August 22, 2022

Verdien av årets idrettssommer!

Idrettssommeren 2022 har bydd på masse aktivitet over hele Oslo. Ni sommerferieuker har åpnet opp for at tusener av barn har prøvd nye aktiviteter. Årets idrettssommer har vært en stor suksess og en vanvittig verdi for byen vår, barna våre og idretten!

Årets idrettssommer har på lik linje med tidligere idrettssommere vist seg å være en stor suksess. Dette er blant Oslos viktigste inkluderingstiltak, og bidrar til å aktivisere både små og store. Gjennom sommeren har barn og unge opplevd enorm idrettsglede, blitt kjent med nye venner, kost seg i fantastisk sommervær og hatt gleden av å kose seg med mange ulike idretter.

Vi i sommerteamet har vært så heldige og opplevd mye av idrettsgleden, engasjementet og aktiviteten på kloss hold. Dette har vi gjennom sommeren skrevet saker om. Det har gått i alt fra artikler der vi oppsummerer ukens beste øyeblikk, til artikler der vi tar et dypdykk i både artige klubbesøk, unike idretter og spesielt viktige saker for osloidretten.

Ved å lese denne artikkelen vil du få et innblikk i hva Osloidretten har stelt i stand denne sommeren. På ingen måte kan dette inkluderingstiltaket og dets viktighet overses. Sommeren 2023 står for tur, og vår oppfordring er at suksessen må gjentas neste sommer også!

Ukens øyeblikk

Ukens øyeblikk er vårt mest trofaste innslag og har blitt publisert hver fredag, hver uke, i hele sommer. Med disse artiklene har vi ønsket å belyse ukens aktivitet og noen av de aller beste øyeblikkene.

I uke 28 møtte vi på Hozan (10) hos Nordstrand IF som arrangerte en parasportleir. Han var en over gjennomsnittlig blid gutt og var utrolig pratsom. Han tok oss først igjennom uken deres, før han viste frem kalibret hans over de seneste trendene på sosiale medier. Vi lot oss imponere av Hozan som storkoste seg med opplegget, maten og instruktørene!

Det har vært mange morsomme øyeblikk i sommer. Fellestrekket har vært det sosiale fellesskapet, ren idrettsglede og mange store smil. Alle de ni artiklene med ukenes gulløyeblikk er samlet her på nettsiden.

Klubbesøk

Klubbesøk er artikler der vi i sommerteamet setter oss ekstra godt inn i et par utvalgte besøk. Vi skriver blant annet kort om tilbudet, hvordan det har vært å være der og hva som legges til grunn for at tilbudet lykkes.

Sol, vannglede og ivrige padlere i Oslofjorden!

Oslo Kajakklubb har i år gjentatt fjorårets suksess ved å legge til rette for padling omtrent hele sommeren. Med været på sin side og en haug med ivrige deltakere var dette et besøk virkelig utenom det vanlige. Det var mulig å padle kajakk, SUP-brett og spille kajakkpolo. For mange var dette en førstegangsopplevelse, og resultatet kan vi trygt si har vært en unik opplevelse for alle!

For litt siden inviterte SF Grei til en uforglemmelig fotballskole – og det kun for jenter. Nesten 100 tok turen for å finpusse fotballferdighetene. Hovedmålet var nemlig å gi positive fotballopplevelser, skape positive holdninger og danne minner for livet. Med god organisering, dyktige instruktører og svært blide jenter til stede ble dette en stor suksess!

God stemning på Greibanen!

Det har vært en rekke med unike aktivitetstilbud i sommer, noe som viser det enorme spekteret av forskjellige idrettslag i Oslo. De har klart å samle mange, samt sørge for at alle stortrives.

Idretten fokus

Oslo har mange forskjellige idrettslag som tilbyr utrolig mange forskjellige idretter. For å sette dette i søkelyset har vi gått i dybden på en rekke med idretter. Formålet har vært å belyse hva som gjør disse idrettene spesielle.

Svømmeopplæring på Holmlia

En av verdens viktigste idretter er svømming. I tillegg til å være en aktivitet, er det også en svært viktig ferdighet som i beste fall kan redde liv. Det har derfor spesielt vært viktig for Osloidretten å tilrettelegge for at flere lærer seg å svømme. Årets svømmeopplærings hovedfokuset har først og fremst handlet om å gjøre barn og unge trygge i vann. Samtidig har kompetente instruktører sørget for at alle har det bra og føler seg inkludert.

I tillegg til svømmeopplæringen har vi skrevet om andre særidretter som tennis, bordtennis, basketball og fotball, som alle kan leses på vår nettside. Å være innom flere idretter i løpet av oppveksten er på mange måter en fordel. For det første får man senere i livet muligheten til å «velge og vrake» blant idretter. Blir en idrett kjedelig, har man andre å falle tilbake på. Og for det andre vil det å drive med flere aktiviteter resultere i bedre motorikk, koordinasjon og styrke. Vi ser også at flere av sommerens tilbud har gjort stor suksess i å kombinere flere ulike idretter gjennom sommerukene.

Hjertesak

Hjertesak-artiklene er saker om spesielt viktige saker. Vi har forsøkt å skape bevissthet rundt disse temaene, og belyse viktigheten av temaene. I år har vi skrevet artikler om disse hjertesakene:

  • Skeiv i idretten er en sak om hvordan Pride er en markant og verdensomspennende bevegelse som hedrer skeiv kjærlighet, og utbredt mangfoldighet. Dette står like sentralt i Osloidretten og dette er noe vi alle støtter. I vår artikkel intervjuet vi tre profilerte idrettsutøver om hvordan det er å være skeiv i idretten.
  • Ungdom i sommerjobb er sommerens desidert viktigste ressurs og uten dem, ville ikke idrettssommeren vært mulig å gjennomføre på samme måte. Ved å gi dem jobb under sommeraktivitetene bidrar man til å videreutvikle ungdommen selv, Oslos mange idrettslag og ikke minst samfunnet ellers.
  • Økonomi som barriere er for mange et stort hinder for å aktivt delta i organisert idrett. Ved å arrangere lavterskeltilbud for en billig penge, ønsker Osloidretten å introdusere flere barn og unge for ulike idrettsaktiviteter og gi dem en mulighet til å oppleve et sosialt samhold.
  • Idrett for alle er et av Osloidrettens viktigste mål. Dette handler om å inkludere alle – alt fra de med forskjellig funksjonevne eller etnisk bakgrunn  – samt mye mer. Ved å åpne idretten for alle, åpner man samfunnet for alle.
  • Verdien av idrettssommer er ikke mulig å unngå. Gjennom sommeren har barn og unge opplevd enorm idrettsglede, blitt kjent med nye venner, kost seg i fantastisk sommervær og hatt gleden av å kose seg med diverse idretter.
Sosiale medier

I løpet av sommeren har vi dessuten også vært aktive på sosiale medier. Her har vi delt våre besøk via stories på Instagram, artikler via Instagram innlegg og avholdt en konkurranse på tvers av Facebook og Instagram brukerne våre. Slik så det ut på vår Instagram:

Den uvurderlige verdien av årets idrettssommer

Årets idrettssommer har igjen blitt en stor suksess. Gjennom gode tilbud utover hele byen har vi lykkes i å aktivisere både små og store. Det har gitt utslag i økt aktivitet, enorm idrettsglede, nye vennskap, bevegelsesglede og minner for livet.

Dette er av verdi for både Oslos barn, ungdom, idrettslag og samfunnsliv for øvrig. Resultatet er entydig og oppfordringen fra vår side er krystallklar: dette er et viktig inkluderingstiltak som bør gjennomføres igjen i årene som kommer.

//Sommerteamet 2022; Astrid, Jamil, Ehtsham, Aswad, Nina, Yassin og Caroline

Idrettssommer 2022

Det blir 9 uker fullspekket med idrettsglede!

Se aktivitetene i din bydel