July 23, 2021

"Det viktigste er ikke å vinne"

Ukens Øyeblikk (uke 29)

Osloidrettens ungdomsnettverk

Sommerens fjerde uke har passert og vi legger nok en aktivitetsfylt uke bak oss. Til tross for et litt lavere deltakerantall grunnet fellesferie er det fortsatt ingen tvil om at idrettsgleden er like stor! Her er ukens øyeblikk fra uke 29;

Håndballskole hos Holmlia Sportsklubb

Holmlia Sportsklubb sin håndballavdeling arrangerer håndballskole for barn og unge denne uken. Vi i sommerteamet til Oslo Idrettskrets tar derfor turen innom allerede første dag av tilbudet!

UNGE INSTRUKTØRER: Håndballskole hos Holmlia Sportsklubb

På grunn av finværet er aktiviteten flyttet utendørs de første timene og vi blir tatt godt imot av klubbens unge instruktører. En av instruktørene forteller at dagens fokus er å bli godt kjent! De aller fleste barna er fra nærmiljøet, men går på forskjellige skoler. Det vil derfor være viktig å etablere trygge rammer slik at alle får en fin uke. Dette er også noe en av håndballskolens yngste deltakere, Don, kan bekrefte;

“Det beste med dette er at vi får lov til å løpe masse og jeg har blitt kjent med nye mennesker”  - Don (7 år), en av deltakerne

Jakob (7) er også med på håndballskolen. Han og Don har blitt godt kjent. Don har til og med fått kallenavnet “The Flash”, ettersom han er superrask! Vi blir derfor utfordret til flere konkurranser hvor vi alle gjør vårt beste! Denne gangen vinner heldigvis vi, men det er selvfølgelig omkamp neste år igjen!

Gjengen med instruktører forteller oss også om ukens aktiviteter. Det skal øves på både ballkontroll og skuddteknikk, men gjennom lek og moro. Slik introduseres håndballen for barna på Holmlia dag for dag. Som en ekstra fin avslutning skal uken avsluttes med felles håndballturnering og is til alle!

Rett før vi reiser videre tar vi også en prat med Manahil. Hun oppsummerer det ganske fint:

“Det er bare gøy å leke, man tenker ikke på å vinne” - Manahil (11)

Veivet Sportsklubb

På Veitvet er de fullt i gang med aktivitet! Her er det mye som skjer. Det er lek og moro inne med kortspill, brettspill og playstation 4 . Det er også aktivitet på fotballen! De har fått muligheten til å prøve nye aktiviteter som blant annet en liten introdukjson på Cricket. De holdt på videre med en-spretten. Det er et fint samhold her! Mange av barna kjenner hverandre fra Veitvet skole og det er en del søsken.

"Det var ikke veldig gøy å være inne!" (lederen vant tre runder "Uno" på rad og det endte opp med at leder måtte rydde fordi barna bare dro ut)

Mot slutten av besøket ble også sommerteamet til OIK utfordret til en fotballkamp mot mange av barna! Dette tok Aswad og Ehtsham på sine skuldre og vant til slutt 3-0 mot 5 av barna som mente de skulle "knuse oss"  

Det avgjørende målet!

Innebandy hos Haugerud IF

Rett ved Haugerudhallen, så finner vi deres innebandyskole for 1-3 klassinger. Det er et åpent tilbud for alle, så det er bare å møte opp litt før aktiviteten starter. Dere blir registrert før aktiviteten blir satt i gang. Utlån av nødvendig utstyr for aktivitet får du lånt av Haugerud innebandy. Det er lurt å komme i lett treningstøy, der aktiviteten foregår innendørs.  

Haugerud innebandy

Nå står vi på Haugerud sin utendørs innebandybane sammen med en av deltakerne av aktiviteten Maher (9). Han driver å spiller innebandy og koser seg på innebandybanen. Det kommer kjempe klart frem at de synes det var morsomt med aktivitet midt i sommerferien. «Var det mååål» sier han etter at en av instruktørene prøvde å score mål på han. Maher (9) og de andre deltakerne av aktiviteten spiller nå kamp sammen med instruktørene og noen fra sommerteamet vårt. Det er en bra kamp, og Maher får scoret kampens første mål.

Cricketskole arrangert av Vestli Cricket

Første slaget!

Vestli Cricket har i år samarbeidet med Tøyen Sportsklubb for å kunne introdusere Cricket til barn og unge i bydel Gamle Oslo. Vi tar derfor turen innom Tøyen Arena for å sjekke ut tilbudet. Så fort vi trer inn i hallen hører vi lyden av heiarop og skudd som går både langt og kort. Rundt halvparten av deltakerne som er med prøver nemlig cricket for aller første gang! Heldigvis stiller Vestli Cricket opp med flere instruktører, slik at de mange reglene i sporten følges.

Vi i sommerteamet til Oslo Idrettskrets klarer heller ikke å la vær å prøve en runde selv. Men til tross for en bred og variert idrettsbakgrunn og en gjennomsnittsalder på 20 år i sommerteamet, må vi se oss slått av disse barna. Uansett blir vi alle enige på veien hjem om at dette har vi lyst til å prøve igjen!

Camp Linderud

Her hos Camp Linderud er det opplegg hver dag, i hele fem uker. Det er alltid noen voksne på klubbhuset, banen er åpen og hallen er i bruk. Dette så barna kan komme når de ønsker, og når det passer best for dem. Det er alltid noe mat og drikke på klubbhuset, mulighet for spill eller bare skravling. Fokuset for campen er lek, moro, aktivitet og å skape gode sommerminner. I tillegg til sommeraktiviteter og moro, får de besøk av 2 trenere fra en idrett hver tirsdag, onsdag og torsdag. Disse to trenerne er da i tillegg til campleder og fem instruktører.

Robin Sitter (Christiania Lacrosse) og Andrea Skjellet Granerud (BI Lionesses Lacrosse)

Hver torsdag er det Lacrosse på Camp Linderud og denne torsdagen er ikke et unntak.
Det er nesten 20 barn som løper rundt med Lacrosse utstyr som Robin Sitter (27) og Andrea Skjellet Granerud (25) har tatt med seg. Aktiviteten har akkurat startet og barna leker haien kommer. Da er det viktig og ikke miste ballen mens man løper fra haiene.

Planen for høsten er å starte opp Lil Tigers Lacrosse hos Linderud IL som det første barnelaget innen Lacrosse i Norge. Andrea legger til at dette vil øke bredden i tilbudet hos Linderud IL.

Fornøyde barn venter på sin tur i haien kommer. Team-følelsen er på topp!


På tirsdager er det cheerleading som er på planen og hver uke kommer det ivrige trenere fra Fame som er klare for å lære bort noen triks. Først viser de hvordan det skal gjøres, før de hjelper barna med å prøve selv. Litt show fra instruktørene er populært og barna står med store øyne når de ser hva de skal få prøve på.

Øver på nye stunt, med litt hjelp fra trener-teamet


Det viser seg at cheerleading kan være både litt vanskelig og litt skummelt. En av barna synes også det er litt rart å bli tråkket på når noen skal helt opp på toppen av pyramiden. Likevel er mestringsfølelsen stor når barna lykkes og det er stigende lydnivå i hallen hos Linderud IL!

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel