July 21, 2023

- Jeg skal spille fotball så lenge jeg lever!

Fellesferien er godt i gang, men det er sommeraktiviteten i Osloidretten også! Det arrangeres alt fra aktivitetscamper hvor man tester mange ulike idretter til åpen hall. Her er ukens øyeblikk fra uke 29.

Åpen hall med Ullern IF Basket

Ullern IF Basket har i sommer brukt Ullern flerbrukshall som arena for aktivitet. De har hatt åpen hall hvor alle som vil har kunnet komme for og trene basket, eller bare ha det gøy! Hallen er åpen fra kl. 10-16 og alle om vil og kan, er velkomne.

Anniken (23) og Selma (20) var hallansvarlige og driver selv med basket. De synes det er koselig å se at det er så mange som benytter seg av tilbudet.

- Det kommer folk fra mange ulike klubber som kan spille mot hverandre og trene sammen. Det synes jeg er veldig kult, sier Anniken (23).

Det går i mange kast i løpet av en dag hos Ullern..

Jentene forteller også at de skulle ønske de hadde et liknende tilbud da de var yngre. Hallen har blitt til en møteplass for barn og unge fra hele byen og Selma (20) forteller at det er mange ivrige deltakere som spør om de kan holde på lenger enn tilbudet er tiltenkt.

Vi tar en prat med noen av deltakerne som står og skyter på kurven. Victor, som spiller for klubben EB-85 til vanlig forteller at har vært her i 6 timer hver dag - fra start til slutt. Han forteller videre at han er her for å bli bedre i basket, men har også møtt og fått mange nye venner.

- Det beste med å være her er å spille basket, presiserer Victor.  

Fotballskole hos SK Sterling

Nytt av året er SK Sterlings fotballskole, som i år arrangeres på den nye kunstgressbanen på Jordal. Kombinasjonen av fotball og strålende sommervær gir et godt oppmøte på fotballbanen denne dagen. Den første vi treffer på er Abdi, en av klubbens ildsjeler som har bidratt helt siden 2008.

- Velkommen, velkommen! Roper han og tar oss godt imot.

Abdi har overlatt alt ansvaret til ungdomsinstruktørene denne uka, og sender oss videre ut. I dag er ansvaret overlatt til Sahra. Bare 20 år gammel, men med stålkontroll på de ivrige unge fotballspillerne. Sahra forteller at det er mange påmeldte denne uka, og at fotballskolen er godt planlagt. Det er også her vi møter Mustafa, en 15-år gammel satsende fotballspiller, som nå har sin første sommerjobb. De har begge tatt flere trenerkurs og har god erfaring med å lede aktivitet.  

Sahra, Abdi og Mustafa koser seg på jobb i strålende vær!

Sahra forteller at deltakerne blir delt opp i mindre grupper, og så er det forskjellige øvelser og teknikktrening før alle spiller en kamp på slutten av dagen. De serverer også mat hver dag, så det er nok av tid til å ta en pust i bakken og henge med de andre.

Vi tar også en prat med et par av deltakerne på fotballskolen. De forteller litt om hvordan uka har vært så langt, før en av dem bryter ut følgende:

Jeg skal spille fotball så lenge jeg lever!

Og med det som mål tenker vi at fotballskolen har gjort akkurat det den skulle – gitt idrettsglede og motivasjon til å fortsette med idrett så lenge man kan og vil.  

Allidrett og moro med Monolitten IL 

Smestad skole har i sommer blitt brukt til mye annet enn skole. Monolitten IL har nemlig tatt over arealene og vartet opp med et variert aktivitetstilbud! Når vi stikker innom jobber deltakerne med koordinasjon. Målet er å bli vant til å bruke motorikken som man ellers ikke ville gjort - på den måten får man bedre kroppsbeherskelse.  

Ansvarlig for dette er Thierry Kopp. Som professor i idrettsfysiologi, vet han alt om nytteverdien slik trening kan ha. Han forteller at deltakerne gjør store fremskritt i løpet av uka, og at han ser hvordan de bruker det de lærer inn i vanlige aktiviteter som fotball og basketball.  

- Vi fokuserer på to ting; det ene innebærer øvelser for motorisk utvikling, og det andre er en form for styrketrening tilpasset barn, forklarer Kopp.  

I tillegg til dette, legger Kopp og ungdomsinstruktørene også stor vekt på å ha det gøy! I løpet av uken er de også innom aktiviteter som fotball, basketball, bordtennis og diverse leker både i hallen og ute. Nuno (8) er en av deltakerne som er glad i aktivitetstilbudet – noe han også er svært glad i, er drikkepausene. Ved hver drikkepause, spurter han inn til garderobene for å fylle på med vann før han er ute og koser seg igjen.  

Aktivitet, sol og idrettsglede - akkurat slik vi vil ha det!

Sommercamp i regi av Romsås IL

Sommercampen på Romsås er for alvor i gang, og det er ingen tvil om at Romsås IL har lykkes i å skape et helt fantastisk miljø for deltakerne sine denne sommeren! Klubben tilbyr forskjellig aktivitet, som innebærer fotball, håndball, frilek, dans og mye mer. Det er egne Romsås gutter og jenter som stiller som instruktører, så her er alle lokalt kjente.

Når vi tar turen innom campen spilles det fotball ute på Humleby kunstgressbane. Noen øver på langskudd, imens andre spiller småkamper. Så tidlig på dagen har man nemlig fått frihet til å velge selv hva man ønsker å gjøre. Senere legges det opp til mer organisert aktivitet med diverse øvelser.

Toari var blant spillerne som viste sin klasse i kampen

Før den organiserte delen starter, utfordrer vi i sommerteamet deltakerne til en liten fotballkamp. Vi rekrutterer med oss noen ungdomsinstruktører på laget, og er klare for kamp. På motsatt banehalvdel har deltakerne mobilisert og stiller med en mannsterk tropp!

Vi spiller godt og får en tidlig 2-0 ledelse, men vi blir for komfortable og ledelsen glipper raskt. For kort tid etter, står det nemlig 2-2, og kampen lever for fult! Det er lenge en jevnspilt kamp, men etter et fint gjennombrudd får vi nok en nettkjenning, og stillingen er 3-2. Det er varmt på dagen, og det tærer på alle spillere. Vi bestemmer oss for å gi oss på topp, og konkluderer med seier etter besøket hos Romsås IL.

Basketcamp med Centrum Tigers

Tradisjonen tro, presenterer Centrum Tigers nok en gang basketballcampen deres. Den utspiller seg som vanlig inne i Vulkan flerbrukshall, der flere barn og unge også har tatt turen innom for å terpe på basketball ferdighetene. Da vi kom på besøk, øvde deltakerne på ulike finter og skudd.

Blant disse var Adam (12) og Leo (12) som syntes det beste med campen var å få inn ekstra trening i løpet av sommeren. De har dessuten dyktige instruktører og en flott hall med mange kurver. Her kan man spille lenge med sikte om å bli den neste basketball-stjernen. På spørsmål om hvem gutta ser mest opp til, er de litt usikre, men de blir enige om at Kobe Bryant er høyt oppe på listene.

Johan (23) er trener ved basketballcampen og kan fortelle at det kommer barn fra over hele byen for å delta. Han legger videre til at de er svært fokuserte, og har et høyt aktivitetsnivå. Det vil altså si at på lik linje med tidligere år, så har Centrum Tigers stått på hele sommeren og levert aktivitet av høy kvalitet!

Godgjengen hos Centrum Tigers!

Camp Linderud signert Linderud IL

Solen skinner over Linderudbanen, hvor Camp Linderud arrangeres igjen. I år ligger hovedansvaret hos Magnus, men han får god hjelp av andre ungdomsinstruktører også.  

Camp Linderud er kjent for sitt mangfold i idrettsaktiviteter. Magnus forteller at barna skal innom flere ulike idretter, og neste uke skal de til og med få prøve seg på cheerleading! Dette gjør Camp Linderud litt annerledes enn de andre tilbudene og gir en morsom utfordring for deltakerne, forteller han videre.

Det viktigste er at barna kommer seg ut og gjør noe annet enn å bare sitte på mobilen. Her kan de prøve mange ulike idretter på kun én uke!

Magnus forteller videre at en av de viktigste egenskapene ved Camp Linderud er at den er lavterskel. Det er ingen påmelding, ingen krav og alle kan kan komme innom. Han forteller at det strømmer på med barn utover dagen - da står ungdomslederne klare til å ta dem godt imot.  

Marcus (6) er en av de som stilte til kamp

Etter praten med Magnus tar vi turen ut av klubbhuset og ut på fotballbanen. Der finner vi Daniel (11) og Kirubel (10), som øver på fotballskudd i finværet. Vi i sommerteamet utfordrer dem til en straffekonkurranse, der vi også tok seieren! Guttenes konkurranseinstinkt er tydelig til stede, så de utfordrer oss til en fotballkamp. Og selv om også denne kampen endte med seier til oss, ble det understreket at det ikke er seieren, men deltagelsen og fellesskapet som virkelig betyr noe her på Camp Linderud.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel