July 7, 2020

Vålerenga Trolls sin sommercamp

Amerikansk Fotball, jenter, spill


I åtte uker skal over 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Allerede fra første sommerferieuke var flere idrettslag i gang, og Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Vålerenga Trolls sin sommerskole (Bydel Gamle Oslo)

Hadi Mohamed, Osloidrettens ungdomsnettverk

Vålerenga Trolls har i samarbeid med Oslo idrettskrets rigget opp til «Introduksjon i amerikansk fotball-uker». Ukene arrangeres over to uker og for forskjellige alderstrinn. I Uke 27 ble det arrangert Airball for barn fra 10 til 14 år. Uke 28 slo de til med Flagg fotball for de litt eldre der unge fra 13 til 17 ble fikk muligheten til å prøve seg på en idrett som var ny for de fleste og generelt er ny for Norge.

På Kampen kunstgress rett ovenfor det nye Jordal Amfi var det unge og litt mer erfarne trenere som ga et supertilbud for de som ville prøve seg.Fra mandag til Fredag i to uker stilte de opp med baller og utstyr til deltakerne. Dette satte barna stor pris på og de storkoste seg da vi snakket med dem. Særlig jentene som nesten ikke hadde tid til å prate med oss. Amerikansk fotball er enda ikke så stort i Norge, men med årene blir det flere og flere som melder seg på og tiltak som dette styrker rekrutteringen. Vålerenga trolls er en av få klubber som har damelag her i Norge. Damelaget ble dannet våren 2014, og har de siste årene jobbet med å bygge opp en solid gruppe spillere. De er i overkant av 25 aktive medlemmer, men trenger stadig flere, og ønsker nye spillere hjertelig velkommen på trening. Sommerskolen er et perfekt sted å rekruttere unge jenter sier treneren på feltet.

For å engasjere mer og tiltrekke flere, er sommerskolen organisert slik at man kan fortsette med amerikansk fotball etter sommeren også. Det koster en hundrelapp å delta en uke, i tillegg til en ukes aktivitet får du et medlemskap i klubben, en T-skjorte, 1 treningssamling i løpet av høsten 2020, frukt, kjeks og enkel mat.

For å lese mer om Vålerenga Trolls trykk, HER.

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel