June 23, 2022

Vi er alle et lag!

Basketball er en verdenskjent idrett. Det er en idrett som passer for alle, med et bredt spektrum av kulturer og musikk som knyttes til idretten. Dette øker fellesskapsfølelsen, og engasjementet rundt idretten er høyt i hele verden.

Yassin Merabet og Ehtsham Nawaz, Osloidrettens Ungdomsnettverk

I fjor startet Oppsal Basket å søke midler fra Oslo idrettskrets for å arrangere sommeraktiviteter, ettersom de så at det trengtes i nabolaget.

Sommertilbudet har gitt klubben en positiv påvirkning når det gjelder medlemstall. Basketklubben fikk 100 nye medlemmer etter sommeraktivitetene i 2021.

Basket er utrolig populært også denne sommeren, og de 100 plassene ble fullbooket raskt. I år har Oppsal basketballskole lagt opp til enda bedre basketaktivitet enn tidligere, og arrangerer hele tre uker med basket for deltakerne. Etter to år med korona, kjedsomhet og avslapning hjemme, har klubben prøvd å gjøre det beste ut av arealene de har. Klubben opprettet blant annet en spleis hvor de samlet inn 70.000 kr, som ble brukt til å male og tegne basketballbaner i nærområdene. Det er høy pågang i idrettshallene i Oslo, og derfor viktig å tenke kreativt. Sportslig leder, Darko Lukic, hevder at Oppsal basket med dette har skapt en ny revolusjon innenfor basketball på Oppsal og gjort basket ekstremt populært på Oppsal.

Darko Lukic (sportslig leder) forteller:

- Jeg er utrolig glad for ungdommenes innsats og nabolagets engasjement for basketball det siste året. Jeg må si jeg er positivt overrasket og fikk kun det beste ut av dette. Uten nabolagets og ungdommens engasjement hadde vi ikke kommet så langt som vi har kommet i dag.
Darko Lukic (Sportslig leder)

"Basketball er mer enn idrett, det er en kultur og en livsstil full av spenning", nevner Darko

- Norges Basketballforbund sin visjon er “basketball mer enn idrett” og verdiene til basketforbundet er inkluderende, gøy og målrettet og det er dette vi har fokusert på i klubben!

Darko Lukic driver ikke kun med basketballskole på sommeren, han tilbyr også andre aktiviteter når barn og ungdommer først er i idrettshallen. Han har tilrettelagt dagene godt med at vi de får vekslet mellom basketball, lek, og ikke minst gaming, med kun basketballspill. Dette gjør at klubben skaper sosialt samhold blant barna og ungdommene, der de ikke blir lei basketball, men vil ha gleden til å komme tilbake hver dag å ha det gøy. Sommeraktivitetene i år koster 300kr per person som inkluderer at de får utdelt frukt, drikke og nok næring i en hel uke slik at de holder energinivået oppe.

To av de unge instruktørene

Felleskapet i Oppsal Basket har bidratt med å få tidligere landslagsutøvere til å instruere for barna. Tilsammen er det 19 instruktører og mange av disse er unge. Instruktørene er dyktige og engasjerer seg høyt for nærmiljøet og veksten av idretten i klubben.

Fremtidsplanene til Oppsal Basket er å utvikle flere trenere med lisens, slik at kvaliteten på treningene er gode og at alle trives på riktig nivå. Darko forteller også at han vil satse på ungdommen som ressurs og utvikle dem som både spillere og trenere.

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel