July 14, 2023

- Jeg kommer til å savne vennene mine mest!

Sommerferiens tredje uke har passert og aktivitetsnivået er fortsatt høyt ute i Osloklubbene. Her er ukens øyeblikk fra uke 28!

Sommerpatruljen hos Høybråten og Stovner IL

Høybråten og Stovner IL gjentar bedriften fra i fjor, og varter nok en gang opp med sommerpatrulje på Stovner. I år er det planlagt for varierte aktiviteter som innebærer fotball, basketball, volleyball, stikkball og kurs i vektløfting! Sistnevnte er en aktivitet av det sjeldne kaliber som for veldig mange barn og unge virker spennende. I kjelleren på Idrettens hus Nordbyen er det lagt til et fint introduksjonskurs.

Sommerteamet fikk også prøvd seg på vektløfting, med gode instrukser fra instruktøren!

Etter å ha tilbrakt noen timer ute med annen aktivitet tok flere ungdommer turen innom kurset. Amrit Singh (24) er ansvarlig for sommerpatruljen denne sommeren og følger gjengen gjennom uken. Han forteller at gutta som har møtt opp ikke forventet et slikt opplegg. De så nok for seg at de skulle være inne på et studio og løfte tunge vekter. De fikk i stedet en innføring i riktig teknikk for å unngå skader.

- Jeg tror dette er noe de kommer til å ta med seg videre. Jeg tror de lærer mye nytt i dag, poengterer Singh.

Aktiviteten resten av uken vil foregå utenfor Stovner senteret i Fossumparken, noe deltakerne ser frem til!

En artig fotballskole med Stovner SK

På Rommensletta var det hektisk. Tre dyktige instruktører, tre unge ledere og tjue barn var ute på fotballbanen for å spille litt ball. Det arrangeres en fotballskole i regi av Stovner Sportsklubb, og til tross for regnværet, var det ingen som lot seg stoppe fra å delta på fotballskolen. Vi ble møtt med en varm velkomst av fotballengasjerte instruktører og deltagere.  

Vi møtte Hamza (12), som spiller fotball for Stovner til vanlig. Det er første gang Hamza (12) er med på fotballskolen til Stovner SK, og synes det er mye bedre enn vanlig skole. Sommerteamet lurte på hvem han synes var best av Haaland og Ødegaard. På det svarer han raskt!

- Ødegaard, han har gjort det best over lenger tid, forklarer Hamza (12).

Han legger også til at det er gøy å lære mye forskjellig på fotballskolen. De har blant annet lært å drible og skyte. Vi slo også av en prat med Kaihaan (17). Han er en ung trener som spiller på A-laget til Stovner. På lik linje med i fjor, er han med på fotballskolen til Stovner SK i år, og synes det er givende å møte så mange forskjellige barn.

- Det beste er at jeg kan hjelpe til med å spre idrettsglede - den samme idrettsgleden som jeg opplevde da jeg var yngre, forteller Kaihaan (17).

En allsidig aktivitetscamp med Røa IL

Røa Idrettslag er nesten som veteraner å regne i Oslo Idrettskrets sitt sommertilbud. For fjerde året på rad arrangerer de aktivitetscamp lokalt på Røabanen. Aktivitetscampen er innom flere ulike idretter, og ledes av dyktige unge instruktører fra egen klubb. I løpet av uken får barna prøve seg på alt fra frisbeegolf til fotball, forteller en av instruktørene. Uken avsluttes i tradisjonens tro med den storslåtte konkurransen “Mesternes Mester”.

Selv om vi kommer midt i lunsjpausen, er aktivitetsnivået høyt. Vi tar derfor en prat med noen av barna ute på gressmatta. Der møter vi Emilie og Inger-Sophie som tar oss godt imot.

- Jeg ble med på aktivitetscampen i år igjen, siden jeg fikk så mange venner her sist gang. Det var faktisk her jeg møtte Inger-Sophie, forteller Emilie.

Emilie og Inger-Sophie har blitt gode venner gjennom aktivitetscampen til Røa!

Jentene forteller videre at de avtalte i fjor sommer at de begge skulle bli med neste år også. På den måten kunne de treffes igjen! Videre fortelles det om alt de har fått prøve denne uka så langt.

- Tidligere i dag spilte vi frisbeegolf og det var kjempegøy, forteller Inger-Sophie.

Emilie legger raskt til at de etter pausen skal spille kanonball. Og det er nettopp det som gjør aktivitetscampen til Røa unik. Barna får en smakebit av mange ulike idretter, og målet er at alle oppdager minst én ny aktivitet de blir glade i.

Basketball og gode vibber med Persbråten Basketballklubb

Persbråten Videregående skole er til vanlig huset til en haug med elever i ungdomsalderen. I sommer har det dog blitt omgjort til Persbråten Basketballklubbs base for sommercampen deres. Her har en guttegjeng samlet seg for å terpe på basketball ferdighetene sine og ha det gøy med venner. Blant disse er Leon (13), Augustin (12) og Emil (12). De tar oss godt imot og inkluderer oss i flere spill og kamper.  

Det første vi prøver ut er knock-out. Vi står i rekke og prøver å treffe kurven. Målet er å slå hverandre ut ved å skåre poeng. Gutta leverer godt på poeng, og bestemmer seg for å være greie med oss. I stedet for å ryke ut, får man heller minus poeng. De med flest minus poeng ved rundens slutt, taper. Det blir etter hvert svært gøy og intenst. Å telle poeng har både vi og gutta glemt. Etter en liten drikkepause står en 3v3 for tur. Basketball talentene spiller godt og vinner til slutt fortjent.  

I etterkant slår vi av en liten prat med gutta. På spørsmål om hva det beste med sommercampen er svarer Leon (13) kontant.  

- Det beste har vært å lære om ting som gjør en god pointguard god – det kan jeg bruke i mitt eget spill, forklarer Leon (13).  

Emil nikker anerkjennende. Han har også lært mye nytt han kommer til å få bruk for i basketballkarrieren sin. Han legger også til at han kommer til å savne vennene sine – gamle, som nye.  

Fotballkos og nystekte vafler hos Grüner IL 

Grüner stiller sterkt med fint vær, fotball og vafler. Vi ble møtt av fire unge instruktører og fotballengasjerte barn som var klare for vafler. Klubben har et herlig tilbud med vafler som en ekstra godbit for deltakerne.

Salaman (14) er ikke målvakt, men trives i mål også!

I vaffelkiosken var det ulike kallenavn for vaffeltoppingen, her kunne du velge mellom mild, medium og sterk som tilsvarer jordbær, bringebær og blåbærsyltetøy. Drømmen til vaffelmaestroen i kiosken var nemlig å åpne en egen kebabsjappe!  

Vi møtte Salaman (14) som spiller fotball i fritiden. Han forteller oss at han ofte spiller fotball i bingen sammen med venner når det ikke er treninger eller kamper.

- Jeg vil bli bedre i fotball, og dette er fin mulighet til å trene sammen med venner, forteller Salaman (14).

Videre forteller han at han var med på fotballskolen til Grüner IL i fjor, og året før det igjen. Salaman (14) og resten av gjengen synes det er gøy å spille fotball hele dagen og gleder seg til neste uke.

Grorud IL 

På Grorud har en god kompisgjeng samlet seg inne i klubbhuset til Grorud IL. Etter en lenger økt med fotball nede i hallen, spiller de FIFA i pausen før aktivitetene fortsetter. På agendaen i løpet av uken står også blant annet bordtennis, kanonball og tennis. Aktiviteten er av lav terskel og alle i nærområdet er velkomne.  

Blant instruktørene er spillere for U21- og A-laget. Blant disse er Musa (19). Han stortrives med å tilbringe sommerdagene sine med barn og unge fra Grorud. Han viser til hvor godt tilbudet er, og hvor viktig det er for mange som kanskje ikke har andre planer i sommer.  

“Det er helt fantastisk for oss å gi et tilbud til de yngre i nærområdet!”

Musa (19) legger også til at han gjerne skulle hatt et liknende tilbud da han var ung selv. Resten av instruktørene som også er fra lokalmiljøet kunne ikke vært mer enig. Mye av motivasjonen deres har grobunn i nettopp dette; å skape gode minner for barn og unge.  

Ungdomsinstruktørene står klare til å ta imot alle!

Idrettssommer 2023

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel