June 17, 2022

Velkommen til idrettssommeren 2022

Årets idrettssommer har endelig startet!

Astrid Stenvold og Jamil Dost, Osloidrettens Ungdomsnettverk

En sommer fylt med idrettsaktiviteter over hele Oslo. Gjennom ni uker skal barn og unge få prøve ulike sportslige aktiviteter, og gleden rundt dette. Kanskje oppdager de nye idretter, finner seg en ny favoritt eller en ny glede og verdi i sin idrett. Like viktig blir også det utenomsportslige. Idrettssommeren vil bidra til glede, latter, gode samtaler og å forme nye vennskap.

Oslo kommune har bidratt med økonomisk støtte som Oslo Idrettskrets har fordelt til omtrent 50 idrettslag. Disse midlene skal gi flere barn og unge muligheten til å delta på aktiviteter i sin bydel, og gjennom sommeren skal vi dokumentere og gi dere et innblikk i dette.  

Sjekk kalenderen for aktiviteter i din bydel

Hvem er vi? 

Flere fra Oslo Idrettskrets sitt ungdomsnettverk, både nye og gamle, har i år fått muligheten til å være med og dokumentere all den fantastiske aktiviteten. Tidligere sommere har vært en stor suksess, og vi gleder oss til en ny idrettssommer. Årets sommerteam består av Aswad Iqbal, Jamil Dost, Sajandan Rutthira, Nina W. Thorstad, Yassin Merabet, Astrid Stenvold, Ehtsham Nawaz og Caroline Saastad.

Fra venstre: Aswad Iqbal, Jamil Dost, Sajandan Rutthira, Nina W. Thorstad, Yassin Merabet og Astrid Stenvold. Fraværende: Ehtsham Nawaz og Caroline Saastad.

Vi har store planer for @osloidrettskrets og osloidrett.no. Hver fredag kan man lese om ukens øyeblikk, der vi deler historier fra uken som har gått. Vi vil også skrive saker der ulike idretter er i fokus, samt artikler fra klubbesøk vi har vært på. Kanskje finner du en artikkel om din favorittidrett eller en historie fra ditt idrettslag? Noe av det vi gleder oss mest til, er å dele sommerens hjertesaker her på osloidrett.no. Gjennom sommeren vil det publiseres litt lengre saker om temaer som er spesielt viktige i idretten.

Disse hjertesakene får et ekstra fokus i sommer

Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold, og i år feirer vi at det er 50 år siden homofili ble avkriminalisert i Norge. I idretten streber vi etter idrettsglede for alle, uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. De siste årene har vi sett flere kampanjer og tiltak for et mer inkluderende idrettssamfunn, men det er likevel ingen hemmelighet at idretten fremdeles har en vei å gå. I denne hjertesaken ønsker vi å belyse hvordan idretten jobber for åpenhet, inkludering og like muligheter for alle, uansett hvem man er som person.

Ungdom i sommerjobb vil også være en av sommerens hjertesaker. Ungdommen er en av sommerens desidert viktigste ressurs, og uten osloungdommen ville ikke årets idrettssommer vært mulig å gjennomføre på samme måte. Ungdommer stiller opp som trenere, dommere, tilsynsvakter og mye mer. Med 2022 som frivillighetens år, må vi heller ikke glemme de mange frivillige som sørger for at hjulene går rundt. Både yngre og eldre jobber iherdig for å sørge for at sommertilbudet blir så godt som mulig, og dette ønsker vi å sette et ekstra fokus på i år.

Økonomi som barriere: Oslo er en by med store forskjeller, og økonomi er en barriere for mange. Økonomiske utfordringer kan hindre aktiv deltakelse, og kan derfor bidra til å øke de allerede eksisterende forskjellene. Ved å arrangere lavterskeltilbud for en billig penge, ønsker Osloidretten å introdusere flere barn og unge for idrettsaktiviteter og gi dem en mulighet til å oppleve sosialt samhold. Ved å senke den økonomiske barrieren, åpner man porten for høyere idrettsdeltakelse samtidig som man nedkjemper samfunnsforskjeller.  

Idrett for alle: Idretten er og skal være for alle. Ved å arrangere et så bredt sommeraktivitetstilbud som Osloidretten er i ferd med å gjøre, sørger man for å inkludere så mange som mulig. Gjennom inkluderingstiltak er man med på å skape et mangfoldig og åpent samfunn som er en stor styrke for videre utvikling. Mangfold er et begrep som favner bredt. Det handler om alt fra likestilt inkludering av kjønn til inkludering av de med minoritetsbakgrunn og flyktninger – samt mye mer. Ved å åpne idretten for alle, åpner man også samfunnet for alle.

Verdien av idrettssommer: Vi ser på idrettssommeren som et av Oslos viktigste inkluderingstiltak, gjennom å aktivisere både små og store. Dette har vi sett glimt av både i 2020 og 2021 – og alt tyder på at årets idrettssommer leverer til samme forventninger. Idrettslagene skaper aktiviteter som gir Oslos barn og unge mulighet til å bruke fritiden på å kose seg med idrett, venner og fantastisk sommervær. Osloidrettens sommerteam vil i løpet av sommeren skrive en lengre artikkel om nettopp dette.  

"Vårt håp er at byens innbyggere benytter seg av mulighetene til å lære om nye idretter, få nye venner og kanskje finne en ny fritidsaktivitet. Vi gleder oss til å se dere på en aktivitetsflate i ditt nabolag"
- Tone Holm Dagsvold, avdelingsleder for klubbutvikling og inkludering Oslo Idrettskrets
Noen glimt fra fjorårets idrettssommer!

Idretten i fokus og klubbesøk

I løpet av sommeren vil årets sommerteam bite seg fast i ulike idretter, og ved bruk av Instagram reels gå i dybden på både organiseringen og utøvelsen av idretten.

Vi vil også publisere videoer om forskjellige særegne aktivitetstilbud som organiseres i Oslo. Vi viser frem noen av de beste øyeblikkene, og fremhever engasjementet bak de ulike arrangementene.  

Sommerens fotokonkurranse

Gjennom sommeren vil det bli arrangert en foto- og videokonkurranse, hvor alle idrettslag har mulighet til å vinne en premie. Temaet for konkurransen baserer seg temaene for hjertesakene, og hvert tema går over en eller to uker. Alle som vil kan delta på konkurransen, både enkeltpersoner og idrettslag. Dersom du som enkeltperson deltar og vinner, vil premien gå til det idrettslaget du har en tilknytning til eller som du ønsker å støtte. Hvert vinnerbilde vil bli premiert med kr. 2000.  

For å delta i konkurransen må du poste en video eller et bilde på Instagram eller Facebook og tagge @osloidrettskrets og #idrettssommer. Her er det kun fantasien som setter grenser!  

Ukestemaene er som følger:  
Uke 25: Pride  
Uke 26 og 27:
Ungdom i sommerjobb  
Uke 28 og 29:
Økonomi som barriere
Uke 30 og 31:
Idrett for alle  
Uke 32 og 33:
Verdien av idrettssommer  

Lenker til sosiale medier og aktivitetskalender

Aktivitetskalenderen kan du finne frem til å ved følge denne lenken. Artikler vil fortløpende publiseres på osloidrett.no og deles på våre sosiale medier:

Idrettssommer 2024

8 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel