July 7, 2020

SommerCamp med Furuset IF

Fargerikt, Inspirerende og fellesskap

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Furuset IF med sommeraktiviteter 2020 (Bydel Alna)

Mia Malmer, Osloidrettens ungdomsnettverk
Furuset IF

Furuset IF er en klubb å legge merke til. Dette er en idrettsforening med et stort hjerte for ungdommen, de jobber aktivt for å inkludere og inspirere med blant annet tiltak som Alnaskolen. Dette begynner å bli et mer kjent tilbud som har fått oppmerksomhet for å gjøre en forskjell. Alnaskolen startet i 2009 med et ønske om å engasjere  og oppmuntre til mer frivillighet, ved et opplæringsprogram for unge ledertalenter. I Furuset IF er det en forutsetning at man har gjennomført Alnaskolen om man skal ha en trener eller lederjobb i Furuset allidrett. Alnaskolen tar inn 25 nye deltakere vært år og siden de startet opp programmet har det nå totalt vært over 300 deltakere.

Nå har Furuset IF i samarbeid med bydelen klart å skape et lederprogram ungdommen kan være stolte av å ha gjennomført, de skaper trygge, flinke trenere, og kurset kan komme godt med når man senere skal søke jobber, som flere av ungdommene har erfart. Sajandan Rutthira er idrettsleder i Furuset IF.

Grunnlaget mitt ble bygget i Alnaskolen!

Som en av klubbens ledere kan han meddele at ledere i klubben gjerne involveres i Alnaskolen for å bli kjent med flere av de yngre deltakerne. Dette er en fin måte å finne og skape nye samarbeidsmuligheter, og se hvordan de yngre jobber. For Sajandan var Alnaskolen en mulighet til å bli bedre kjent med klubben sin, vise engasjementet sitt og senere har han fått god bruk for det Alnaskolen lærte han. Prosjektkoordinatoren for Furuset IF Rune Gjelberg, sier det at

Alnaskolen er noe av det viktigste vi i Furuset IF driver med, både generelt for idretten, men også for lokalsamfunnet.

Han poengterer det at Alnaskolen er for alle, en må ikke være idrettsutøver for å være med her, det finnes mange måter å engasjere seg på.

Mange varierte aktivitetstilbud og mer

Foto: Sajandan Rutthira
Foto: Sajandan Rutthira

På Furuset er det i år lagt opp til en aktiv sommer proppet full av ulike aktivitetstilbud. Hovedfokuser er at barna skal ha noe å gjøre denne sommeren. Derfor har Furuset IF satt igang ukentlig åpen hall, ungdomsklubb og junior klubb. Vil man være med på idrett kan man melde seg på fotballcamp eller tenniscamp, med engasjerte og flinke trenere. Eller så kan du så klart være med på sommercamp, kanoturer, spille bordtennis, parkour, frisbee eller hoppe på den store airtracken. Det har vært med mange barn de siste ukene som har stortkost seg.
Vi som var på besøk hos Furuset tidligere i sommer, fikk både hoppe på airtrack, spille bordtennis og prøve tennis til vår store glede, det er alltid gøy og få delta litt selv også. I tillegg til dette må det nevnes at det idag starter en stor nabolagsturnering, der borettslag mot borettslag møter hverandre i en stor fotball turnering. Furuset IF har også kampvisninger på storskjerm på kveldstid, så er det en spesiell kamp du har gledet deg til å se? Kanskje vil du se den med flere fra nærmiljøet? Da kan du ta en tur innom Furuset Forum! 

Her er det mye som skjer, ønsker du å lese mer om hva du kan bli med på? Trykk, HER.

Det er også mulig å følge med på sommerens aktiviteter på @osloidrettskrets eller @ungdomsnettverket.oik sin instagram!

All Foto: Sajandan Rutthira

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel