June 29, 2021

Tidenes Aktivitetscamp

Tre forbund har satt sammen en unik mulighet til å prøve tre vidt forskjellige idretter på én uke!

I åtte uker skal nesten 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Tidenes Aktivitetscamp (Bydel Vestre Aker)
Ca
roline Saastad og Mia Malmer, Osloidrettens ungdomsnettverk


Et unikt samarbeid denne sommeren

Et helt særegent tilbud denne sommeren er aktivitetscampen arrangert av tre forbund og tre lokale klubber. Norges Hundekjørerforbund, Norges Castingforbund og Norges Bueskytterforbund har med lokale klubber i Vestre Aker tilrettelagt for en unik mulighet til å prøve tre vidt forskjellige idretter på én uke! På aktivitetscampen møter vi over tjue deltakere, hvor de aller fleste prøver idrettene for aller første gang. Ettersom tilbudet er organisert av de tre aktuelle forbundene, har også viktige ressurspersoner derfra møtt opp på campen. Vi møter Marianne Hofstad fra Hundekjørerforbundet, som klargjør grillen til lunsj.

Marianne B. Hofstad (Norges Hundekjørerforbund), Endre Vik Larsen (Norges Bueskytterforbund), Benjamin Backofen (Norges Bueskytterforbund) og Marius H. Johannessen (Norges Castingforbund)

Marianne forteller at uken har vært en stor suksess som de gjerne ønsker å gjenta. Ukens deltakere har hatt stor mestringsfølelse og flere har fortalt at de ønsker å begynne med én av de tre idrettene. Ved to anledninger har det vært kontaktpersoner fra de lokale klubbene innom for å fortelle om idrettene og det lokale tilbudet.

“Vi ønsker å vise frem mangfoldet i idrettene. Dette er idretter som alle kan føle seg hjemme i og drive med”.  
- Marianne Hofstad, Organisasjonskonsulent i Norges Hundekjøringsforbund

Marianne påpeker at flere tradisjonelle idretter forutsetter en tidlig satsing og en forventning om at man holder følge med nivået. På denne aktivitetscampen er ikke det i fokus. Aktivitetene forutsetter en del ansvar - ansvar for dyr, men også utstyr. Derfor er deltakerne i disse idrettene gjerne litt eldre. Dersom man plutselig er i ungdomsalder, er det ikke for sent å prøve seg. Faktisk er det gjerne som ungdom eller voksen man begynner med hundekjøring, fluekasting og bueskyting. Ofte kan det være en fin opplevelse å bli en del av et nytt miljø.

Hundekjøring

I starten av uken var det mange her som ikke kjente hverandre så godt. Det var merkbart at hundene var med å lette på stemningen, både fordi deltakerne ble kjent gjennom å samarbeide om hundene, men også fordi hunder er hunder.

“Dyr har  en beroligende effekt på oss”  
- Marianne Hofstad, organisasjonskonsulent i Norges Hundekjørerforbund
Foto: Banjamin Backofen

En av aktivitetscampens deltakere, Victoria (14) synes hundekjøring har vært ukens hittil kuleste aktivitet.

"Det som var gøy med hundekjøring var å prøve noe helt nytt. Det er ganske kult med en idrett hvor man må knytte bånd med dyr og også må prestere for et resultat. Du kan ikke bare tenke på deg selv, siden du på en måte er på lag med hunden"
- Victoria (14), deltaker

Til tross for varmt sommervær på Huseby er det ungdommene som trener hundene. En av hundekjøringstrenerne påpeker at det egentlig er litt for varmt, og de har derfor flyttet de planlagte kjettingløpene til skyggen. Det virker som ungdommen gleder seg til neste aktivitet, som er å prøve sykler bak hundene.

Foto: Benjamin Backofen

Bueskytterne

Foto: Benjamin Backofen

Bueskytterne som deltar på campen er fra Oslo Bueskyttere. De har med seg både Benjamin Backofen som til vanlig er instruktør og bueskytter selv, og Endre Vik Larsen som her representerer Norges Bueskytterforbund. Som bueskytter skyter man både på faste blinker, bevegelige blinker, noen ganger fra hesteryggen og de tester så klart ulike avstander. Ønsker man å teste bueskyting får man mulighet til å låne utstyr hos Oslo Bueskyttere frem til man eventuelt investerer i eget.

Akkurat nå er grillmat på agendaen for deltakerne, noe som betyr at både buer, piler og blinker står ledig. Vi er så heldige at Benjamin og Endre har litt ekstra tid til å gi oss ett hurtigkurs.

Hurtigkurs i bueskyting ledet av Benjamin

Benjamin leder oss effektivt gjennom grunnprinsippene. Aller først prøver vi grunnposisjon uten utstyr, så den er på plass. Så går vi gjennom hvordan man spenner buen, løfter albuen, hviler hånden mot kinnet og prøver å finne et punkt som man kan bruke hver gang, for å få like skudd. Vi virker å være en noe selvsikker gjeng etter hurtigkurset og forventningene er høye.

"Jeg skal treffe blink"
- Ehtsham Nawaz, Osloidrettens ungdomsnettverk

Dessverre går det ikke helt etter planen, pilen svever pent og rolig over blink og det er noe usikkert om den klarte seg mot steinene bak. Til tross for varierende resultater, går vi alle derfra med et stort ønske om å kjøpe hver vår pil og bue.

Trener presisjonskast
Foto: Banjamin Backofen

Fluekasterne

Vi skal videre til neste aktivitet. Fluekasting en sportsgren for sportsfiskere der man konkurrerer i lengde og presisjonskast med fluefiskeutstyr. Det kan gjøres med ulikt utstyr og ulike teknikker som deltakerne får prøve her på camp. Idretten bærer preg av mye teknikk og presisjon.

Marius H. Johannessen deltar på campen og representerer Norges Castingforbund. Rett før lunsj, mens en annen gruppe er ute å trener med hundene, øver tre av gutta fra campen på ulike kasteteknikker.

"Mange av deltakerne vil nok også bruke teknikkene de lærer til fiske i sommer."
- Marius H. Johannessen, Norges Castingforbund

En av deltakerne likte det så godt at planen er å begynne til høsten. Heldigvis har de på campen fått informasjon om hvilke klubber som finnes og hvilke tilbud som er i området, hvordan det fungerer med utstyr, lånemuligheter og mer.

Det er tydelig at det har vært et vellykket opplegg. Deltakerne har storkost seg, har fått prøve nye idretter og fått nye venner. Samarbeidet mellom de tre forbundene er unikt denne sommeren, og det er en fin mulighet til å kombinere ulike idretter. Det skaper bare enda større idrettsglede for de som deltar, nemlig barn og ungdom.

Gruppebilde!
Foto: Benjamin Backofen

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel