June 25, 2021

"Kan du ta bilde av oss"?

Et innblikk i første ukens øyeblikk med sommeraktiviteter

I åtte uker skal nesten 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. På slutten av hver uke deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer og dens tilbud.

Ukens øyeblikk (uke 25)

Osloidrettens Ungdomsnettverk

Den aller første uken i årets idrettssommer, og hele syv uker med muligheter til å prøve ulike idretter og bli kjent med nye venner ligger foran oss. Denne uken har det vært masse aktivitet og vi har prøvd å besøke så mange aktivitetstilbud som mulig. Noen av besøkene kan dere lese om her.

Sommercamp med Oppsal IF Håndball (Bydel Østensjø)
Blinkskudd fra kanonball-kampen hos Oppsal IF Håndball

Hos Oppsal IF Håndball møter vi nesten 80 barn, fordelt på arenaens tre spilleflater etter aldersgruppe. Campens program er nøye uttenkt og planlagt av ukens aktivitetsleder, Synne Vestbakken Wikstrøm (22). Det er klubbens juniorspillere som er engasjert som trenere på campen. Én av dem er Alva (15), som har ansvar for de aller minste barna. Alva forteller at ukens deltakere kommer fra mange forskjellige områder, men alle er på gruppe med minst én de kjenner fra tidligere. Oppsal sin sommercamp fokuserer på å tilby varierte aktiviteter, med håndball som hovedfokus. "I løpet av uka er både skogstur, utelek, dans, akrobatikk og ballspill på planen", sier Synne.

Titan Fekteklubb (Bydel Vestre Aker)
Lolia (7) og Patricia (8)

I idrettshallen hos Titan er det god lyd i hallen når vi kommer, og rundt 12 engasjerte barn snakker om aktiviteten som akkurat var skjedd. Hovedtrener Katarina og instruktør Bethlehem omringes av barna. Plast-sverd ligger klare til bruk, og barna får på seg masker for å beskytte ansikt og øyne. Det er tydelig at det er stas med utstyr. Lolia (7) og Patricia (8) står hviskende bak trener Katarina, og lurer på om vi kan ta bilder av dem. De var ikke sjenerte lenge og når kameraet var fremme sto de klare for posering og bilder, det var kanskje litt ekstra stas.

Fighter Kickboksing (Bydel Sagene) 

Full konsentrasjon hos Fighter

En av europas største kickboxingklubber arrangerer sommerskole med formål om å introdusere nye barn til idretten. Pågangen er så stor at de måtte utvide tilbudet for å få plass til alle. Godt oppmøte ble det. Her har barna muligheten til å lære grunnleggende teknikker, om et sunt kosthold og kampidrettens viktigste verdier.

«Det aller viktigste barna lærer gjennom å drive med en slik type idrett er disiplin, ydmykhet og respekt, samtidig som det øker selvtilliten hos flere av utøverne. Idretten fører også til bedre skoleprestasjoner for de fleste. Vi har pratet med skoler i nærområdet og får et inntrykk av at konsentrasjonsevnen bedres blant de barna som driver med kampidrett».
- Daimi (47), hovedansvarlig for sommerskolen

Sagene IF (Bydel Sagene) 

Judojenter hos Sagene IF!

I Bjølsenhallen like ved Akerselva er Sagene IF godt i gang med både innebandy og judo. Rundt 15 barn sitter på rekke og rad og har akkurat hadde fått utdelt hver sin hvite kampdrakt. Det er en spent gjeng som sitter å lytter når trenere forklarer ulike posisjoner og hva de skal drive med. Det er ikke lange tiden som går før de står på en lang rekke, klare for oppvarming.

I forkant av treningen spør en av instruktørene om ikke vi har lyst til å prøve Judo. Heldigvis er Sagene IF godt rustet for alle aldersgrupper, så vi fra sommerteamet er ikke vanskelige å be. Kort tid etterpå sitter to av oss klare i hvite drakter sammen med barna. Vi fikk sansen for de viktigste begrepene, og kjørte på med oppvarming. Fokuset lå på å varme opp kroppen og gjøre seg klar for nødvendige bevegelser, for eksempel å slå hjul og forover- og bakover rulle. Vi måtte etter hvert reise videre, men aktivitetene fortsatte i fullt kjør.

Kollenhopp (Bydel Vestre Aker)
Ivrig og ung hopper

Oppe i Midtstubakken finner vi Kollenhopp som driver med aktiviteter fra morgen til kveld, for små og store. De prøver seg på alt fra rulleski, rulleskøyte-bandy til hopp i ulike bakker med dyktige instruktører. For nybegynnerne var dette en mulighet til å bygge et solid fundament, men også en sjanse for å videreutvikle eksisterende ferdigheter for andre. I tillegg til dette har de arrangert konkurranser med kommentatorer og til og med fått landslagsutøvere på besøk. Dette legger grunnlaget for en begivenhetsrik uke man sent vil glemme.  

«Fordelen ved å drive med for eksempel skihopp er det ekstremt bra miljøet som dannes blant trenere og utøvere, og den enorme variasjonen innenfor ulike aktiviteter vi driver med. Det gjenspeiles i tilbudet vårt, der vi driver med masse forskjellig.» - Hege Furfjord, en av de ansvarlige for arrangementet  

Oslo Bordtennisklubb (Sagene)

I hallen hos Oslo Bordtennisklubb er vi omringet lyden av sprettende ping-pong baller og barn ved nesten alle bord. Et kjent fjes fra i fjor, Theodor (19), er med som instruktør også denne sommeren og ser frem til de kommende ukene med sommeraktivitet.

Theodor og Mirga forklarer spillets regler

Enkelte dager har Oslo Bordtennisklubb et samarbeid med Fighter kickboksing, og gjengen vi møter skal snart over å prøve kickboksing for første gang. Mirga (21) er også med som instruktør denne sommeren og kan fortelle oss at det er variert hvem som er med gjennom sommeren. Akkurat i dag er de rundt 14 barn, og i går var de rundt 20. Både utøvere fra egen klubb og nye barn er med og prøver ulike bordtennis aktiviteter denne uken.

"Det er et bra tiltak ar vi unge kan få sommerjobb med støtte fra kommunen. Det er fint med et åpent tilbud der alle kan delta og det koster bare 50kr i uken."
- Theodor (19), instruktør

Som dere ser har det vært en innholdsrik uke. Denne sommeren er det garantert mange fine øyeblikk i vente. Vi gleder oss og det er vi ikke alene om!

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel