubb som trenere, samt studenter fra Wang toppidrettsgymnas.

Gratisuke 32

Hvert år pleier Kjelsås IL å arrangere idrettsskoler den siste uken av skoleferien, både håndball-, fotball-, langrenn- og alpint-gruppa har opplegg i uke 33. Gjennom prosjektmidler fra Oslo kommune fikk idrettslaget også dratt i gang en gratisuke i uke 32. Daglig leder Truls Nygaard forteller om formidabelt oppmøte med totalt 150 barn. Her kunne barn teste ut både alpint, basket, håndball, fotball og langrenn på 5 forskjellige aktivitetsområder. Ikke én dag var lik, der alle var innom de forskjellige aktivitetene.

- Dette har økt samarbeidet på tvers av idrettene i klubben

Truls Nygaard videre at det er veldig aktuelt for Kjelsås IL å få til det samme neste år, og håper det vil bli mulig å søke økonomisk støtte igjen.

Multisportuke og alpint boot camp

Vi blir loset videre til Linderudkollen der det var full aktivitet av flere slag. Her ble vi møtt av barn på rulleski, og andre som kom stolte og glade inn og viste oss orienteringsløypekartet de nettopp hadde gjennomført.

Ansvarlig arrangør Tove Vidje kunne fortelle om et formidabelt oppmøte og en uke fylt med ulike aktiviteter som orientering, stafetter, klatring, sykkel, rulleski og dagsturer. Multisportuka har eksistert flere år allerede og med stor suksess. De har gjort flere tilpasninger gitt årets situasjon, men er glade for å kunne gjennomføre. Tove kan fortelle at både barn og foreldrene stiller med et stort engasjement.

Også alpingruppa er i full sving, med 30 barn og 5-6 unge forbilder som instruktører. Her var det melkesyrefest i trappene i unnarennet. Sprekinger!

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel