July 29, 2021

Camp Lambertseter

Camp Lambertseter er en allsidig aktivitetscamp som skal være morsom og åpen for alle.

I åtte uker skal nesten 80 idrettslag bidra til en sommer fylt med idrettsglede for store og små. Osloidrettens ungdomsnettverk har benyttet muligheten til å ta en nærmere titt på tilbudene. Her deler vi glimt og øyeblikk fra tidenes aktivitetssommer.

Jamil Dost, Osloidrettens Ungdomsnettverk

Ikke langt unna Lambertseter Stadion finnes det en unik camp bestående av svømming, bryting og friidrett! Campen er et samarbeid mellom Lambertseter Svømmeklubb, Lambertseter Bryteklubb og Lambertseter Friidrett, som har resultert i en allsidig aktivitetstilbud der barn og unge får muligheten til å prøve flere nye aktiviteter. Med omtrent 90 barn til stede og flere unge instruktører på plass ligger Camp Lambertseter an til å bli en kjempesuksess.

Det har blitt delt inn i grupper på om lag 30 barn og unge, som får prøve seg på svømming, bryting og friidrett i løpet av dagen. Denne rulleringen fortsetter utover uken og sørger for en meget varierende idrettsuke for deltakerne.  

Friidrett

Grunnet dårlig værforhold har friidrettsgruppen flyttet inn til hallen, og bort fra Lambertseter Stadion, noe barna virker å være fornøyde med. Det er satt opp for hinderløype som legger vekt på ferdighetene nødvendig innen friidrett-verdenen som omfatter blant annet fart, spenst og balanse. I tillegg til det fysiske ved opplegget, er dette noe barna synes er utrolig moro.  

Fokuset ligger på at flest mulig skal ha det gøy, og kanskje de vil ønske å fortsette med idretten selv etter campen! Dette prøver de å få til ved varierte aktiviteter og ved å forsøke å tilrettelegge for de som møter opp.

Emma Sophie Gjerland (18) som er friidrettstrener ved campen forteller at målet er et høyt aktivitetsnivå og glede blant utøvere.  

Emma (til venstre) og Co.
"Noe av det morsomste ved å jobbe her er å se barn utvikle seg, prøve nye ting, ha det gøy sammen med både eksisterende, og nye venner"
- Emma Sophie Gjerland (18), friidrettstrener ved Camp Lambertseter.  

Det hele henger sammen med visjonen til Lambertseter Friidrett: «flest mulig, lengst mulig, best mulig». Det dreier seg hovedsakelig om at klubben er åpen for alle, at alle skal trives og at det beste hentes ut i hver enkelt utøver. Noe som gjenspeiles i friidrettstilbudet som foregår her på Camp Lamberseter.  

Bryting

Oppe i bryteanleggene er den eldste gruppen i gang med brytetrening og utfører forskjellige øvelser. Opplegget virker gøyalt for de fleste, og aktivitetsnivået er svært høyt. Campen bidrar til større aktivitetsnivå i ferien, noe som spesielt er viktig etter nesten to år med pandemi og lange perioder uten idrett. Dette har mange barn og unge vært preget og, mange har savnet idretten og vennene sine der. Derfor mener Elise Fuglesang (24), hovedansvarlig for den eldste gruppen, at en slik allsidig camp er perfekt.  

"Barn og unge får nå muligheten til å være aktive i sommerferien, og da er det fint med en camp der de får muligheten til å prøve ut nye idretter. De fleste hadde aldri tenkt på å drive med bryting, men en slik smakebit er ofte nok til at de vil fortsette med det"
- Elise Fuglesang (24), hovedansvarlig for den eldste gruppen ved Camp Lambertseter

Bryting er  en unik idrett som ofte tiltrekker seg barn og unge som ikke passer inn et annet sted. Dermed fungerer denne campen som en introduksjon inn i en ny verden for mange som ellers aldri hadde prøvd for eksempel bryting.  

Svømming

Et stenkast unna holder Lambertseter Svømmeklubb til ved Lambertseter bad. Vi kommer på et dårlig tidspunkt, akkurat når de skal ta lunsj, men dette gir oss god tid til å prate med Pia Gellein (32), hovedansvarlig for svømmeaktiviteten. Hun forteller litt om tilbudet og hvordan samarbeidet har ført til en meget variert aktivitetsuke. Vi benytter også anledningen til å prate om hvorfor barn og unge bør velge svømmeaktiviteten i tillegg til for eksempel fotball og håndball.

Pia Gellein (32), hovedansvarlig for svømmeaktiviteten
"Det er en av de aktivitetene som faktisk kan redde liv. Man dør ikke av å ikke kunne spille fotball, men det og kunne svømme kan fort redde eget eller andres liv. Dessuten bruker man store deler av kroppen man ellers ikke hadde brukt"
- Pia Gellein (32), hovedansvarlig for svømmeaktiviteten

Vil du lese mer om svømmeaktiviteten i Oslo denne sommeren, kan du lese om det HER.

Pia mener at det er viktig at slike aktivitetstilbud som alle kan være med på grunnet lave kostnader fortsetter. Det er fint og kunne fylle sommerdagene med aktivitet, være sosial og i bevegelse. Spesielt etter ett år med begrensede aktivitetsmuligheter.

"Det er positivt med støtte til gode og rimelige tilbud, slik at barn og unge får et bredere tilbud om sommeren. Jeg vil absolutt at dette skal fortsette"
- Pia Gellein (32), hovedansvarlig for svømmeaktiviteten

Idrettene som har stått for tur er friidrett, bryting og svømming. Her får man muligheten til å drive med forskjellige idretter, kanskje får man noen nye venner og aktiv sommer. Camp Lambertseter har virkelig klart å skape en varm arena, med allsidige tilbud som alle kan være med på.

Vil du lese mer om de kommende aktivitetene i Oslo, besøk Oslo idrettens aktivitetskalender

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel