August 11, 2020

Sommer hos Samurai karateklubb

Samurai karateklubb i full sving i skolegården

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk og Oslo idrettskrets har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Samurai karateklubb

Sigrid Nestgaard Rød og Marit Slupstad, Oslo idrettskrets
Marit (Oslo idrettskrets) fikk prøve seg på noen øvelser

Hele sommeren

Karateklubben organiserer treninger for alle aldre i sommer, hver tirsdag og torsdag ettermiddag. Øktene er delt inn i to, første parti for barn og nybegynnere, mens neste parti er for de som allerede er noe øvet. Treningene foregår utendørs i skolegården på Løren skole, uansett vær. Det er alltid mulig å søke ly under trærne.

Etter ferieslutt er det tilbake til vanlig trening, på flere arenaer: Løren skole, Skjønnhaug skole og Stovner skole.

Hurtig kampsport

Klubben trener wado ryu karate, som er en svært hurtig kampform. I sommer har barna øvd på hurtighet, koordinasjonsbevegelser, og sparring med partner.

Hovedtrener Segundo Lopez roper ut øvelser til deltakerne, og vi gjentar. Han påpeker at i kampsport, og særlig i selvforsvar, er det viktig å kunne rope. Derfor øves det på kraft både fysisk og i stemmebruk.

Vi snakker med noen av barna som deltar. De forteller at noen har trent karate en stund, men at det også er nye som ønsker å lære denne kampsporten. Det kan vi se ut i fra om de har på seg drakt eller ikke. Videre får vi en innføring i de ulike gradene og fargene på beltene på drakta.

For barn så markeres gradene med hvite belter som har farget stripe i midten langs hele beltet. Den første fargede stripen man kan oppnå er gul og deretter må man trene seg igjennom ulike farger, før man til slutt kan ende opp med en svart stripe.

Barna vi snakker med har vært medlemmer av klubben i 1-2 år og synes karate er veldig gøy å drive med.

Unge instruktører

Segundo Lopez er hovedtrener både for barn og voksne i klubben. I karate er tradisjon for at den med høyest grad skal lære opp barna, forteller han. I sommer har han også med seg tre utøvere fra klubben, som hjelper til under øktene. De er fornøyde med årets sommerjobb.

Ungdomsinstruktørene på sommerskolen

Sparring med partner

Vil du prøve? Sjekk ut klubbens hjemmeside.

Følg @osloidrettskrets på instagram for oppdateringer gjennom sommeren.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel