July 5, 2024

"Det er gledelig å se ungdommen lykkes i sommerjobb"

Vi legger sommerferiens andre uke bak oss, og det har vært et utrolig høyt aktivitetsnivå i Oslo. Les gjennom ukens øyeblikk fra uke 27!

Nordstrand IF - Paraidrettsskole

I år er det tre klubber som arrangerer tilrettelagt ferieaktivitet i Oslo. Vi tok turen til Lambertseter stadion for å sjekke ut Nordstrand IF sin paraidrettsskole! Der var en stor gjeng allerede i gang med aktivitet, og på planen sto det friidrett. Deltakerne ble delt inn i ulike stasjoner der de fikk prøve blant annet lengdehopp, 60 meter sprint og spydkast.

Gjertrud (23) fra Groruddalen er med på Nordstrand IF sin paraidrettsskole!

Gjertrud (23) fra Groruddalen sier at hun har det veldig gøy på idrettsskolen! Hun gjør seg klar til å hoppe lengdehopp, og klarer å hoppe hele 1,3 meter!

- Det er ny rekord! Sier hun med et stort smil om munnen.

Utover dagen skulle de også prøve frisbeegolf, noe deltakerne gledet seg veldig til. Men først var det lunsj, og det ble servert deilig frukt. Leirleder Mamanding (19) finner frem høyttaleren og setter på gøyal musikk. Stemningen er upåklagelig, og deltakerne er ivrige etter å starte opp med aktivitet igjen.  

Lambertseter Svømmeklubb - Svømmeopplæring

Et steinkast fra Lambertseter stadion møter vi på Lambertseter svømmeklubb. De er godt i gang med svømmeopplæring for sommeren, og har allerede startet med første gruppe for dagen. Kursene har en varighet på 50min, hvor instruktørene deler barna inn i grupper basert på tidligere erfaring med svømming. Her lærer barna alt fra ulike svømmeteknikker, til dykking og flyting.

Vi møter på søstrene Uma (6år) og Olivia (9år) som er med på svømmeopplæringen for andre året på rad. De synes det er gøy å være med og stortrives i vannet på Lambertseter Bad.  

Søstrene Uma (6) og Olivia (9) liker å være i bassenget!

Vi får følge gruppen til Uma og Olivia videre til bassengkanten, hvor de nå skal få hoppe ut i bassenget. I gruppene ved siden av øver de eldste barna på svømmeteknikk. På den andre siden lærer de minste barna å ha hodet under vann. Svømmeopplæringen er en fantastisk mulighet til å lære å svømme og ha det gøy i vannet! Tilbudet holdes i hele sommer på Lambertseter Bad, Sogn Bad, Furuset Bad, Holmlia Bad og Bøler Bad, så her er det fortsatt muligheter til å delta.  

Persbråten Basketballklubb - Sommerbasket

På andre siden av byen holder Persbråten Sommerbasket til! I Voksenhallen arrangeres det basket for ivrige gutter og jenter, i hele sommer. Idet vi kommer inn i hallen blir vi møtt av konsentrerte deltakere som jobber hardt for å score mål. Her er det teknikktrening, skuddtrening og andre morsomme aktiviteter som vekker engasjementet hos deltakerne. Trenerne virker minst like ivrige som deltakerne.  

Sander (17) og Jørgen (17) er trenere i klubben, og har selv spilt basket i 8 år. De har fått sommerjobb, og får være med den sportslig lederen å trene barna gjennom sommeren.  

Jørgen (17) og Sander (17) spiller selv basket i klubben til vanlig

Sander (17) tror at tilbudet deres treffer bra, fordi det er så lav terskel for å delta. Videre forteller han at man ikke må være medlem av klubben for å komme på sommerbasket!  

- Vi har dyktige trenere som kan utvikle ferdigheter, og samtidig hjelpe folk å lære basket, sier Sander (17).

Voksenhallen var full av basketglede, fra både unge og voksene.

Mortensrud-Aker SK - Sommercamp

I sommerens andre ferieuke har vi også satt av tid til å besøke en av de mest besøkte sommertilbudene, MASK sin sommeraktivitet! Med ofte flere hundre besøkende gjennom sommeren byr MASK på et tettpakket ferieprogram fylt opp med ulik idrettsaktivitet med alt fra cricket, badminton, landhockey, innebandy, fotball til frilek og allidrett. Barna som melder seg på får prøve litt av alt, og blir også servert lunsj midt på dagen hver dag.  

Inne i Klemetsrudhallen blir vi godt tatt imot av Yousef (22), en av ungdommene med litt ekstra ansvar for sommercampen. Yousef smiler fra øre til øre og gleder seg til å vise all idrettsaktiviteten klubben tilbyr. Vi merker at lydnivået inne i hallen er høyt, og barna løper fornøyd rundt - idrettsgleden er til å ta og føle på! Yousef forteller at barna får teste alle idrettene, og gjerne flere på samme dag. Målet er at de finner en de liker ekstra godt, slik at de kan delta i MASK sine aktiviteter resten av året også.

Fornøyde MASK-jenter!

I Klemetsrudhallen er det også fylt opp med foreldre og andre ildsjeler. Yousef forteller at her er det plass til alle – uansett alder. Vi i sommerteamet tar en prat med moren til en av deltakerne. Hun forteller at datteren har det så fint på sommercampen, og at smilet er stort når hun kommer hjem hver dag! Og det er vel akkurat det sommerens idrettsaktiviteter handler om, å skape et stort smil hos barna og la dem føle på idrettsglede hver eneste dag? Og nettopp det får MASK så godt til - for er det et sted barna har det trygt og godt i sommer er det i Klemetsrudhallen!

Holmlia SK - Innebandycamp

Innebandycampen til Holmlia SK starta med et ganske grått bakteppe, men endret spontant farge idet solen slo sprekker på den ellers overskyede himmelen. Av den grunn sto det i god smak blant deltakerne å kunne ta turen ut i finværet. Veien gikk fra Holmliahallen til en liten aktivitetspark like ved. Her kunne man more seg med fotball, spille basketball eller bare slappe av i solskinnet.

Allikevel var det innebandy som var ukens fokus, og etter å ha kost seg ute, dro gjengen inn igjen. Her var det satt opp to baner, hvilket ofte betyr en ting; det skal spilles kamp! På den ene banen finner vi en svært fornøyd gjeng. Kamilja (8), Anaya (7), Theo (9), Amarah (8) og Hania (6) har vært til stede hele uka, og synes det er morsomt med innebandy. Sistnevnte har hatt spesielt mye å feire, for hun fylte nemlig 6 år på den første dagen med camp, og fikk dermed den perfekte bursdagsgaven: innebandy.  

Gjengen er klar for kamp!

Hania viser også sin klasse i kampen! Hun er blant de yngste deltakerne, men har et godt driv med ballen, og gjør godt inntrykk på både oss og trenere. Lucas (17) er blant trenerne, og er på bølgelengde med barna når det kommer til innebandygleden han har opplevd denne uka.

– Det aller beste med denne jobben er å se innebandygleden på ungene som deltar, slår Lucas fast.

Linderud IL - Camp Linderud

I klubbhuset til Linderud IL holder Camp Linderud til. Her møter vi en gjeng ivrige barn som er godt i gang med aktiviteter som fussball, Mario Kart, gjett hvem og bygging av tårn. Her har de en rolig formiddag med spill i klubbhuset før det er over til LF-hallen for andre aktiviteter etter lunsj. Da skal de innom alt fra håndball og fotball, til turn og frilek.  

I det ene hjørnet finner vi en gjeng som spiller Mario Kart. Instruktør Ozan (19) og Jakub (9) har gjort et veddemål hvor taperen i neste kappløp må gjøre 20 push-ups. De ble begge slått av en annen på gruppen, og konkluderte derfor med at ingen måtte ta straffen til taperen.  

Full konsentrasjon under siste runde av Mario Kart

Eirin (28) er prosjektleder for Camp Linderud og synes det er kjekt å bli kjent med barna i nærområdet, og håper at et slikt tilbud vil bidra til økt rekruttering. Ungdom i sommerjobb er også noe hun trekker frem som givende med en slik  

– Det er gledelig å se at ungdommer lykkes i sommerjobb, at de tar ansvar og får vokse i rollen sin, sier Eirin (28).  

Furuset IF - Tilrettelagt sommercamp

Furuset IF fyller hele 110 år i år, og med hjertet nord i Oslo, arrangerer de i kjent stil et bredt spekter av sommeraktiviteter denne sommeren. Nytt av året er deres tilrettelagte sommercamp for barn og unge med funksjonsvariasjoner. I utgangspunktet holder sommercampen til ute, men i lys av det grå sommerværet som har preget Oslo denne uken, valgte de å flytte aktiviteten innendørs.

Tobias har med seg en dyktig gjeng instruktører!

I løpet av uken har man derfor også slått sammen den ordinære sommercampen, med den tilrettelagte. Dette synes Tobias (23), som har hovedansvaret for den tilrettelagte sommercampen, har fungert svært bra. Han løfter frem hvordan alle deltakere har vært hyggelige med hverandre, og åpne for å gjennomføre aktiviteter sammen. De har blitt godt kjent på tvers av gruppene, og kost seg sammen.

–Alle er med og koser seg skikkelig! Det har vært utrolig lærerikt og spennende å ha ansvaret for denne sommercampen, konkluderer hovedansvarlig Tobias.

Med det drar sommerteamet videre, imens Furuset IF holder koket oppe inne i Furuset Forum.

Grorud IL - OBOS fotballskole

Klare instrukser før start!

Nesten førti barn er samlet på Grorudbanen for å delta på OBOS sin fotballskole i regi av Grorud IL. Med unge trenere med lang fotballerfaring og «unge forbilder» er det duket for en fantastisk fotballuke! I det som Christoffer, ansvarlig for fotballskolen, omtaler som «perfekt fotballvær» blir fotballforholdene ideelle – ballen sklir lett og sklitaklingene er enklere! Her ser vi optimistisk på alt, for det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær!

Og det har barna forstått også, for selv med store gule regnjakker, er smilene tydelige hos barna som er med på fotballskolen også! Christoffer forteller at barna er delt inn i fire grupper basert på alder, og hele fotballbanen er i bruk. På dagens program er det ulike skudd, både korte og lange hos de eldste, men det er også satt av mye tid til klassiske fotballeker som blant annet nettsus. Christoffer forteller at ungdomstrenerne får det fulle ansvaret ute på banen og tilpasser øktene etter det som fenger mest. Hos de minste barna lekes det «bazooka», hvor målet er å komme seg gjennom en oppsatt løype uten at ballen blir skutt bort. Dette synes barna er supergøy, forteller ungdomstrenere hos de aller minste.  

Vi i sommerteamet lar oss imponere stort av de unge fotballtalentene! Vi konkluderer med at på Grorud er motivasjonen stor og entusiasmen over å få fylle sommerferien med enda mer fotballtrening enda større!

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel