July 21, 2020

Sommerfotball hos Lindeberg SK

Øvelser, lek og moro

I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Lindeberg Sportsklubb sin sommerfotball (Bydel Alna)

Caroline Saastad, Osloidrettens ungdomsnettverk
Stafett er populær opvarming

På Jerikobanen på Lindeberg har det vært full aktivitet i sommer. Lindeberg SK har nemlig arrangert sommerfotball, for alle barn fra1.-7.klasse i nærmiljøet. Tirsdagen vi besøker fotballklubben er det full fart på banen. I dag har 25 barn fra områdene rundt møtt opp, men de har vært oppe i over 35 deltakere på det meste. Her er det både unge ledere, jenter, gutter og flere ivrige foreldre.

Kristoffer, lederen for sommerfotballen, forteller også om at det er en svært positiv utvikling for Lindeberg Sportsklubb. Lindeberg har nemlig bare guttelag i klubben fra før, men i løpet av sommeren har det dukket opp flere jenter som vil prøve seg. De arbeider derfor med å få startet et jentelag, slik at det blir rom for rekruttering og utvikling for lokale jente-fotballspillere. Kristoffer er også lærer på en skole på Lindeberg, noe som kan forklare hvorfor så mange har tatt turen til sommerfotballen.

"Vi har fått sendt ut skolemelding på nærskolen, slik at både barn og foreldre i bydelen og nærmiljøet får med seg hva vi tilbyr i sommer" - Kristoffer
Her øves det på langskudd

I likhet med mange andre aktiviteter rundt om i Oslo i sommer, er det også hentet inn unge instruktører fra egen klubb på Jerikobanen. Disse har også vært en viktig del av markedsføringen for sommeraktivitetene. Det er nemlig populært blant barna med unge instruktører. De har ofte felles bekjente og kan bidra til at aktivitetene reklameres for, forteller Kristoffer. I tillegg har også lokalavisen og bydel Alna bidratt med promotering.

«Spilte du også i Linderberg når du var yngre?» -deltaker, 8 år.
«Ja, selvfølgelig!»

Som klubb er Lindeberg også opptatt av at det skal være rom og muligheter for å utvikles i trenerrollen også. De fem instruktørene som er med denne tirsdagen er også vanligvis med på flere treninger i løpet fotballsesongen.

Sommerfotball!

En annen overraskende del av fotballcampen i sommer har vært det store oppmøte av foreldre. Lederen av sommerfotballen forteller at det er sjeldent han ser andre enn barna. Men aktivitetsukene har bidratt til noe sosialt for foreldrene til utøverne også. Dette bidrar til at det blir et sosialt miljø og et større engasjement fra foreldre. Dette gjør Kristoffer fornøyd, for da har de nemlig lykkes med rekruttering av nye jenter, økt foreldreengasjement og utvikling av trenerne i klubben.  

Ønsker du å lese mer om hva som tilbys på Linderberg i sommer, så kan du gjøre det her. Det er også mye annet spennende som foregår i bydel Alna, det kan du ta en nærmere kikk på her. Du kan også se kule bilder og instagram-stories fra besøket på ungdomsnettverket sin instagrambruker @ungdomsnettverk.oik eller @osloidrettskrets

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel